De bedste fitnessarmbånd i 2024: vær aktiv og sundere

PRICE
VERDICT
REASONS TO BUY
REASONS TO AVOID
VERDICT
REASONS TO BUY
REASONS TO AVOID
Tre forskellige fitnessarmbånd på orange baggrund
Fitnessarmbånd kan motivere dig dig en sundere livsstil (Foto: Future)

Det bedste fitnessarmbånd hjælper dig med at udvikle sundere vaner ved at give dig en blid opmuntring til at tage et par ekstra skridt, tage en løbetur, tage trappen i stedet for elevatoren og få lidt mere søvn. Det handler om små ændringer, der kan gøre en stor forskel for dit helbred på lang sigt – og vi hjælper dig med at vælge det helt rigtige.

Hvis du er en ivrig sportsudøver og sigter mod at sætte en ny personlig rekord, så vil vi anbefale at tjekke vores liste over de bedste løbure, som har mere avancerede træningsværktøjer og funktioner som indbygget GPS. 

Det bedste aktivitetsur er det, du er glad for at have på hver dag, og derfor er komfort og udseende også begge vigtige faktorer. Vi afprøver også fitnesstrackere til en række forskellige træningspas (både i fitnesscentret og udendørs) og tester deres pulsmåling og lokationssporing sammenlignet med dedikerede sportsure for at se, hvordan de klarer sig.

Hvis du overvejer at investere i en fitness-tracker for at hjælpe dig med at nå dine fitnessmål i 2022, får du her vores bedste anbefalinger.

Vi opdaterer denne guide regelmæssigt, så du kan være sikker på, at du får de allerbedste råd om de nyeste enheder.

Nogle links i denne artikel henviser til artikler, der er skrevet på engelsk. Vi arbejder løbende på, at flere sider bliver vist på dansk.

De bedste fitnesarmbånd netop nu:

Hvorfor du kan stole på TechRadar Vores ekspert anmeldere bruger timer på at teste og sammenligne produkter og tjenester, så du kan vælge det bedste for dig. Find ud af mere om, hvordan vi tester.

  1. Fitbit Luxe
  2. Fitbit Charge 5
  3. Fitbit Inspire 2
  4. Huawei Band 3 Pro
  5. Amazfit Bip
  6. Honor Band 5
  7. Xiaomi Mi Smart Band 6

Fitbit Luxe med armlænke i rustfrit stål

Fitbit Luxe findes med gummirem eller stållænke (Image credit: Fitbit)
Fitbits minimalistiske fitnessarmbånd er den bedste fitnesstracker

Specifikationer

Skærm: Ja
Pulsmåler: Ja
Vandtæt: Ja
Aktivitetsmåler: Ja
GPS: Ja
Batteri: Op til 7 dage
Kompatibilitet: Android/iOS/

Grunde til at købe

+
Slankt, attraktivt design
+
Lys, skarp AMOLED-skærm
+
Imponerende pulsmåling

Grunde til at lade være

-
Lille skærm begrænser synlige data
-
Fitbit Premium kræves for fuld oplevelse
-
SpO2-overvågning er endnu ikke aktiveret

Fitbit Luxe er vores førstevalg blandt fitnesstrackere takket være de fremragende værktøjer til sporing af sundhed, det stilfulde design og mulighederne i den tilhørende app og i Fitbit-systemet.

Luxe sporer dagligdags aktiviteter, søvn, puls, åndedræt og træning, og den har en meget nøjagtig pulsmåling, som er på niveau med meget dyrere smartwatches. Dine daglige data præsenteres alle på et superskarpt AMOLED-farvedisplay, der præsenterer en imponerende mængde detaljer på et meget lille område.

Luxe er også Fitbits hidtil bedst egnede fitness-tracker med et urkasse i rustfrit stål. Du kan vælge imellem enten et blødt silikone-bånd eller et guld-tonet rustfrit stålarmbånd af smykkedesigner Gorjana. Det er behageligt at bære hele dagen og natten, hvilket gør det muligt  at kortlægge både aktiviteter og sovevaner.

Fitnesstrackere fungerer bedst, når de bæres hver dag, så de kan opbygge et komplet billede af dine vaner og livsstil, og Luxe nemt at have på.

Luxe leveres endda med en gratis prøveversion af Fitbit Premium, som giver dig mulighed for at få endnu mere ud af uret, herunder mere detaljerede historiske data, et bredere udvalg af trænings- og meditationssessioner i Fitbit-appen og muligheden for at lave rapporter over dit personlige helbred, som du kan dele med familiemedlemmer eller en læge.

