iPhone 13 Pro -malleissa väitetään olevan 120 Hz näytöt

Apple iPhone 12 purppura
(Kuva: TechRadar)

Tulevien iPhone 13 -mallien on huhuiltu saavan 120 Hz näytöt jo jonkun aikaa, ja nyt väitteelle on saatu lisävahvistuksia ainakin iPhone 13 Pron ja iPhone 13 Pro Maxin osalta.

TheElec väittää, että iPhone 13 Prossa ja iPhone 13 Pro Maxissa on LTPO AMOLED 120 Hz näytöt, jotka Samsung Display on valmistanut varta vasten Applelle. Sen lisäksi Samsung Electro-Mechanicsin kerrottaisiin tarjoavan myös rigid flex -piirilevyt RFPCB) tuleviin uusiin iPhone-malleihin.

RFPCB:t ovat perinteisestä käytettyjä FPCB-piirilevyjä kalliimmat ja niitä käytetään yhdistämään OLED-näytöt varsinaiseen piirilevyyn. RFPCB:t ovat jäykät, mutta niitä voi silti taivuttaa, jolloin laitteisiin voidaan tehdä paljon hienovaraisempia ratkaisuja.

169 miljoonaa iPhonea kehitteillä

Samsung Displayn kerrotaan toimittavan 110 miljoonaa näyttöä iPhone-malleihin tänä vuonna, ja LG Displayn väitetään toimittavan toiset 50 miljoonaa ja BOE 9 miljoonaa. Jälkimmäinen kaksikko toimittanee todennäköisesti ainoastaan 60 Hz näyttöjä, joita käytetään iPhone 13:ssa ja iPhone 13 Minissä.

Samsung Electro-Mechanicsin kerrotaan myös olevan lopettamassa toimintaansa, sillä se ei ole tuottanut viime vuosina riittävästi voittoa. Yhtiö toimitti piirilevyt iPhone 12:een viime vuonna ja toimittaa vastaavat myös iPhone 13:lle, mutta sen jälkeen sen väitetään sulkevan ovensa.

Uskomme näkevämme uudet iPhone 13 -mallit syyskuussa 2021, mutta tilanne voi muuttua Covid-19-pandemian aiheuttamien esteiden vuoksi. Viimeisen kymmenen vuoden ajan Apple on kuitenkin julkistanut uuden puhelinmalliston aina syyskuun alussa ja julkaissut ne kymmenen päivää myöhemmin. Ainoa poikkeus oli viime vuosi, jolloin puhelinten julkaisu siirtyi pandemian johdosta.

Uskoisimme muuten Applen pidättäytyvän normaalissa syyskuun julkaisuikkunassa, mutta ilmeisesti vuoden 2020 viivästys johti myös kasvaneisiin myynteihin. Applella voikin olla houkutus jatkaa uudella julkaisuikkunalla myös jatkossa.

Tätä on povannut myös toinen analyytikko, jonka mukaan iPhone 13 -mallit saapuvat myyntiin syyskuun kolmannella viikolla. Hän lisää kuitenkin, että ainakin yksi tai useampi malli julkaistaisiin vasta lokakuussa.

Lähde: GSMArena

Joonas Pikkarainen

Joonas Pikkarainen on teknologia- ja pelitoimittaja, jolla on erityisen vahvat juuret juuri pelialan raportoinnista useissa eri kotimaisissa medioissa. Muihin kiinnostuksiin lukeutuvat valokuvaus, videotuotanto ja elokuvat, sekä oikeastaan kaikki muu siltä väliltä ja näiden lisäksi.