Bitcoin-prisen setter ny rekord etter at Tesla bekrefter kjøp på 1,5 mrd. dollar

Bitcoin
(Image credit: Shutterstock / REDPIXEL.PL)

I en ny innberetning til US Securities and Exchange Commission (SEC) har Tesla kunngjort at de har kjøpt bitcoin til en verdi av 1,5 milliarder amerikanske dollar. Dette har ført til at prisen på denne kryptovalutaen er steget til mer enn 40 000 USD per mynt.

Ifølge denne innberetningen tilkjennegir den amerikanske bilprodusenten at deres investeringspolitikk i januar ble oppdatert for å gi virksomheten «større fleksibilitet til ytterligere å diversifisere og maksimere avkastningen» på sin pengebeholndning. Som ledd i denne nye politikken planlegger Tesla å investere en del av sine likviditetsreserver i «digitale arkiver, gullmarkeder, fond som handler på gullbørsen og andre aktiviteter som vil bli spesifisert i fremtiden».

Utover kjøpet av bitcoin til 1,5 milliarder USD, avslørte Tesla også at selskapet snart vil begynne å godta betalinger kryptovalutaen for sine produkter, i et begrenset omfang. Dermed blir de den første bilprodusenten som fatter en slik beslutning. Selskapet har kjøpt bitcoin som vil bidra til å gi den nødvendige likviditeten når de vil motta betalinger i bitcoin.

Kryptovaluta: Et dytt i riktig retning

Ved utgangen av fjoråret hadde Tesla over 19 milliarder USD i kontanter og kontantekvivalenter i henhold til de økonomiske resultatene for fjerde kvartal og året samlet. Dermed er kjøpet av 1,5 milliarder USD i bitcoin til en enorm investering.

Etter selskapets offentliggjørelse av denne manøveren, steg bitcoin til nye høyder, og oppnådde en verdi på 45 000 USD. Samme dag steg verdien av Tesla-aksjene med over 2 % etter at kjøpet ble kjent.

Teslas administrerende direktør Elon Musk har lenge vært tilhenger av kryptovaluta, og han har tidligere delt sine tanker om bitcoin på Twitter. Nylig tilføyde han til og med #bitcoin til sin biografi på det sosiale nettverket. Dette var alene nok til å heve bitcoin-verdien med 20 %.

Musk har også bidratt til å kjøre opp verdien på Dogecoin, som er utviklet av IBM-tekniker Billy Markus og Adobe-tekniker Jackson Palmer. I en nyere tweet fremmet faktisk Musk påstanden om at «Dogecoin er folkets kryptovaluta».

Hvis Teslas planer om å godta bitcoin som betalingsmiddel for sine produkter lykkes, er det mulig at flere andre store virksomheter vil følge etter.

Kilde: CNBC

Anthony Spadafora

After working with the TechRadar Pro team for the last several years, Anthony is now the security and networking editor at Tom’s Guide where he covers everything from data breaches and ransomware gangs to the best way to cover your whole home or business with Wi-Fi. When not writing, you can find him tinkering with PCs and game consoles, managing cables and upgrading his smart home.