Google har redan hjälpt till att fixa ett allvarligt fel i Fortnite på Android

Fortnite

Epic Games har bestämt sig för att släppa Fortnite på Android utanför Google Play Store, förmodligen eftersom företaget vill undvika att behöva ge Google 30 procent av deras intäkter. Nedladdningsprogrammet för Fortnite måste istället hämtas hem från Fortnites egna hemsida.

Ett av problemet som detta medför är säkerhetsrisker. Applikationer utanför Google Play Store genomgår inte samma kontroller och skanningar som dem inuti butiken. Det har dock visat sig att Google håller ett öga på Fortnite, då de nyligen upptäckte en säkerhetsbrist för installationen av Fortnite, som Epic Games nu har åtgärdat.

Installationsprogrammet för Fortnite hämtar hem huvudapplikationen och laddar ned den till din mobil. Säkerhetsbristen gjorde dock möjligt för installationen att avbrytas och ersättas med en annan applikation, som innebär att vilken okänd applikation som helst kunde laddas ned istället.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Känsligt ämne

Det är uppenbarligen en ganska allvarlig birst och med tanke på Fortnites enorma populariet, är det säkerligen en som hackare hade försökt att utnyttja. Eftersom Epic Games åtgärdat problemet, är dock installationsprogrammet säkert att använda igen för att ladda ned Fortnite på mobila enheter.

Det verkar som att Epic Games inte är jättenöjda över att Google gjorde saken offentlig så tidigt: "Epic Games uppskattar verkligen Googles ansträngning att göra en genomgående säkerhetskontroll av Fortnite," sa företaget i ett uttalande. "Det var dock oansvarigt av Google att avslöja de tekniska detaljerna i felet så snabbt."

Det är oklart om säkerhetsbristen faktiskt hann utnyttjas av någon, men om du vill vara på den säkra sidan, bör du ta bort och ominstallera Fortnite på Android och börja om från början. Äldre versioner av installationsprogrammet är inte längre tillåtna att köras.

Via Android Central

David Nield
Freelance Contributor

Dave is a freelance tech journalist who has been writing about gadgets, apps and the web for more than two decades. Based out of Stockport, England, on TechRadar you'll find him covering news, features and reviews, particularly for phones, tablets and wearables. Working to ensure our breaking news coverage is the best in the business over weekends, David also has bylines at Gizmodo, T3, PopSci and a few other places besides, as well as being many years editing the likes of PC Explorer and The Hardware Handbook.