Google Camera-applikationen kommer till vissa Chromebooks

Kameraapplikationen som Google använder på sina Pixel-mobiler är en av de bästa på marknaden och nu verkar det som att samma applikation även är på väg till Chrome OS. Den har nämligen dykt upp i Pixelbooks programvara och kan mycket väl börja dyka upp även i andra Chromebooks.

Detta hade förbättrat fotofunktionerna avsevärt i stöttade Chrome OS-enheter och kan komma att introducera extra funktioner som ett slow-motion-videoläge och möjligheten att starta det smarta Google Lens-läget via kameraapplikationen.

Du kommer förmodligen inte vilja ta allt för många bilder med din bärbara dator, men eftersom Chrome OS har börjat visa upp allt fler surfplattor och 2-i-1-enheter, kan en hyfsad kameraapplikation komma att bli allt viktigare. De flesta nya Chromebooks har stöd även för Android-applikationer, något som är ytterligare en anledning till att rulla ut Google Camera-applikationen.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Ny applikation, bättre foton

En genväg till den nya kameraapplikationen upptäcktes tillsammans med den gamla kameraapplikationen, av några användare som kör utvecklingsversionen av Chrome OS på deras enheter. För tillfället verkar det som att applikationen enbart fungerar korrekt på Pixelbook, så det finns fortfarande arbete kvar att göra.

Bland funktionerna som finns tillgängliga i Google Camera-applikationen, är stöd för HDR-foton, ett porträtt läge och Motion Photos (där ett kort videoklipp spelas vid varje foto som tas). Huruvida några eller samtliga av dessa funktioner kommer att introduceras återstår att se, men det hade utan tvekan resulterat i bättre foton.

Baserat på lite undersökningar i Chrome OS-koden, verkar det som att den nya kameran så småningom kommer att dyka upp till alla Chromebooks som kan köra Android-applikationer. I skrivande stund har Google dock inte nämnt något officiellt om detta.

Via Android Police

David Nield
Freelance Contributor

Dave is a freelance tech journalist who has been writing about gadgets, apps and the web for more than two decades. Based out of Stockport, England, on TechRadar you'll find him covering news, features and reviews, particularly for phones, tablets and wearables. Working to ensure our breaking news coverage is the best in the business over weekends, David also has bylines at Gizmodo, T3, PopSci and a few other places besides, as well as being many years editing the likes of PC Explorer and The Hardware Handbook.