Beste billige aktivitetsarmbånd 2024

Beste billige aktivitetsarmbånd: Kvinne iført et billig aktivitetsarmbånd.
(Foto: Lifestyle and Wedding ph / Shutterstock)

Rimelige aktivitetsmålere finnes det svært mange av, så det er mye å velge mellom. Mange av produktene på listen gir deg en flott kombinasjon av GPS, pulsmåler, søvnmåling og mye mer.

Med aktivitetsarmbåndene på denne listen kan du spore skritt, kaloriforbrenning, puls, tilbakelagt distanse og søvnkvalitet, og de har også alle til felles at de kan hjelpe deg til å komme i form uten at du må betale i dyre dommer.

Aktivitetsarmbåndene på denne listen vil også gjøre seg godt som gave til noen som har lyst til å bevege seg mer, og de passer til allsidig trening fremfor å være rettet mot en spesiell type aktivitet. Vi har listet opp deres sterke og svake sider, sammen med de viktigste spesifikasjonene.

Hvis du tar treningen seriøst, så kan det nok være at du kan ha nytte av en mer avansert pulsklokke fra produsenter som Garmin eller Polar. Er du derimot blant dem som bare trener på treningssenter nå og da eller jogger et par ganger i uka, så finnes det veldig gode alternativer på denne lista.

Denne listen selvfølgelig basert på våre grundige tester av hvert produkt, så trykk deg gjerne videre til hver enkelt test for finne ut mer om produktene du er spesielt interessert i.

Beste billige aktivitetsarmbånd 2024: Disse er best i test

  1. TESTVINNER: Fitbit Inspire 3 - beste billige aktivitetsarmbånd
  2. Fitbit Inspire 2
  3. Huawei Band 7 
  4. Xiaomi Mi Smart Band 6
  5. Xiaomi Mi Smart Band 5
  6. Garmin Vivofit 4
  7. Amazfit Bip
  8. Garmin Vivosmart 4

Topp 3

Her har vi listet opp topp tre produkter akkurat nå, for å gi deg en rask oversikt over det aller beste du kan få tak i. Les videre i artikkelen for å lære mer om produktene.

Her er de beste billige aktivitetsarmbåndene i 2024

En rosa Fitbit Inspire 3 liggende på et gummiunderlag

(Image credit: Andrea Gaini)
Beste billige aktivitetsarmbånd

Spesifikasjoner

Skjerm: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Aktivitetssporing: Ja
GPS: Nei
Batteritid: 10 dager
Kompatibilitet: Android/iOS

Grunner til å kjøpe

+
Premium design
+
Massevis av sporingsstatistikk

Grunner til ikke å kjøpe

-
Ikke kontaktløs betaling
-
Ikke innebygget GPS

Fitbit Inspire 3 har tatt over stafettpinnen fra forgjengeren Inspire 2 og er nå det beste billige aktivitetsarmbåndet på markedet. Det er faktisk så bra at vi også regner dette blant de beste Fitbit-modellene generelt, og blant de beste aktivitetsmålerne

Inspire 3 er ikke veldig komplisert, men den har likevel alt du trenger for å holde motivasjonen oppe. Den er dessuten veldig brukervennlig. Den kan også hektes helt av remmen og festes til klærne dine (men klypen til dette må kjøpes separat). Den følger med på pulsen din døgnet rundt, mens Active Zone Minutes kartlegger aktivitetsnivået ditt fortløpende.

Her får du haptiske tilbakemeldinger når du når målene du har satt deg. Du har tilgang til 20 ulike aktivitetsmodi, og flere av dem vil begynne automatisk sporing når enheten merker at en øvelse er igangsatt. Alle dataene samles i den ekstremt brukervennlige Fitbit-appen, der du kan se mønstre over tid og sette deg nye mål. Ved kjøp får du seks måneders abonnement på Fitbit Premium inkludert. Båndet har ikke innebygget GPS, men Inspire 3 er billig, og en fryd å bruke for nybegynnere.

Les vår test av Fitbit Inspire 3 på engelsk

En hvit Fitbit Inspire 2 rundt en persons håndledd.

