Fars dag 2021: tips på teknikprylar till pappa

Fars dag 2021
Fars dag 2021: Presenttips på teknikprylar till pappa

Fars dag 2021 - presenttips på teknikprylar till pappa.

Söndagen den 14 november är det dags för Fars dag igen och om du är som oss, drar du ut på att köpa present till sista stund. 

Då kan det vara skönt att veta att vi redan har tänkt på vilka teknikprylar som kan passa varje pappa och satt ihop en lista på åtta olika rekommendationer.

Vi har också sett till att din budget inte ska komma i vägen för att köpa en fin present. Priserna på tipsen vi valt ut sträcker sig därför från ganska rimliga priser, till dig som vill köpa något alldeles extra till din pappa i år.

Fitbit Versa 3

Presenttips till Fars dag 2021: Fitbit Versa 3 (Image credit: Fitbit)

1. Fitbit Versa 3

Den populäraste smartklockan från Fitbit, nu med GPS.

Fantastisk display
Inbyggd GPS
Bekväm med låg vikt

Detta är den perfekta träningspartnern för pappa. Fitbit Versa är en fantastisk aktivitetsmätare med extra smartwatch-funktionalitet. Den ser fantastisk ut med en urklocka av aluminium och en ljus skarp skärm, den har dessutom väldigt många verktyg för såväl träning som vardagsbruk.

Du kan få notifikationer från din smarttelefon, betala trådlöst med Fitbit Pay, kontrollera din musik, mäta sytemättnad i blodet (SpO2), få guidning genom lugnande andningsöveningar och mäta din sömn. Fitbit Versa 3 kan mäta 30 olika typer av träning, såväl inomhus som utomhus och datan från enhetens GPS kan du välja att automatiskt synka med tjänster som Strava, den är även synlig i Fitbits egna app.

Läs hela vårt test av Fitbit Versa 3

Sony WH-1000XM4 deals Best Buy Black Friday

Presenttips till Fars dag 2021: Sony WH1000XM4 brusreducerande hörlurar (Image credit: Sony)

2. Sony WH1000XM4 brusreducerande hörlurar

Kan vara de bästa trådlösa hörlurarna någonsin

Branschledande aktiv brusreducering
Stöd för Alexa
Lång batteritid
Fantastisk ljudkvalitet

Sony WH1000XM4-hörlurarna är en av  de bästa brusreducerande hörlurarna på marknaden, med branschledande digital brusreduceringsteknologi. Oavsett om din pappa pendlar, reser, promenerar eller jobbar på ett hektiskt kontor, kommer Sony-hörlurarna att anpassa och justera bakgrundsljudet. Bluetooth-hörlurarna ger också kraftfullt ljud som enkelt kan styras av pekssensorn. Dessa hörlurar från Sony har upp till 30 timmars batteritid (38 utan brusreduceringen) och kan dessutom snabbladdas.

Läs hela vårt test av Sony WH1000XM4

Google Nest Hub

Presenttips till Fars dag 2021: Google Nest Hub (Image credit: Google)

3. Google Nest Hub

Styr ditt digitala hem från en enhet

Integrerad Google Assistant
Kompatibel med tusentals smarta hem-enheter
Music on-demand
Integration med Google Foto

Smarta skärmar är otroligt praktiska och behöver inte ens anslutas till andra smarta enheter för att man ska kunna dra full nytta av dem. Google Nest Hub är en av de bästa som finns tillgängliga just nu. Den här smarta skärmen på 7 tum har Google Assistant integrerat så att den kan svara på frågor, ställa in påminnelser, spela musik, kontrollera temperaturen och slå på TV:n. Allt detta kan kontrolleras med rösten. Skärmen kan också användas som en digital fotoram och du kan be Google att visa alla foton eller album som du har lagrat i Google-foton.

Läs hela vårt test av Google Nest Hub

Sonos Move

Presenttips till Fars dag 2021: Sonos Move (Image credit: Sonos)

4. Sonos Move

Njut av kraftfull musik - inomhus och utomhus

Röststyrning med Amazon Alexa
10 timmars batteritid
Väderbeständig
Integrerad flerrumsstyrning

Förtjänar inte världens bästa pappa den bästa Bluetooth-högtalaren du kan köpa för pengar? Om det matchar det du letar efter ligger Sonos Move högt över konkurrensen. Ljudet är otroligt, speciellt för att vara från en bärbar enhet som kan användas både inomhus och utomhus. Således är detta den perfekta högtalaren om din pappa är en riktig musikälskare. Han behöver inte heller oroa sig för enhetens hållbarhet, då den har en IP56-klassning och tål det mesta.

