De bedste processorer i {year) - de bedste CPU'er til din PC

Processor på orange baggrund
Markkinoiden parhaat prosessorit takaavat erinomaisen suorituskyvyn myös vaativampaan pelikäyttöön. (Foto: Future)
BEMÆRK: april 2024

Nu hvor vi er i september, er alt, hvad nogen kan tale om, AMD Ryzen 7000-serien, der blev annonceret den 29. august. Som forventet vil Ryzen-lanceringen omfatte AMD Ryzen 9 7950X og Ryzen 9 7900X, Ryzen 7 7700X og Ryzen 5 7600X . Når vi først har fået disse chips ind til gennemgang, vil vi have et bedre bud på, om de fortjener at blive betragtet som blandt de bedste processorer på markedet. Det er nok overflødigt at sige, at forventningerne helt sikkert er meget høje.

De bedste processorer på markedet er endnu vigtigere for din pc end grafikkortet, RAM eller enhver anden komponent. CPU'en er hjernen til din computer, så du vil have den bedste CPU, du har råd til, for at få mest muligt ud af dine apps, spil og især dit operativsystem.

De bedste Intel-processorer og bedste AMD-processorer er alle ret gode, selvom der er nogle ret store forskelle mellem de to. Og selvom de fleste moderne processorer er tilstrækkelige til at få dig igennem daglige arbejdsbyrder som browsing og videostreaming, har du brug for mere end det absolutte minimum, hvis du vil multitaske, eller hvis du har brug for din computer til at udføre noget tungt arbejde som videoredigering eller de bedste pc-spil.

Så det har aldrig været vigtigere at finde den rigtige processor, især da kravene til processorer stiger mere end nogensinde,. Bare rolig, hvis der er én ting, vi ved, noget om så er det processorer, og vi har testet alle de bedste processorer på markedet for at finde deres styrker og svagheder.

Hvis du ønsker at opgradere din computers CPU og ønsker at få mest mulig processorkraft for dine penge, har vi opdelt det bedste af det bedste, og vi er her for at hjælpe dig med at finde præcis den rigtige CPU til at holde din computer kørende når det er bedst i de kommende år..

Selvom der er mange muligheder, er vi her for at hjælpe dig med at finde den rigtige for dig, og vi har udvalgt de bedste processorer, der er tilgængelige lige nu til at klare dine kreative arbejdsbelastninger, spille de bedste PC-spil og mere.

De bedste processorer netop nu:

Hvorfor du kan stole på TechRadar Vores ekspert anmeldere bruger timer på at teste og sammenligne produkter og tjenester, så du kan vælge det bedste for dig. Find ud af mere om, hvordan vi tester.

  1. Intel Core i9-12900K
  2. Intel Core i5-12600K
  3. AMD Ryzen 7 5800X3D
  4. AMD Ryzen 9 5900X
  5. AMD Ryzen 7 5800X

Intel Core i9-12900K ved siden af indpakningen

(Image credit: Intel)

1. Intel Core i9-12900K

Den bedste processor på markedet lige nu

Specifikationer

Kerner: 16
Tråde/Threads: 24
Base clock: 3,20 GHz
Boost clock: 5,2 GHz
L3 cache: 30 MB
TDP: 125 W

Grunde til at købe

+
Utrolig kraftfuld
+
Ydeevne og effektivitetskerner

Grunde til at lade være

-
Helt ny platform, helt ny hardware

Intel Core i9-12900K er en utrolig kraftfuld processor og en reel tilbagenvenden for Intel. Det nye chiplayout har traditionelle "performance-kerner" parret med "effektivitetskerner", der tager sig af baggrundsopgaver. Det betyder, at tunge arbejdsbelastninger som spil eller videoredigering er fuldstændig uafbrudt, og du kan fokusere din præstation på det, der er vigtigt.

Med Core i9-12900K har Intel fuldstændig generobret sin CPU-krone, som den tabte, da Ryzen kom på markedet tilbage i 2017. Uanset om du vil lave game på pc eller videoredigere, vil denne chip klare det hele uden problemer. Bare gør dig klar til at anskaffe en kraftig CPU-køler.