Fitbit Inspire 2 oppmuntrer deg til bedre vaner med positive tilbakemeldinger (Image credit: Joseph Delves)
Et enkelt steg mot en sunnere hverdag

Spesifikasjoner

Skjerm: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Aktivitetssporing: Ja
GPS: Nei
Batteritid: 10 dager
Kompabilitet: Android/iOS

Grunner til å kjøpe

+
Stilrent design
+
Enkel å bruke
+
Fantastisk batteritid

Grunner til ikke å kjøpe

-
Ingen GPS

Fitbit Inspire 2 hjelper deg med å få sunnere vaner. Den er ikke overdrevent kompleks, samtidig som du får viktige funksjoner for å holde deg motivert - og i bevegelse. Du kontrollerer alt via berøringsskjermen og en knapp på siden, og enheten holder oversikt over din aktivitet og puls hele dagen.

Det finnes 20 ulike treningsinnstillinger og mange starter automatisk når armbåndet merker at du har startet treningsøkten. Det finnes ingen fargeskjerm eller innebygd GPS, men Inspire 2 er en nytelse å bruke og er et perfekt alternativ for nybegynnere.

Les vår test av Fitbit Inspire 2 på engelsk

Et aktivitetsarmbånd av typen Huawei Band 7 i en hånd.

Huawei Band 7 er et imponerende godt aktivitetsarmbånd til en svært gunstig pris. (Image credit: Lloyd Coombes)
Et supert og billig aktivitetsarmbånd

Spesifikasjoner

Skjerm: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Aktivitetssporing: Ja
GPS: Nei
Batteritid: 14 dager
Kompatibilitet: Android/iOS

Grunner til å kjøpe

+
Stor skjerm
+
Massevis av statistikk
+
Måling av oksygenmetningen i blodet

Grunner til ikke å kjøpe

-
Ikke innebygget GPS

Huawei Band 7 er et imponerende godt aktivitetsarmbånd til en svært gunstig pris.

Skrittmålingen opplevde vi som like presis som med en Apple Watch, og man får en stor og flott AMOLED-skjerm på 1,47" og et slankt hus som er under én cm tykt. Tross det beskjedne omfanget, er enheten fullpakket med gode treningsverktøy. TruSleep 2.0 samler søvndata og gir en god oversikt over de ulike søvnfasene.

Enheten gir også målinger av oksygenmetningen i blodet, slik at du enklere får kontroll over blodtrykket. Huawei Band 7 kan virkelig anbefales.

Les vår test av Huawei Band 7 på engelsk

Et aktivitetsarmbånd av typen Xiaomi Mi Smart Band 6 som viser SpO2-statistikk.

Xiaomi Mi Smart Band 6 har en av de beste skjermene vi har sett på et billig aktivitetsarmbånd.  (Image credit: Future)
Fantastiske aktivitetsfunksjoner til utrolig lav pris

Spesifikasjoner

Skjerm: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Aktivitetssporing: Ja
GPS: Nei
Batteri: 14 dagers moderat bruk
Kompatibilitet: Android/iOS

Grunner til å kjøpe

+
Lettvektig
+
Glimrende skjerm

Grunner til ikke å kjøpe

-
Ikke innebygget GPS
-
Tidvis unøyaktige data

Xiaomi Mi Smart Band 6 – det nyeste tilskuddet til Xiaomis glimrende rekke av rimelige aktivitetsarmbånd – er fullpakket med funksjoner du ville vente deg fra langt dyrere enhet. Det gir deg svært mye for pengene.

Her får du en lyssterk, livlig og responsiv AMOLED-berøringsskjerm. I tillegg til de vanlige målingene av aktivitet og puls, får du dessuten stressovervåkning og et pulsoksymeter for måling av oksygenmetningen i blodet. 

Den viktigste ulempen er at det mangler GPS. Selv om det kan ta i bruk telefonenes GPS-mottaker for å spore løpeturer og andre utholdenhetsøvelser utendørs, overvurderte det den tilbakelagte distansen med ganske stor margin. Det er ikke et problem ved sporadisk trening, men hvis du trener til en konkurranse, er det bedre med en enhet som Fitbit Inspire 2.

