Instagram kommer äntligen visa dig fler nya inlägg först

Instagram

Instagram har tagit emot en enorm mängd klagomål över faktumet att uppladdade inlägg inte visas i kronologisk ordning.

Den sociala mediaplattformens algoritmbaserade flöde innebär att du ofta missar aktuella inlägg, som en familjemedlems semesterfoton eller en väns förlovning. Det är inte särskilt roligt att vara flera dagar sen med att gratta.

Nu har äntligen Instagram gjort två ändringar för att ta itu med problemet.

För det första har Instagram lagt till en ny knapp som heter "New Posts" som helt enkelt låter dig ladda om flödet för att visa nyare innehåll, om du så önskar. Om du trycker på knappen kommer du skickas tillbaka till toppen av flödet, där du hittar nya inlägg att gilla och kommentera.

Om du inte trycker på knappen, kan du fortsätta att skrolla genom flödet utan att Instagram uppdateras automatiskt.

För det andra planerar det Facebook-ägda företaget att visa mer aktuella inlägg på ditt flöde. Instagram förklarade ändringen som ett "sätt att försäkra att nyare inlägg har större sannolikhet att dyka upp först i flödet."

Dina inlägg kommer att kännas fräschare och det betyder förhoppningsvis att du kommer se mer av det som laddats upp under det senaste dygnet, istället för de senaste dagarna.

Instagram har fler planerade förändringar, som enligt företaget ytterligare ska förbättra upplevelsen för användare på plattformen. Dessa tillkännagivanden är små steg i rätt riktning för den sociala medieplattformen och kommer förhoppningsvis  innebära en trevligare upplevelse för användarna.

Michelle Fitzsimmons

Michelle was previously a news editor at TechRadar, leading consumer tech news and reviews. Michelle is now a Content Strategist at Facebook.  A versatile, highly effective content writer and skilled editor with a keen eye for detail, Michelle is a collaborative problem solver and covered everything from smartwatches and microprocessors to VR and self-driving cars.