Game on: De bedste pc-spil i 2024

Elden Ring spiller på en Asus ROG gaming laptop mod en grøn baggrund
Bedste pc games 2022 - spil dig glad (Foto: Future)

Er du vild med computerspil, har der aldrig været et bedre tidspunkt at se nærmere på nogle af de bedste pc-spil, du kan købe i dag. Uden at skulle forlade dit hjem kan du kaste dig ud i så detaljerede verdener, at de rækker længere, end du kan forestille dig. Uanset om det er at spille med disse venner i spil i co-op-genren, møde nye venner i de bedste MMO-spil eller tage på solo-opdagelser i open world-spil, vil disse spil tage dig til et andet sted.

Vi har gennemgået hundredvis af de bedste PC-spil og samlet de bedste titler, som du bør begynde at spille i dag. Selvom nogle bedst spilles med mus og tastatur, kan mange af disse titler også spilles med en controller, hvis du foretrækker det.

Hvis du er ny til den vidunderlige verden af pc-spil, er dette det bedste sted at starte. Her finder du titler fra alle genrer og til alle færdighedsniveauer, så der er med garanti noget, der passer til enhver smag.

Her er vores saftige liste over de bedste pc spil i 2022. 

Bedste nye PC-spil: Silt

Sort/hvid billede af lille dykker, der flygter fra kæberne på massivt havdyr

(Image credit: Spiral Circus Games, Fireshine Games)

Silt beskrives som et surrealistisk undervandspuslespil-eventyrspil med en ensom dykker i hovedrollen, der udforsker havets mørke dyb for at afsløre dets mysterier. Spillet er udviklet af Spiral Circus Games og udgivet af Fireshine Games, og Silt fanger oplevelsen af både ærefrygt og rædsel i denne opfindsomme titel.

Spillet er en enkeltspilleroplevelse, der giver det mulighed for at udvikle sin mørke atmosfæriske gameplay-stil. Hvis du leder efter et platformspil-puslespil med en mere metodisk levering af dets plot og kontroller, der holder tingene friske indtil slutningen, er dette en titel, der er værd at hente.

Det, der får Silt til at skille sig ud fra de fleste andre spil i genren, er den smukke og humørfyldte sort-hvide grafik. Kontrasten mellem lyse og mørke elementer skaber atmosfæren på en så subtil, men effektiv måde, som perfekt repræsenterer den iboende rædsel og fare ved at udforske det dybe hav, mens man møder skræmmende monstre.

Silt er i øjeblikket tilgængelig på Steam, og det får ros fra både kritikere og fans. Titlen er omkring tre timer lang, og længden fungerer perfekt på grund af dens tempofyldte historie og gameplay.

1. Elden Ring

En mand står i en hule med en fakkel i Elden Ring

Elden Ring (Image credit: Bandai Namco Entertainment)

Elden Ring er den store lækkerbisken i spilverdenen lige nu og af gode grunde.

FromSoftwares seneste titel har alle de velkendte dele af et Souls-spil, dog i en åben verden med en historie skabt af Game of Thrones-forfatteren George R.R. Martin.

PC-versionen af spillet har haft nogle præstationsproblemer, som FromSoftware arbejder på at rette op på, men selv med disse problemer er det uden tvivl et af de bedste spil, hvis ikke det bedste, som studiet nogensinde har lavet.

Som dedikerede fans af studiets arbejde siden de originale Demons' Souls på PS3 giver vi ikke den slags ros let, men ligesom Souls-genren selv skal du fortjene det, og FromSoftware fortjener det uden tvivl med Elden Ring.