Les vår test av Xiaomi Mi Smart Band 6 på engelsk

Et aktivitetsarmbånd av typen Xiaomi Mi Smart Band 5 på et håndledd.

Xiaomi Mi Smart Band 5 har ikke GPS, men det er likevel et utmerket aktivitetsarmbånd med svært god pulsmåling. (Image credit: Mike Sawh)
Blant de rimeligste på markedet

Spesifikasjoner

Kompatibilitet: iOS og Android
Pulsmåling: Ja
Skjerm: AMOLED
Batteri: 14 dagers moderat bruk
Aktivitetsmåling: Ja
IP-sertifisering: vanntett
Tilkobling: Bluetooth

Grunner til å kjøpe

+
Lyssterk og livlig skjerm
+
Svært god pulsmåling

Grunner til ikke å kjøpe

-
Litt klønete oppsett
-
Ikke NFC utenfor Kina

Mi Smart Band 5, oppfølgeren til fjorårets glimrende Mi Band 4, byr på en ny og mer lyssterk skjerm, døgnkontinuerlig aktivitetsmåling og pulsmåliing, 11 ulike sportsmodi og muligheten til å ta opp utholdenhetsøkter gjennom tilkobling til mobilens GPS.

Den klare og skarpe fargeskjermen er en av de beste du finner på en enhet av denne størrelsen. Her får du se meldingsvarsler, værvarsler og app-varsler, og du kan bruke den til å styre musikkavspillingen på telefonen med et tapp og et sveip.

Selv om innebygget GPS er langt mer praktisk, betyr imidlertid den svært gunstige prisen for Mi Smart Band 5 at du uansett får mye for pengene. Til tross for at skjermen er av svært høy kvalitet og at du får tilgang til et imponerende spenn av funksjoner har Xiaomi klart å holde prisen nede. Mi Smart Band 5 oppleves som langt mer kostbar enn den faktisk er.

Les vår test av Xiaomi Mi Smart Band 5 på engelsk

Et aktivitetsarmbånd av typen Garmin Vivofit 4.

Garmin Vivofit 4 har en fargeskjerm som alltid er på, og som kan leses av selv i sollys.  (Image credit: TechRadar)
Skjerm og et batteri som varer ett år

Spesifikasjoner

Skjerm: Farge-LCD
Pulsmåler: Nei
Vanntett: Vannavstøtende
Aktivitetsmåling: Ja
Batteritid: 1 år
Kompatibilitet: iOS og Android
Tykkelse: 9,4 mm
Tilkobling: Bluetooth

Grunner til å kjøpe

+
Ekstremt lang batteritid 
+
Fargeskjerm

Grunner til ikke å kjøpe

-
Ingen GPS eller pulsmåler
-
Litt kjedelig design

Den viktigste tilleggsfunksjonen sammenlignet med den mer grunnleggende Vivofit 3-modellen er at du med Vivofit 4 får en fargeskjerm som alltid er på, og som kan leses av selv i sollys. 

Dette har man utrolig nok klart å få til uten at batteritiden har blitt dårligere enn hos Vivofit 3 – batteriet varer fortsatt i ett år. Grunnleggende funksjoner som skrittelling, distanse, kalorier og søvnmåling er dekket – og den merker også automatisk når du begynner å bevege deg takket være det såkalte Move IQ-systemet. 

Garmin Connect-appen gjør at du kan skreddersy skjermen, og du kan sette på nedtellinger og alarmer rett fra håndleddet. Det beste er at Vivofit 4 koster om lag 20 prosent mindre enn det Vivofit 3 gjorde da den ble lansert. Med Vivofit 4 går du selvfølgelig glipp av mer førsteklasses funksjoner som pulsmåler og GPS, men det er å forvente til denne prisen. 

Les vår test av Garmin Vivofit 4 på engelsk

Et aktivitetsarmbånd av typen Amazfit Bip på et håndledd.

