Beste PC-spill 2024: disse spillene må du ikke gå glipp av

Beste PC-spill-logo: «Elden Ring» kjørende på en Asus ROG gaming-laptop mot grønn bakgrunn
«Elden Ring» er et av de beste PC-spillene akkurat nå (Foto: Future)

Er du ute etter de beste PC-spillene? 

Da har du kommet til rett sted. Her finner du nemlig vår toppliste over de absolutt beste og morsomste PC-spillene du kan spille akkurat nå. Topplisten inneholder en god blanding av nye og gamle titler, fra AAA-titler til indie-perler, fra simulatorer til actionspill og mye mer. Vi oppdaterer dessuten topplisten med jevne mellomrom for alltid å få med de nyeste spillene.

Hvis du trenger tips om hva du skal spille, er det bare å skrolle videre. Nedenfor finner du vår toppliste over de beste PC-spillene akkurat nå.

De beste spillene for PC 2024 – kort oversikt

Hvorfor du kan stole på TechRadar Våre ekspertvurderinger bruker timer på å teste og sammenligne produkter og tjenester, slik at du kan velge det beste for deg. Finn ut mer om hvordan vi tester.

  1. Elden Ring
  2. The Witcher
  3. Ghostrunner
  4. Dying Light 2
  5. Hades
  6. God of War
  7. Deathloop
  8. Microsoft Flight Simulator
  9. Hitman 3
  10. Death Stranding
  11. Mass Effect Legendary Edition
  12. Red Dead Redemption 2
  13. Doom: Eternal
  14. Half-Life: Alyx
  15. Forza Horizon 4

De beste PC-spillene i 2024

1. Elden Ring

En «Elden Ring»-karakter stående i en merkelig hule med polypper

Det finnes nok av huler i «Elden Ring» (Image credit: Bandai Namco Entertainment)

«Elden Ring» er på alles lepper om dagen, og det er gode grunner til det.

FromSoftwares seneste masochist-epos har alle trekkene man kjenner fra andre Souls-lignende spill, men det hele foregår i en ekspansiv verden der en historie skrevet av «A Game of Thrones»-forfatter George R. R. Martin åpenbarer seg – dette er ikke noe småtteri.

PC-versjonen av spillet har slitt litt med ytelsen (FromSoftware er på saken), men klarer likevel å imponere stort. Dette er uten tvil en av de beste spillene, om ikke det aller beste, utviklerne har laget.

Vi har vært tilhengere av studioets arbeider siden «Demon's Souls» på PS3, så dette er ikke noe vi sier slik helt uten videre. FromSoftware gjort det vanskelig å overgå tidligere bragder, men klarer det på mirakuløst vis med «Elden Ring».

2. The Witcher 3: Wild Hunt

Geralt slåss med et monster i «The Witcher 3: Wild Hunt»

Det er ikke rent få utysker en må hanskes med i «The Witcher 3: Wild Hunt». (Image credit: CD Projekt Red)

Nydelig grafikk? Jepp. Enorme områder man kan utforske? Jepp. Engasjerende kampsystem? Selvsagt. «The Witcher 3» er og blir en av de mest ambisiøse rollespillene satt i en åpen verden. Det kombinerer det storslåtte fra «TESV: Skyrim» med størrelsen til «GTA5». Spillet har riktignok blitt kritisert for diverse småplukk, for eksempel et knotete menysystem, et litt slapt plot og en grafikk som ikke helt sto i stil til det ambisiøse promomaterialet. 

Likevel er det så ambisiøst og så tettpakket med detaljert innhold at totalpakken lever opp til forventningene. Stort, vakkert og et minuttspisende monster. Du kommer til å ville saumfare hver eneste kvadratcentimeter av «The Witcher 3»s nydelige verden, kanskje et av de beste videospillene som noen gang er skapt.