2. The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher i kamp med et monster med gevir i The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt (Image credit: CD Projekt Red)

Vi ved godt, at dette spil efterhånden er begyndt at blive gammelt, men det er stadigvæk et faktum, at det formår at ældes med ynde. Selv her tre år efter det blev udsendt, er det en af de mest ambitiøse open world-spil, der endnu har eksisteret – det kombinerer Skyrims utrolige skala med den enorme dybde i Grand Theft Auto V. Der er så meget indhold i dette spil, at det stadigvæk er et af de bedste pc-spil i 2021. Kolossalt, smukt og en absolut tidsrøver – på den gode måde –  The Witcher 3: Wild Hunt er ikke blot et af de bedste PC-spil i 2021, det er også tæt på, at være et at de bedste spil nogensinde.  

3. Ghostrunner

En mand holder et sværd i en øde neon-oplyst by i Ghostrunner

Ghostrunner (Image credit: 505 Games)

Ultra-vold og konstant bevægelse mødes i dette post-apokalyptiske dystopiske computerspil. Dette FPP-spil er ikke for de svage - det er intenst, spændende, og du vil sandsynligvis dø igen og igen i dit forsøg på at gennemføre det. Hvis du kunne tænke dig et spil, med lige dele Doom Eternal og Mirror's Edge, finder  du det i Ghostrunner.

Spillet foregår i Dharma Tower, en slags sidste tilflugtssted for menneskeheden, hvor du stiger op i tårnet gennem platformspil og katana-induceret blodbad for at hævne dig på en hensynsløs hersker. Det gør du ved at skære dine fjender op, undvige kugler og bruge en række unikke evner til at fortsætte med at komme til tops. Dette er den slags spil, der giver dig åndenød ved bare at spille det. Og hvis det lyder som din type spil, så er det lidt af en godbid.

4. Dying Light 2

En zombie kommer tættere på spilleren i Dying Light 2

Dying Light 2 er et ret godt zombiespil (Image credit: Techland)

Open-world zombiespil kan efterhånden virke lidt udmattende på dette tidspunkt, men Dying Light-serien har formået at holde tingene friske med sit parkour-lignende gameplay og dag-nat-system, hvor zombier går fra at være langsomme og kedelige til ekstremt aggressive og meget farligere.

I efterfølgeren, computerspillet Dying Light 2: Stay Human  vil du ikke kun udforske et kort, der er fire gange større end i det originale spil, men du skal også træffe beslutninger, der fundamentalt ændrer spilverdenen og endda åbner op for visse dele af spillets kort, afhængigt af hvad du vælger at gøre. Ligesom i det originale Dying Light giver co-op spil dig mulighed for at tackle spillet med op til tre andre spillere.

5. Hades

Et screenshot af en kamp, der fåregår i en form for hal i Hades

Hades (Image credit: Supergiant Games)

Supergiant Games har virkelig gjort sig bemærket med deres tidligere spil Pyre, Transistor og, seneste skud på det stammen, Bastion, som alle har modtaget stor ros. Med Hades kan studiet nu tilføje endnu et sublimt spil til deres allerede imponerende katalog. Hades bruger den samme isometriske vinkel som andre spil af samme genre og fortæller historien om Hades' søn, Zagreus, der prøver at slippe væk fra underverdenen.

Denne rogue-lignende dungeon crawler har et par nye features i ærmet. Du kan for eksempel gøre kur til nogle karakterer for ekstra bonusser, og hvis man dør i computerspillet, starter man ikke fra sidste checkpoint. Når du dør, starter du muligvis fra begyndelsen, men du starter ikke forfra. Du kan nemlig opgradere og forstærke din figur og våben ved hver død, for på den måde at forøge dine chancer for at slippe væk. Det gør, at spillet giver en god fornemmelse af progression undervejs, hvilket resulterer i et meget vanedannende spil.

6. God of War

En mand står over for en gigantisk drage i God of War

God of War  (Image credit: SIE Santa Monica Studio)

God of War-serien har eksisteret siden 2005. Og selvom den har haft mange bidrag gennem årene, har spillet fra 2018 fornyet serien, uanset om det skyldes nye rammer – du udforsker ikke en eller anden helvedesudgave af Grækenland længere – eller det faktum, at Kratos nu har en ledsager med på sin rejse.