Der er ingen indbygget GPS (i stedet har Luxe brug for en forbindelse til din telefons GPS-modtager), men bortset fra det er alt godt.

Læs hele anmeldelsen: Fitbit Luxe

Fitbit Charge 5 med lyseblå rem på hvid baggrund

Fitbit Charge 5 (Image credit: Fitbit)
En slank, sportsfokuseret fitnesstracker, der kan det hele

Specifikationer

Skærm: Ja
Pulsmåler: Ja
Vandtæt: Ja
Aktivitetsmåler: Ja
GPS: Ja
Batteri: Op til 7 dage
Kompatibilitet: Android/iOS/

Grunde til at købe

+
Lys, skarp AMOLED-skærm
+
Indbygget GPS-sporing
+
EDA stress tracking
+
EKG-app til at detektere arytmi

Grunde til at lade være

-
Ingen musikstyring
-
EKG er ikke tilgængeligt ved lancering

Fitbit Charge 5 er en fitness-tracker, som er skabt til dem, der går i fitnesscentret. Den har indbygget GPS, så du kan tracke gåture, løbeture og cykelture uden at medbringe din telefon, og den kan begynde at tracke dem automatisk, når den registrerer, at du er på farten. Den har også dedikerede trackingtilstande til et væld af indendørsaktiviteter, fra vægtløftning til spinning, og du kan vælge dine fem favoritter til hurtig adgang ved et enkelt tryk.

Der er også en EDA (elektrodermal aktivitet) sensor, der registrerer ændringer i ledningsevnen i din hud, da den påvirkes af binyreaktivitet. Det er en ny måde at registrere stres på, og tidligere fandtes denne funktion kun i top-end Fitbit Sense.

Charge 5 har også en EKG-app, som du kan bruge til at overvåge tegn på hjerteflimmer, der bør undersøges af en læge.

Det hele er pakket ind i et lyst og skarpt AMOLED-farvedisplay, som er en kæmpe opgradering fra den sort-hvide skærm på Charge 4.

Fitbit Charge 5 er ikke helt perfekt (vi savner især muligheden for at styre vores Spotify-afspilningsliste fra vores håndled under træning), men den er en førsteklasses fitness-tracker, som du bør overveje, hvis du begynder at tage din træning seriøst.

Læs hele anmeldelsen: Fitbit Charge 5

Foto af Fitbit Inspire 2 med beige rem og sort urkasse

Det stilfulde Fitbit Inspire 2 (Image credit: Fitbit)

3. Fitbit Inspire 2

Et blidt skub mod et sundere liv

Specifikationer

Skærm: Ja
Pulsmåler: Ja
Vandtæt: Ja
Aktivitetsmåler: Ja
GPS: Nej
Batteri: 10 dage
Kompatibilitet: Android/iOS

Grunde til at købe

+
Slankt design
+
Enkel at bruge
+
Stor batterilevetid

Grunde til at lade være

-
Ingen GPS

Hvis du sigter mod at udvikle sundere vaner og vil have et fitnessarmbånd, der giver dig et blidt skub i den rigtige retning, så kan Fitbit Inspire 2 være noget for dig. Modellen er ikke alt for kompliceret, men har alle de væsentlige funktioner, der holder dig i bevægelse og motiveret, og så er den ekstremt let at bruge.

Den styres udelukkende via berøringsskærmen og knap på en enkelt side. Den overvåger din aktivitet og puls hele dagen (med alarmer, når du når dine mål). Der er over 20 træningstilstande, og flere begynder automatisk at spore, når fitnessarmbåndet registrerer, at du er begyndt at træne.

Alle dine data indsamles i den ekstremt brugervenlige Fitbit-app, hvor du kan se mønstre over tid, sætte nye mål og (hvis du abonnerer på Fitbit Premium) finde et helt bibliotek med videotræning, som du kan følge derhjemme.

Der er ingen farveskærm eller indbygget GPS til kortlægning af løbeture, men Inspire 2 er en fornøjelse at bruge og ideel til begyndere.