Amazfit Bip ser ut som en smartklokke, men det er en aktivitetsmåler. (Image credit: Future)
Den ser ut som en smartklokke, men det er en aktivitetsmåler

Spesifikasjoner

Skjerm: Ja, sorthvit
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Aktivitetssporing: Ja
GPS: Ja
Batteritid: 1 måned
Kompatibilitet: Android/iOS

Grunner til å kjøpe

+
Flott design
+
Glimrende tilhørende app

Grunner til ikke å kjøpe

-
Auto-pause fungerer ikke
-
Fiklete grensesnitt

Amazfit Bip ser kanskje mer ut som en smartklokke enn noen av de andre enhetene på denne listen, men i og med at den kjører sin egen programvare har et stort fokus på trening så har vi valgt å ta den med på denne listen.

Designet til Amazfit Bip er unektelig inspirert av Apple Watch, og den er utstyrt med et vel av funksjoner som GPS, en nøyaktig pulsmåler, multisportsporing, søvnregistrering og VO2 Max-funksjon.

Hvis du kan tenke deg et design som minner mer om en klokke, så kan Bip være et godt valg for deg. Den er også lett, og andre høydepunkter er skjermen som alltid er på og den gode batterikapasiteten som burde holde til opptil en måneds bruk avhengig av bruksmønster.

Hvis alt dette høres lovende ut, så er sjansen stor for at du vil bli fornøyd med Amazfit Bip.

Les vår test av Amazfit Bip på engelsk

Aktivitetsarmbåndet Garmin Vivosmart 4 i lyseblått på en hvit bakgrunn.

Garmin Vivosmart 4 egner seg godt til daglig bruk, og den er dessuten glimrende til treningssporing med en unik kroppsbatterifunksjon. (Image credit: Garmin)
Supert, billig aktivitetsarmbånd med måling av kroppsbatteri

Spesifikasjoner

Skjerm: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Aktivitetssporing: Ja
GPS: Nei
Batteritid: 7 dager
Kompatibilietet: Android/iOS

Grunner til å kjøpe

+
God batteritid
+
Body Battery-måler

Grunner til ikke å kjøpe

-
Liten skjerm
-
Dårlig responderende skjerm til tider

Garmin Vivosmart 4 er nok ikke det nyeste og friskeste i Vivosmart-serien, men denne modellen står seg likevel godt mot svært mange konkurrenter. I våre tester oåålevde vi at den er super å bruker til hverdags, med gode evner til måling av puls og oksygenmetning samt kartlegging av velvære.

Vi mener den er et glimrende og billig alternativ for seriøse idrettsutøvere. Den har svømmevennlige egenskaper, kan telle repetisjoner automatisk og også måle «kroppsbatteriet». Sistnevnte fiffige sak gjør bruk av elementer som variasjoner i pulsen (HRV), søvnkvalitet, stressnivåer og aktivitet for å kalkulere hvor sliten du er. Det er nyttig i tilfelle du lurer på om du skal fortsette treningsøkten eller avslutte treningen for dagen. Den egner seg dessuten godt til kartlegging av både fysisk og psykisk helse, slik at du kan sørge for å ikke bli utbrent.

Les vår test av Garmin Vivosmart 4 på engelsk

Hva kjennetegner et billig aktivitetsarmbånd?

Et aktivitetsarmbånd er en enhet som overvåker statistikk som puls, antall skritt du tar hver dag og hvor lenge du trener. De fleste aktivitetsmålere har flere egne funksjoner for registrering av ulike treningsformer. Enkelte modeller har også GPS og søvnsporing.

Det som kjennetegner billige aktivitetsarmbånd er ofte at mengden funksjoner er begrenset, sammenlignet med toppmodellene på markedet. Men som du kan se i vår oversikt, vil man kunne få veldig mye for pengene - også for de billigere modellene.

Prissammenligning

Dette er slutten på vår liste over de beste billige aktivitetsarmbåndene på markedet, men det betyr ikke at vi ikke kan hjelpe deg videre. I dette avsnittet sammenligner vi nemlig prisene på de tilgjengelige billige aktivitetsarmbåndene i listen vår, slik at det skal bli lettere for deg å velge modellen som passer aller best for deg og ditt bruk. 

Geir Tandberg Steigan

Skribent, forfatter og illustratør med en spesiell forkjærlighet for produkter og brukergrensesnitt fra Apple. 

Med bidrag fra