Denne tidligere Playstation-eksklusive titel findes nu også som computerspil. Du spiller du Kratos, halvguden, der har nedkæmpet næsten hele det græske pantheon i de tidligere spil, mens han og hans søn rejser til toppen af bjerget for at sprede sin døde kones aske i nordisk-inspirerede mytologiske omgivelser. Som et God of War-spil skal du selvfølgelig kæmpe dig forbi alle mulige skabninger og guder på vejen.

 

7. Deathloop

Colt fra Deathloop kæmper mod fjender

Deathloop (Image credit: Bethesda Softworks)

Hvis du nogensinde har spekuleret på, hvordan filmen "En ny dag truer" (Groundhog Day) ville tage sig ud i spilform, behøver du ikke spekulere over det længere. Deathloop, fra skaberne af Dishonored-serien, giver denne first person shooter et sjovt lille twist med en ekstra strategi.

I dette stilfulde spil spiller du Colt, der er strandet på en ø i en tidssløjfe med en rivaliserende snigmorder. Og for at bryde sløjfen skal du dræbe otte mål, før dagen slutter - ellers starter du forfra. Når hver dag nulstilles, lærer du dog, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Du benyttet skiftende spilstile og lærer terrænet at kende, indtil du finder den bedste måde at bryde sløjfen.

8. Microsoft Flight Simulator

Et mindre fly på vej ind over en oplyst storby i skumringen i Microsoft Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator (Image credit: Xbox Game Studios)

Ud over den upåklagelige grafik og den fremragende support, tager det dig ikke lang tid at indse, at Microsoft Flight Simulator er et computerspil, der er skabt af kærlighed til flyvning. Der er stor opmærksomhed på detaljer såvel som et niveau af realisme og fordybelse, du ikke finder andre steder. Det er så overbevisende, at hvis du ikke er fan af flysimuleringer, hopper du måske gerne med på vognen. Det betyder dog også, at dette spil ikke er for alle. Men hvis du er en flysim-fanatiker eller elsker fly og flyvning, vil du nyde chancen for at flyve ikoniske fly på nogle af de smukkeste, men alligevel farlige steder med vanskelige forhold i verden.

9. Hitman 3

En mand står på en høj bygning og kigger ned på skydækket, der dækker byen i solopgang i Hitman 3

Hitman 3 (Image credit: IO Interactive)

"Hitman 3" er det sidste computerspil i serien (som blev genstartet i 2016), og det er endnu et smukt kapitel i serien, der lægger sig op ad de unikke forgængere. Formlen er meget den samme, men du præsenteres for seks nye kort, og spillet slutter historien, der blev startet med "Hitman" fra 2016. Ligesom i de foregående spil ender du i vidt forskellige hjørner af verden , alt fra Dubai, via England, til Kina (og andre eksotiske steder).

Hvis du ikke har spille det før, så er dette en rigtig godbid. Du er Agent 47, en rolig og beregnende snigmorder, der bestemt ikke løber rundt og skyder vildt omkring sig, som du ofte gør i andre spil. Her bevæger man sig ret sømløst rundt på store kort som fx en engelske herregård for at finde målet og eliminere det så stille som muligt uden at blive opdaget. Derudover kan du spille det samme kort flere gange for at finde forskellige måder at gennemføre missionen på og for at udforske forskellige måder, som historien kan udfolde sig på. Derfor tilbyder dette spil ligesom dets forgængere langt flere timers underholdning end de fleste andre.