Læs hele anmeldelsen: Fitbit Inspire 2 (på engelsk)

Huawei Band 3 Pro med fylden urkasse og hvid rem på hvid baggrund

Huawei Band 3 Pro er en minimalistisk fitness-tracker (Image credit: Huawei)

4. Huawei Band 3 Pro

Både stil og substans til en rimelig pris

Specifikationer

Skærm: Ja
Pulsmåler: Ja
Vandtæt: Ja
Aktivitetsmåler: Ja
GPS: Ja
Batterilevetid: 14 dages standby
Kompatibel med: Android/iOS

Grunde til at købe

+
God batterilevetid
+
God farveskærm

Grunde til at lade være

-
GPS kan være ret langsom
-
Ingen "åndedræt"-funktion

Arvtageren til Huawei Band 2 Pro er Huawei Band 3 Pro. Det er et af de bedste fitness-armbånd du kan købe, hvis du har et stramt budget, og det har nogle fantastiske funktioner, når man tager prisen i betragtning.

Band 3 Pro har indbygget GPS, det er vandtæt (hvilket betyder, at du kan svømme med det), og der er en 0,95-tommer farveskærm, som viser dig alle nødvendige data på håndleddet.

Pulsmåleren er ganske præcis, og selv om GPS’en kunne være hurtigere, er den dog ganske præcis. Leder du som førstegangskøber efter en billig model, er dette et glimrende sted at starte.

Læs hele anmeldelsen: Huawei Band 3 Pro (på engelsk)

Amazfit Bip helt i sort på hvid baggrund

Amazfit Bip (Image credit: Amazfit)

5. Amazfit Bip

Ligner et smartwatch, men er et fitnessarmbånd med masser af funktioner

Specifikationer

Skærm: Ja, sort/hvid
Pulsmåler: Ja
Vandtæt: Nej
Aktivitetsmåler: Ja
GPS: Ja
Batterilevetid: 1 måned
Kompatibel med: Android/iOS

Grunde til at købe

+
Lækkert design
+
Fremragende app

Grunde til at lade være

-
Automatisk pause fungerer ikke
-
Bøvlet brugerflade

Til sammenligning med mange af de andre enheder på denne liste, så ligner denne til forveksling et smartwatch. Den gør dog brug af sin egen software og har et meget stort fokus på fitness, og derfor har vi besluttet at tage den med på listen over de bedste fitnessarmbånd.

Amazfit Bip-designet er inspireret af Apple Watch (det kan man vist ikke benægte), og det leveres fyldt med masser af funktioner som fx GPS, en nøjagtig pulsmåler, multi-sport-tracking, søvnsporing og VO2 Max-funktioner.

Hvis du leder efter et mere urlignende design end alt andet på denne liste, er Bip uden tvivl noget for dig. Den er også let at have på, har en skærm, som altid er tændt og en stærk batteritid, der kan holde i cirka en måned afhængigt af brug.

Læs hele anmeldelsen: Amazfit Bip (på engelsk)

Slankt Honor Band 5 med sort rem på hvid baggrund

Honor Band 5 er et virkelig billigt aktivitetsur (Image credit: Honor)
En af de billigste trackere på listen

Specifikationer

Skærm: Ja, farveskærm
Pulsmåler: Ja
Vandtæt: Ja
Aktivitetsmåler: Ja
GPS: Nej
Batteri: 7 dage
Kompatibilitet: Android/iOS

Grunde til at købe

+
Rimelig søvnsporing
+
Overkommelig pris

Grunde til at lade være

-
Hidsige notifikationer
-
Skærmen reagerer ikke altid

Honor Band 5 er en stor forbedring i forhold til forgængeren, Band 4, med forbedrede fitnessfunktioner samt en farve/touch-skærm, hvor du kan se alle oplysninger.

En af de mest nyttige funktioner er søvnsporingen, der giver dig råd om, hvordan du får mest ud af din søvn, i stedet for blot at overvåge den, som mange fitnessarmbånd ellers gør.

Honor Band 5 er også et af de prismæssigt mest overkommelige fitnessarmbånd på markedet, så hvis du vil have sporing af træning og søvn direkte fra håndleddet, til en fornuftig pris, er det dette, du bør overveje. 

Læs hele anmeldelsen: Honor Band 5 (på engelsk)

Xiaomi Mi Smart Band 6 tændt skærm og sort urrem på hvid baggrund

Xiaomi Mi Smart Band 6 (Image credit: Xiaomi)
En super let fitness-tracker med en fantastisk skærm

Specifikationer

Skærm: Ja, touchskærm i farver
Pulsmåler: Ja
Vandtæt: Ja
Aktivitetsmåler: Ja
GPS: Forbundet GPS
Batteri: Op til 14 dage
Kompatibilitet: Android/iOS

Grunde til at købe

+
Meget billigt
+
Slankt design

Grunde til at lade være

-
Stopper ikke automatisk med at spore
-
Kun forbundet GPS

Den seneste tilføjelse til Xiaomis hurtigt voksende udvalg af fremragende fitnesstrackere, Xiaomi Mi Smart Band 6 er billigt og alligevel spækket med funktioner, du vil forvente at finde på en meget dyrere enhed. Den overvåger ikke kun skridt, puls og træning, den tilbyder også et pulsoximeter til sporing af blodets iltmætning, plus sporing af stress hele dagen.

