Intel aikoo julkaista ensimmäiset kuluttajille suunnatut näytönohjaimensa vuonna 2020

Intel

Kuulimme jo kesäkuussa, että Intel suunnittelee julkaisevan oman näytönohjainmallistonsa vuonna 2020. Nyt suunnitelmat saivat vahvistusta, kun valmistaja julkaisi ensimmäisen vihjeensä tulevista näytönohjaimista.

SIGGRAPH 2018:n aikana twiitattu lyhyt mainosvideo ei valitettavasti paljastanut mitään lisätietoja näytönohjaimista.

Alla oleva video varmistaa tosin vähintään sen, että Intel todella aikoo tuoda omat näytönohjaimensa markkinoille vuonna 2020.

See more

Kiinnostavinta on kuitenkin Intelin valtava panostus näytönohjainten mainostamiseen. Itse näytönohjaimet tulisivat markkinoille aikaisintaan puolentoista vuoden päästä, mutta Intel on aloittanut mainostamisen jo tässä vaiheessa. Jäimme myös arvuuttelemaan, mitä Intel tarkoitti klipin lopussa olevalla lauseella "Ja se on vasta alkua".

Voi toki olla, että kyseessä on vain mainoksille tyypillinen liioittelu, mutta se osoittaa joka tapauksesa, miten tärkeä liike näytönohjaimet ovat Intelille.

Pieni vilahdus

Näemme videon loppupuolella ainakin pienen vilauksen jonkinlaisesta prototyypistä (tai näytönohjainta esittävästä mallista). Videolla näkyvässä yhdelle levylle rakennetussa näytönohjaimessa näkyy PCle-liitin ja pieni metallinen tuuletin.

Intel aikoo tietojemme mukaan tuoda näytönohjaimet niin pelaajille kuin datakeskuksiinkin, joten tulemme todennäköisesti näkemään Nvidian ja AMD:n tavoin sekä kuluttaja- että yrityskäyttöön sopivia malleja. 

Kolmannen suuren näytönohjainvalmistajan saapuminen on joka tapauksessa erinomainen uutinen kaikille potentiaalisille asiakkaille. Kahden jättiläisen hallitsemat markkinat eivät ole olleet kovin kilpaillut, joten uuden valmistajan mukaantulo saattaa laskea näytönohjainten hintoja.

Odotammekin innolla, mitä Intel saa kehitettyä vuoteen 2020 mennessä. Joidenkin huhujen mukaan saattaisimme saada ensimmäisen katsauksen uusiin malleihin jo tammikuussa järjestettävillä CES-messuilla.

Lähde: Wccftech.com

Darren is a freelancer writing news and features for TechRadar (and occasionally T3) across a broad range of computing topics including CPUs, GPUs, various other hardware, VPNs, antivirus and more. He has written about tech for the best part of three decades, and writes books in his spare time (his debut novel - 'I Know What You Did Last Supper' - was published by Hachette UK in 2013).