10. Death Stranding

En person med rygsæk på står i et landskab med et mærkeligt tårn i baggrunden

Death Stranding (Image credit: 505 Games)

Hvis navnet Norman Reedus var det, der fik din opmærksomhed, når nogen nævnte Death Stranding, så har du noget at glæde dig til. Imidlertid får dette spil stor opmærksomhed for mere end bare de store navne, der er tilknyttet dette computerspil, som i øvrigt inkluderer Mads Mikkelsen og Léa Seydoux. Som portier Sam Bridges krydser du modigt et apokalyptisk USA for at levere værdifuldt gods. Du skal navigere i områder, der er oversvømmet af terrorister, banditter og disse usynlige skabninger, som kaldes Beached Things. Dette prisvindende actionspil er også en god fornøjelse for alle sanser takket være dets fantastiske historie, der måske minder om den aktuelle pandemi. Spillet byder på godt gameplay, sjove missioner og imponerende lyd og billede.

11. Mass Effect Legendary Edition

Commander Shepherd i Mass Effect Legendary Edition i kamp

Mass Effect Legendary Edition (Image credit: Electronic Arts)

Mass Effect Legendary Edition er måske ikke et nyt computerspil i sig selv, men det har fået et  skinnende lag maling samt et par statister, der gør en af de mest spændende spilserier, der nogensinde er værd at spille igen. Det er ikke kun blevet remasteret, så det kører i 4K, men det kommer med næsten alt indholdet fra de tre første spil inklusive deres DLC'er. Derudover er der nogle tekniske forbedringer og gameplay-forbedringer for en mere problemfri oplevelse.

Hvis du aldrig mødt Commander Shepherd og det store ME-univers, er dette det perfekte tidspunkt. Denne episke rumsaga bringer dig ikke kun på tværs af flere galakser og verdener, men stiller dig over for alle slags fjender. Uanset om du følger hovedhistorien eller en af de mange sidemissioner, er fortællingen medrivende. Det bedste af det hele er, at du får alle tre spil i en enkelt pakke.

12. Red Dead Redemption 2

To mænd bevæbnede mænd står på et sneklædt bjerg i Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 (Image credit: Rockstar Games)

Rockstar Games' seneste udgivelse blev øjeblikkeligt et hit, da det udkom. Red Dead Redemption 2 er et medrivende western-spil, hvor vi følger Arthur Morgan og hans bande af lovløse, imens de forsøger at overleve i en fiktiv version af det vilde vesten. Men computerspillet er så meget mere end det.

Uanset om du fordyber dig i historien, deltager i alle sidemissioner eller bare hygger dig med din hest, er RDR2 et af de spil, hvor du let kan spilde mere end 50 timer og stadig have meget tilbage at fuldføre. Gameplayet er solidt og grafikken er smuk. Har du den nødvendige hardware, kan du endda spille det  i 8K. Giv det et skud, hvis du ikke allerede har prøvet det.

13. Doom: Eternal

En kampscene med monstre og eksplosioner i Doom: Eternal

Doom: Eternal (Image credit: Bethesda Softworks)

Doom: Eternal tager alt fra det remastrerede Doom fra 2016 og skruer det op for fuld styrke. Spillet er intenst, visuelt og lydmæssigt overvældende, og det er nøjagtigt, hvad du ville forvente, at en feberdrøm inspireret af Doom vil føles sig som.

Gameplayet er en problemfri first-person shooter, hvor du vandrer ind i helvede for at kæmpe mod et uendeligt antal dæmoner og genvinde og redde en overvældet Moeder jord. At genopfylde dit helbred kræver nogle gange bogstaveligt talt at rive monstre fra hinanden, og der ertil tider behov for at være kreativ med dit våbenvalg, afhængigt af hvilken dæmon du står over for. Imidlertid handler dette spil om at skabe kaos og kaste sig i kamp så højlydt og så dumdristigt som muligt.

Ikke alene er Doom: Eternal et allerhelvedes eventyr, det er også et smukt spil, der udnytter den nyeste hardware. Og der er en 2v1 multiplayer-tilstand, hvor en spiller tager kontrol over helten og kæmper mod to andre spillerstyrede dæmoner.