Intel Core i9-12600K ved siden af indpakningen

(Image credit: Intel)

2. Intel Core i5-12600K

Top ydelse på et budget

Specifikationer

Kerner: 10
Tråde/Threads: 16
Base clock: 3,7 GHz
Boost clock: 4,9 GHz
L3 cache: 20 MB
TDP: 125 W

Grunde til at købe

+
Fremragende præstation
+
Overkommelig

Grunde til at lade være

-
Skal bruge helt ny hardware

Det er ikke ofte, man ser en CPU, der gør det absolut bedre end alle de andre i sin  klasse, og det er netop, hvad Intel Core i5-12600K gør. Dette er en af de stærkeste CPU'er på markedet for alle, der ikke ønsker at bruge adskillige tusinder på en enkelt komponent. Det er en mellemklasse-CPU med 10 kerner, hvoraf 6 er multi-threaded Performance Cores.

Disse er traditionelle CPU-kerner, mens de øvrige 4 kerner er effektivitetskerner. Det betyder, at selv i en chip, der er så overkommelig, får du den nyeste teknologi. Dette chiplayout vil lade din computer fokusere på vigtige opgaver som spil, uden at du behøver at bekymre dig om en Windows 11-opdatering, der ødelægger alt det sjove (og din billedhastighed).


Indpakningen på en AMD Ryzen 7 5000-series processor

(Image credit: AMD)

3. AMD Ryzen 7 5800X3D

Den bedste processor til gaming

Specifikationer

Kerner/Cores: 8
Tråde/Threads: 16
Base clock: 3,7 GHz
Boost clock: 4,7 GHz
L3 cache: 100 MB
TDP: 105 W

Grunde til at købe

+
Enestående gaming-ydelse
+
Bruger AM4 Socket
+
Ny 3D V-Cache teknologi

Grunde til at lade være

-
Hverken DDR5 eller PCIe 5.0
-
Ikke-gaming hakker

AMD Ryzen 7 5800X3D er uden tvivl en af de bedste processorer til gaming på markedet. Med en utrolig ydeevne takket være AMDs nye 3D V-Cache-teknologi, slår 5800X3D langt over sin vægtklasse og er endda bedre end Core i9-12900K, når det kommer til gaming.

Da dette i bund og grund er en AMD Ryzen 7 5800X med ekstra cache-hukommelse stablet på CPU-matricen, beholder den den samme bundkortsokkel som tidligere chips. Det gør den til en meget mere overkommelig mulighed for dem, der ønsker fantastisk gaming-ydelse, men ikke ønsker at bruge mange penge.

Det forudsætter, at du allerede har et AMD AM4-system. Hvis ikke, skal du købe et helt nyt bundkort og måske en ny køleløsning, og i så fald kan du lige så godt gå all in og få i9-12900K, som tilbyder sammenlignelig gaming-ydelse, men kommer med en hel masse flere ekstra lækkerier.


AMD Ryzen 9 5900X

(Image credit: AMD)

4. AMD Ryzen 9 5900X

AMD har taget føringen

Specifikationer

Kerner/Cores: 12
Tråde/Threads: 24
Base clock: 3,7 GHz
Boost clock: 4,8 GHz
L3 cache: 64 MB
TDP: 105 W

Grunde til at købe

+
Imponerende ydelse
+
En ny enkeltkerne-mester
+
Samme strømforbrug

Grunde til at lade være

-
Prisen er steget
-
Køler medfølger ikke

AMD Ryzen 9 5900X præsterer det største spring i en enkelt præstation i år, hvilket gør det til en fantastisk opgradering. Denne seneste udgivelse fra AMD er ikke bare en  mere kraftfuld processor på alle områder. Det er også en utrolig kraftfuld processor til gaming og kreativt arbejde. Det faktum, at du ikke har brug for et nyt bundkort, er også bare en fordel.


AMD Ryzen 7 5800X

(Image credit: AMD)

5. AMD Ryzen 7 5800X

Ryzen er bare bedst

Specifikationer

Kerner/Cores: 8
Tråde/Threads: 16
Base clock: 3,8 GHz
Boost clock: 4,7 GHz
L3 cache: 32 MB
TDP: 95 W

Grunde til at købe

+
Fremragende enkeltkerne-ydelse
+
Stærk til gaming
+
Lavt strømforbrug

Grunde til at lade være

-
Prisspring fra Ryzen 3000
-
Køler medfølger ikke

Intel har ikke længere monopol på gaming-CPU'er. Med sine 8 kerner og 16 tråde samt meget stærkere enkeltkerne-ydelse er AMD Ryzen 7 5800X blandt de bedste CPU'er til spil - men også til mindre krævende kreativt arbejde - for tiden. Og den har et meget mere tilgængelig prisskilt sammenlignet med de fleste af Intels tilbud. Så der er mere værdi at hente for pengene.

Dagens tilbud på de bedste processorer i 2022

Med bidrag fra