De bedste senior-mobiler i 2024

Bedste mobiler til seniorer: En person, der holder en hvid Doro 6880 med åben skærm.
(Foto: Future)

Leder du efter de bedste mobiler til seniorer lige nu? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Her finder du vores topliste over de bedste mobiler til seniorer lige nu, hvor vi samler alle de nyeste modeller, der er bedst i test lige nu. Doro ligger lige nu i toppen, men du finder også modeller fra mærker som Apple, Samsung, Nokia med flere.

Vi har testet alle modellerne på denne topliste og ser på ting som knaplayout, størrelse på knapper og skærm, højtalerkvalitet, brugervenlighed og meget mere. Vi sammenligner så dette med prisen for at se, hvor overkommelig mobilen er, og giver den endelig en placering på vores topliste. Vi opdaterer toplisten med jævne mellemrum til altid at have det allernyeste med, så kig gerne lidt længere frem, hvis du ikke finder noget, der passer denne gang.

Mobiltelefoner til seniorer:

  • 1. Doro 8080 - Bedst i test
  • 2. Doro 7070
  • 3. Apple iPhone SE
  • 4. Apple iPhone XR
  • 5. Samsung Galaxy S10e
  • 6. Nokia 3310
  • 7. Nokia G10
  • 8. Samsung Galaxy A32

En person, der bruger en Doro 8080 til at fotografere nogle blomster i vinduet.

(Image credit: Future)

1. Doro 8080

En rigtig smartphone til seniorer.

Grunde til at købe

+
Fremragende batterilevetid
+
Sikkerhedsknap
+
Nemme genveje
+
Opladningsdock medfølger

Grunde til at lade være

-
Lidt plastisk og glat
-
Ikke den hurtigste processor
-
Ingen hurtigoplader
-
Lidt skarp lyd

Doro 8080 er virksomhedens flagskibsmobil, men sammenlignet med andre Android-mobiler er den i budgetklassen både hvad angår pris og ydeevne. Som budgetmobil er den dog rigtig overkommelig, og for den tiltænkte målgruppe giver den en glimrende måde at håndtere en mobil og alle dens funktioner så nemt som muligt. Nogle af dens højdepunkter inkluderer en sikkerhedsknap, nemme genveje og fremragende batterilevetid.

Læs hele anmeldelsen: Doro 8080

En hvid Doro-mobil åben på en hvid dug.

(Image credit: Future)

2. Doro 7070

Perfekt til den, der vil have knapper

Grunde til at købe

+
Tryghedsknap (alarm)
+
Ægte knapper
+
Indbygget FM-radio

Grunde til at lade være

-
Lille skærm
-
Begrænset udvalg af apps

Doro 7070 er et glimrende alternativ til dem, der ønsker knapper på mobilen. Det er også en rigtig overkommelig telefon, og du får høretelefoner, oplader og ladedock med i købet. Mobilen har blandt andet en sikkerhedsknap, fysiske og brugervenlige knapper og en indbygget FM-radio. Desværre har den et begrænset udvalg af apps og en lille skærm, så det kan være lidt svært for ældre med dårligt syn at se informationer på skærmen.

En iPhone SE 2020 er placeret på et træbord med skærmen opad.

(Image credit: Future)
Let, overkommelig og fremtidssikret

Grunde til at købe

+
Let design
+
Billig iPhone

Grunde til at lade være

-
Nogenlunde batteritid
-
Intet hovedtelefonstik

Til en ældre eller senior, som er god med teknik, er iPhone SE (2020) et rigtig godt valg.

Denne 2. generation for iPhone SE har specifikationer som til dels ligner iPhone 8 på mange områder, og der er også kommet nogle opgraderinger til 2020-versionen. 

Du får ikke så kraftige komponenter, som de mest avancerede modeller fra Apple tilbyder, men du får en mere end hurtig nok mobil med en brugervenlig grænseflade til seniorer. Efterfølgeren iPhone SE (2022) er også tilgængelig, men den er en smule dyrere end den tidligere model.

Læs hele anmeldelsen: IPhone SE (2020)

En rød iPhone XR står på en hvid overflade med en sløret grøn baggrund.

(Image credit: TechRadar)
En iPhone, der endelig byder på et anstændigt batteri.