14. Half-Life: Alyx

En mand overgiver sig til en flok bevæbnede, hjelmklædte vagter i Half-Life: Alyx

Valve har med Half-Life: Alyx givet os det, der kan være den mest overbevisende grund til at anskaffe sig  et VR-headset . (Image credit: Valve)

Intet computerspil har været ventet så længe som Half Life 3. Og gamere bliver nødt til at vente lidt længere på det. Derfor er det glædeligt, at Valve har givet os denne gave, der måske er den mest overbevisende grund til at få et VR-headset.

Half-Life: Alyx foregår fem år før Half-Life 2. Det, der starter som en redningsmission for hovedpersonens far, udvikler sig til et forsøg på at stjæle et supervåben fra de fremmede herrer. Fra de interaktive gåder, den gennemtænkte kamp og den fantastiske historie er denne prequel et velkomment dyk tilbage i Half-Life-verdenen, der er blevet hyldet universelt for sin kvalitet.

Hvis du leder efter en undskyldning for at komme ind i VR-spil, er dette muligvis det helt rette spil for dig. Half-Life: Alyx’ opmærksomhed på detaljer viser, hvad der kan gøres med VR, når det tages alvorligt.

15. Forza Horizon 4

en Porsche ræser forest i feltet i et løb i Forza Horizon 4

Forza Horizon 4 (Image credit: Microsoft)

Microsofts razer-serie bliver kun bedre og bedre for hvert kapitel, og på mange områder har den overgået Forza Motorsport-serien som det bedste racerspil på PC netop nu. De er klart sjovere og tilfører en arkadefølelse til de virkelighedstro biler og baner, som vi har lært at forvente fra Forza.

Forza Horizon 4 er et af de bedste PC-spil du kan købe i dag, og dette kapitel bringer dig til Storbritannien efter at have udforsket USA, Frankrig, Italien og Australien i de forrige tre spil i serien. Nu kan du altså ræse igennem charmerende landsbyer, små flækker ud til havet eller tværs igennem Edinburgh: her er både masser af asfalt og mudrede veje at vælge imellem. Det går stærkt, det er hektisk, og det er super sjovt.

Du kan købe Forza Horizon 4 gennem Microsoft Store. Du får også adgang til det, hvis du abonnerer på Xbox Game Pass til PC. Ejer du allerede spillet til Xbox One, kan du desuden downloade det gratis til PC.

16. Nioh 2

En kriger med to glødende sværd bliver angrebet af en edderkoppe-monster

The Nioh Collection (Image credit: KOEI TECMO GAMES)

Hvis du synes godt om computerspil som "Dark Souls", som er så vanskelige, at du løber tør for bandeord, så bør "Nioh 2" være den næste udfordring for dig. Ligesom spil fra From Software vil "Nioh 2" belønne dig for at have dine våben lige ved hånden og det gælder om at udnytte alt udstyr og de såkaldte Yokai-færdigheder, så du kan få en lille fordel. Du får flere og flere Yokai-færdigheder, når du besejrer fjender. Du har også en række andre måder, hvorved du kan skræddersy karakteren på, så du kan låse op for flere måder at spille på. Efterfølgeren er en værdig bærer af navnet på sin forgænger og foregår også i en fiktiv version af det gamle Japan. Vi lover, at du enten skriger af glæde - eller vrede.

17. Sekiro: Shadows Die Twice

En kriger kaster sig ud over en skrænt i et sneklædt lndskab i Sekiro: Shadows Die Twice

Sekiro: Shadows Die Twice (Image credit: From Software)

From Software er blevet et kendt navn blandt PC-gamere. De står bag den kritikerroste Dark Souls-serie og har bragt PC-gamere nogle af de mest øde landskaber kombineret med noget af det mest udfordrende men alligevel givende gameplay. Og From Software gør det igen med Sekiro: Shadows Die Twice.