Skærmen er super lysstærk, og den reagerer super hurtigt selv ved de letteste berøringer – hvilket er essentielt med en så lille skærm.

Det er bare en skam, at der ikke er nogen indbygget GPS til sporing af løbeture, gåture og cykelture. Den fungerer godt nok ved at piggybacke på din telefons positioneringssystem, men det betyder, at du ikke kan efterlade din telefon derhjemme, når du træner. Ellers er dette en af de bedste fitness-trackere, der findes, hvis du vil have et aktivitetsur, der hverken fylder eller vejer meget.

Læs hele anmeldelsen: Xiaomi Mi Smart Band 6 (på engelsk)

Sådan vælger du den bedste fitnesstracker

Når du vælger en fitnesstracker, er det først vigtigt at overveje, hvilken type aktivitet du bedst kan lide. Hvis du mest er interesseret i at komme ud og gå mere, kan du  købe et mere overkommeligt ur uden GPS-sporing. Men hvis du begynder at cykle eller løbe, ville en enhed som Fitbit Charge 5 med dets indbyggede GPS-modul være et bedre valg til nøjagtigt at spore din rute og hastighed.

Dernæst er spørgsmålet, hvor mange detaljer vil du have? Nogle fitnesstrackere (som Charge 5) giver dig en bred vifte af statistikker med ret detaljerede analyser, mens andre (såsom Xiaomi Mi Smart Band 6) holder tingene mere enkle.

Så er der spørgsmålet om personlig stil. Som vi allerede har nævnt, fungerer en fitnesstracker bedst, når du har den på hele dagen og hele natten, så det er ikke useriøst at tænke på, hvordan den ser ud. Hvis du allerede har et yndlingsur, som du ikke vil holde op med at bruge, er Oura smart-ringen et godt alternativ, og den er så let og kompakt, at du glemmer, at du har den på.

Skærmstørrelse og opløsning er også en overvejelse. Hvis du nogle gange har svært ved at se tekst på en lille skærm, kan det være værd at investere i en fitnesstracker med et AMOELD-display, som er klarere og udsender mere lys end den typiske memory-in-pixel (MiP)-skærm, der bruges af mange enheder.

Hvad er en fitnesstracker?

En fitnesstracker er en enhed (typisk et armbånd), der registrerer oplysninger om dig såsom din puls, antallet af skridt du tager hver dag, og hvor lang tid du bruger på at træne. De fleste fitnesstrackere har flere dedikerede tilstande til registrering af forskellige træningsformer, og nogle har også GPS til at spore din placering under løbeture, gåture og cykelture. De fleste fitnesstrackere overvåger også, hvor lang tid du bruger på at sove og de forskellige søvnstadier.

Alle disse data sendes til en app på din smartphone, hvor du kan spore ændringer over tid. De fleste apps giver dig virtuelle 'priser' for at nå bestemte mål, såsom at tage 10.000 skridt om dagen eller gå i seng til tiden.

Hvorfor har du brug for en fitnesstracker?

Det kan være svært at bryde gamle vaner og udvikle nye, og en fitnesstracker kan hjælpe med at bevare gejsten, så du får den opmuntring, du har brug for. Det kan være nemt at spore antallet af skridt, du tager hver dag og sigte mod et bestemt mål, men det kan motivere dig til at foretage simple ændringer (som at stå af bussen et stop tidligere eller gå korte afstande i stedet for at køre), hvilket kan gøre en væsentlig forskel over tid.

Hvad kan en god fitnesstracker?

En god fitnesstracker er en, du vil have på hver dag, og som hjælper dig med at opbygge et komplet billede af dit helbred. Med den viden kan du begynde at lave små justeringer, der hjælper dig med at sove bedre, sænke din hvilepuls, forbedre din kondition og generelt føle dig bedre tilpas.

Freelance

Kristian arbejder som freelanceskribent for TechRadar Danmark og interesserer sig for nyheder om tech og forbrugerelektronik. Kristian dækker alt fra det seneste inden for computer- og smartphone-udvikling til kommende spil, produktanmeldelser, branchenyheder og dybest set alt, hvad du håber at finde på TechRadar.

Med bidrag fra