Läs hela vårt test av Sonos Move

Apple TV

Presenttips till Fars dag 2021: Apple TV 4K (Image credit: Apple)

5. Apple TV 4K

Gör pappas tv lite smartare

Alla tänkbara streaming-appar
Smidigt gränssnitt
4K
Fjärrkontrollen är lätt att tappa bort

Pappor brukar inte vara jättesugna på att byta ut sin tv i första taget, och har farsgubben inte hängt med i smart-tv-svängarna så är Fars dag förstås ett utmärkt tillfälle att förbättra hans tv-upplevelse. Få – om ens någon – extern smart-tv-lösning är så komplett och så smidig att använda som Apples Apple TV. Och har din far en 4K-TV så är det förstås 4K-versionen du ska slå till på. Här finns NHL, KHL och Premier League på Viaplay, fotbollsallsvenskan via Dplay och SHL, Serie A och La Liga via C More. Och så finns ju förstås ett ton med intressanta serier och filmer via Netflix, HBO och andra tjänster. På gratissidan hittar han allt från SVT Play till Viafree. Och se nu till att förklara för far att han måste ha järnkoll på fjärrkontrollen, som är lite väl lätt att tappa bort. 

Läs hela vårt test av Apple TV 4K

Apple Watch 5

Presenttips till Fars dag 2021: Apple Watch 6 (Image credit: Shutterstock)

6. Apple Watch 6

En funktionsfylld smartklocka med en uppdaterad design

Integrerad GPS och kompass
Kontinuerlig pulsmätning
Mäter aktivitet, motion och kaloriförbrukning
Sömnspårning
Always on-skärm

Med en Apple Watch Series 6 kan pappa hålla sig uppkopplad och hålla koll på sin hälso- och fitnessstatistik samtidigt. Den funktionsfyllda smartklockan levereras med en Always-On Retina-skärm, så att han enkelt kan kika ned på handleden för att kolla klockan, meddelanden och notifikationer precis när han vill. Den här vattentåliga smartklockan mäter också aktivitet, träning och kaloriförbrukning och har 18 timmars batteritid. Nya Series 7 har förvisso precis släppts, men den kommer inte hinna levereras till fars dag och Apple Watch Series 6 är fortsatt ett bra alternativ till ett lägre pris.

Läs hela vårt test av Apple Watch 6

Tile Mate

Presenttips till Fars dag 2021: Tile Mate (Image credit: Tile)

7. Tile Mate

Tappa aldrig bort nycklar, mobil eller plånbok igen

Mångsidig sökare för vardagsprylar
60 meters Bluetooth-räckvidd
Fungerar med Amazon Alexa
Vattentålig

Är din far den typen som alltid måste leta efter nycklarna innan han lämnar huset? Då kan du köpa en Tile Mate Bluetooth-tracker till honom. Den är utformad som en nyckelring och kan fästas på en mängd olika föremål, såsom nycklar, fjärrkontroller och till och med ett husdjur som har för vana att gömma sig. Fäst den på de föremål som han oftast tappar bort. Nästa gång pappa säger "har du sett ..." kan han använda den medföljande appen för att hitta det han letar efter. Tile Mate har en räckvidd på 60 meter och ringer när han är nära föremålet han letar efter.

RIng Pro

Presenttips till Fars dag 2021: RIng Pro

8. Ring Video Doorbell Pro

Smart ringklocka med säkerhetsfunktioner

Skickar varningar till din smartphone
Fungerar med Alexa
Lätt att installera
Avancerad rörelsedetektering

Med Ring Video Doorbell Pro kan du ge pappa säkerhet för hemmet i present. Ring Pro fungerar med Alexa, skickar varningar till Echo-enheter och ger möjlighet att höra och prata med besökare på distans. Call Video Doorbell Pro skickar också varningar till mobilen den är ansluten till när rörelser upptäcks, eller när någon ringer på dörrklockan, så att din pappa kan ha koll på allt som händer oavsett var han är. Här får han också tillgång till en kameravy som följer rörelser och varningar inom zoner som anges av användaren.

Läs hela vårt test av Ring Doorbell Pro

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.