Sekiro placerer dig i skoene på Young Wolf, en shinobi som skal redde sin unge herre. Computerspillet tager dig med til Japan i det 16. århundrede, men det bliver mærkeligt og overnaturligt: dette er trods alt et spil fra From Software.

Forvent ikke at det bliver nemt, Sekiro: Shadows Die Twice er et ekstremt svært spil at mestre. Du skal være hurtig på knapperne for at aflede fjendernes angreb, og du skal mestre at gemme dig i skyggerne. Du kan dog ikke gemme dig bag et skjold hele dagen, som det var muligt i Dark Souls III. 

18. Minecraft

To Minecraft-personer står i det firkantede landskab

Minecraft (Image credit: Microsoft)

Den engelske frase "If you build it, they will come" (fra filmen Field of Dreams 1989) passer i bogstaveligste forstand på Minecraft. Det overlevelses-baserede sandkasse-rollespil er nu blevet købt mere end 100 millioner gange, siden det kom på markedet i 2009. I dette computerspil kan du skabe dine egne verdener ved at bruge de ressourcer, du finder i det fri, eller du kan udforske verdener skabt af andre spillere online.

I Minecraft kan du enten holde dig til de mange værktøjer og blokke, som udvikleren, Mojang, leverer, eller du kan installere mods for at få det maksimale ud af din investering. 

19. Sid Meier's Civilization VI

Et spilkort i Sid Meier's Civilization VI

Sid Meier's Civilization VI (Image credit: 2K Games)

Sid Meier's Civilization VI er det nyeste spil i serien af de ikoniske turbaserede strategispil og en af vores nuværende favoritter. En af de ting, som gør PC’en til den foretrukne spilplatform, er den bredde i genrer, som den til byder. Civilization VI er måske meget langsommere end Fortnite, men det er enormt.  

Spred dit imperium ud over kortet og knus dine fjender. Du bygger dit imperium op fra en simpel lejr og ender med verdensherredømmet. Du vælger selv, om du vil gøre det via militær styrke, teknologisk overlegenhed eller kulturel indflydelse. Siden lanceringen i 2016 er der kommet to udvidelsespakker til, som cementerer spillet som en episk titel på listen over de bedste PC spil. Civilization VI: Rise and Fall blev lanceret i februar 2018 imens Civilization VI: Gathering Storm kom til i februar 2019.

20. Sucker for Love: First Date

En kvinde med flagermusevinger og blæksprutte-tentakler som mund står på et badeværelse og ser nuttet ud

Sucker for Love: First Date (Image credit: DreadXP)

Ok, spil med dating-simuleringer er nok ikke for alle, og slet ikke, når det er Lovecraft-inspireret. Men det er lige, hvad dette forholdsvis korte populære indie-spil er - og det er inspirerende. Hvis der er mane, som ikke ville sætte det på deres liste over bedste PC-spil, er det nok fordi de ikke har spillet det endnu. 

Enkeltheden i denne korte choose-your-own-eldritch-girlritch-girlfriend-titel vidner om en ægte forståelse og værdsættelse af Lovecraft-mytologien. Selv når du bejler til en Cthulhette for at få et knus (seriøst), bliver verden omkring dig en velkendt scene for kosmisk horror, som enhver Lovecraft-fan vil genkende og værdsætte.

Vi vil endda hævde, at dette er det bedste Lovecraftian-spil, der er udkommet i nyere tid, på trods af den fjollede præmis. Det er simpelthen så godt og er den beskedne investering værd for at støtte kunstnerne bag dette spilmesterværk.

Freelance

Kristian arbejder som freelanceskribent for TechRadar Danmark og interesserer sig for nyheder om tech og forbrugerelektronik. Kristian dækker alt fra det seneste inden for computer- og smartphone-udvikling til kommende spil, produktanmeldelser, branchenyheder og dybest set alt, hvad du håber at finde på TechRadar.

Med bidrag fra