Grunde til at købe

+
Smukt design
+
Ikke så dyr igen

Grunde til at lade være

-
Bruger Face ID
-
Skal have et cover

Hvis du vil have en nyere iPhone til ældre mennesker, så er iPhone XR et solidt valg, da den går for at være en smule mere nymodens end en iPhone 8 Plus. Dengang serien kom ud, var det den billigste model, og det er nu en ret god model fra Apple, hvis du gerne vil have en mere moderne telefon til en billig pris.

IPhone XR har en 6,1-tommers skærm, hvilket er relativt stort: Det hjælper seniorer med nemt at læse beskeder og navigere på mobiltelefonen. Den kan også opgraderes til det nyeste iOS-operativsystem, og bagkameraet med 12 MP er slet ikke så ringe endda. Hvis du gerne vil købe beskyttelsescover til denne telefon, er der også mange typer tilbehør at vælge imellem.

Hvis du gerne vil have lidt farve påtelefonen, så er denne også perfekt. Den giver nemlig en masse muligheder som rød, gul, koral eller blå mobil - eller de mere klassiske valg som sort og hvid.

Læs hele anmeldelsen: IPhone XR

En person, der holder en gul Samsung Galaxy S10e mod en sort baggrund

(Image credit: Future)

Grunde til at købe

+
God skærmstørrelse
+
Fuldt udstyret
+
Reagerer hurtigt

Grunde til at lade være

-
Måske lidt dyr

Med Samsung Galaxy s10e får du næsten alt, hvad du finder i S10 og S10 Plus til en lavere pris. Du får en 5,8-tommer skærm, et dobbeltkamera, en anstændig batterilevetid, afrundede kanter og en fingeraftrykslæser i skærmen. Det er et fristende kompromis, der tilbydes af Samsungs "budgetklasse" flagskib og et klart svar på Apples iPhone XR. Et brugervenligt styresystem kan være fantastisk til seniorer, og Samsungs One UI er virkelig simpel.

Læs hele anmeldelsen: Samsung Galaxy 10e

En person, der holder en Nokia 3310 med en græsplæne i baggrunden.

6. Nokia 3310 3G

Grunde til at købe

+
Enkelt og holdbart design
+
Lang batterilevetid

Grunde til at lade være

-
Få funktioner

Nogle seniorer vil måske ikke have en ny og smart smartphone, og selv "ægte"  senior-telefoner som eksempelvis Doro-telefonerne kan også være for vanskelige at bruge.

Her kan man i stedet overveje den seneste Nokia 3310 3G. Den er en simpel telefon, der er let at bruge og har de basale funktioner der skal til, for at holde kontakten med venner og familie. Det indbyggede batteri holder længe, så du skal ikke være bekymret for at miste forbindelsen. 

Nokia 3310 understøtter opkald, tekstbeskeder og sågar lidt sociale medier. Et simpelt kamera kan desuden hjælpe med at dele ting med venner og familie. Dertil er det en særdeles holdbar lille telefon, så du behøver ikke at bekymre dig om, at den går i stykker, hvis du taber den. Fik vi sagt, at den også er billig?

En person som holder en blå Nokia G10

(Image credit: Future)

7. Nokia G10

En billig mobil med en stor og tydelig sk;rm.

Grunde til at købe

+
Stor sk;rm
+
Enormt batteri

Grunde til at lade være

-
Begrænset lagerplads
-
Fingerftrykslæseren kan v;re svær nå

Nokia G10 er en fremragende mobil til seniorer. Det er en stor mobil med en tydelig 6,5 tommer skærm kombineret med et stort batteri på 5.050 mAh. Størrelse kan være et problem for nogle, da fingeraftrykslæseren placeret på siden af ​​telefonen kan være svær at nå, men det gør samtidig skærmen nemmere at læse. Som med alle Nokia-telefoner er disse ganske overkommelige, hvilket er et andet plus.

En Samsung Galaxy A32 står oprejst på en hvid overflade

(Image credit: Future)

8. Samsung Galaxy A32 5G

For seniorer som elsker videosamtaler

Grunde til at købe

+
Ganska stor
+
Gode kameraer

Grunde til at lade være

-
Lidt dyr
-
Kan være svær at få fat på

Vi vil generelt ikke anbefale 5G til seniorer – de koster mere, resulterer i, at batteriet aflades hurtigere og giver ikke rigtig mange fordele, som en ældre bruger ville have brug for. Men 5G-understøttelsen på Samsung Galaxy A32 giver den en god fordel. Det kan gøre videoopkald meget nemmere, især for opkald med flere deltagere. Telefonen har desuden en stor skærm, masser af kameraer og et flot design.

Med bidrag fra