3. Ghostrunner

Et skjermbilde fra en neonbelyst by i «Ghostrunner»

Man får nok av sverd og neonlys i «Ghostrunner». (Image credit: 505 Games)

Ultravold og konstant fremdrift møtes i denne postapokalyptiske og dystopiske verdenen. Dette spillet er intenst, og du kommer til å dø igjen og igjen på veien. Hvis du noen gang har ønsket deg et spill som kombinerer «Doom Eternal» med «Mirror's Edge», så har du funnet det her.

Spillet er satt i Dharma Tower, et slags siste tilholdssted for menneskeheten, og du jobber deg oppover i tårnet med sverdet ditt for å ta hevn på den hensynsløse herskeren som holder til på toppen. På veien må du håndtere haugevis av fiender, dukke unna kuler og bevege deg akrobatisk gjennom område etter område. Hvis dette høres ut som noe for deg, så er det bare å glede seg.

4. Dying Light 2

Hovedpersonen i «Dying Light 2» sparker en banditt ned fra et tak

Det er ikke rent sjelden man befinner seg høyt over bakken i «Dying Light 2». (Image credit: Techland)

Zombie-spill med en åpen verden er nærmest en klisjé nå til dags, men Dying Light-serien klarer å fornye seg selv med parkour og dag/natt-syklus, der zombiene går fra å være saktegående dråk til å bli ekstremt aggressive og langt farligere.

I oppfølgeren får du ikke bare muligheten til å utforske et kart fire ganger større enn i originalen, men du blir nødt til å fatte avgjørelser som forandrer spilluniverset på et fundamentalt plan. Store avlukker i området kan låses opp, avhengig av hvilke valg du tar. I likhet med «Dying Light» kan man kjempe seg gjennom spillet sammen med opptil tre andre spillere.

5. Hades

Skjermbilde av en eksplosjon i «Hades»

Man får et godt gammeldags isometrisk perspektiv i «Hades». (Image credit: Supergiant Games)

Supergiant Games er blitt et stort navn gjennom den gode mottagelsen av spill som Pyre, Transistor og det nylig utgitte Bastion har fått. Fans av disse utviklerne har fått et nytt spill å legge til i favorittlisten: Hades. Hades gjør nytte av den samme isometriske visningen som de andre spillene, og forteller historien om Zagreus, sønnen til Hades, og hans forsøk på å flykte fra underverdenen.

Dette er en roguelike dungeon crawler med flere nye kort i ermet. Ikke bare kan du forhekse enkelte skikkelser for å få ekstra bonuser, men når du dør i spillet, dukker du ikke opp i igjen ved det forrige sjekkpunktet. Det kan hende du starter helt i begynnelsen – uten at du av den grunn begynner helt på nytt. Du kan oppgradere både skikkelsen og våpnene, slik at du for hver gang du dør øker sjansene dine til å unnslippe. Dette gir en følelse av fremgang, og gjør spillet utrolig avhengighetsdannende.

6. God of War

Skjermbilde av far og sønn Kratos fra «God of War»

Kratos viser frem det avkappede hodet sitt i «God of War». (Image credit: SIE Santa Monica Studio)

God of War-serien har vært på markedet helt siden 2005. På tross av et enormt antall titler oppigjennom, var det spillet fra 2018 som for alvor gav serien et nytt giv. Det er vanskelig å si om det var de nye omgivelsene (her er vi ikke i en marerittvariant av Hellas lengre), eller Kratos' nye kompanjong som gjorde susen, men et friskt pust er det åkkesom.

I det tidligere PlayStation-eksklusive spillet trakterer man Kratos, guden (eller halvguden, litt avhengig av hvordan man tolker dialogen) som slaktet ned brorparten av de tolv olympiske guder i de foregående GoW-spillene. Denne gangen må Kratos og sønnen hans reise til toppen av det høyeste fjellet i de ni verdenene (ja, settingen er norrøn denne gangen) for å gi hans døde kones asker sitt siste hvilested. Siden dette er et God of War-spill, så må man selvfølgelig karnøfle et dugelig antall guder, monstre og andre slubberter på veien.

7. Deathloop

Colt i «Deathloop» slåss mot fiender

Det er fort gjort å glemme tiden når man spiller «Deathloop». (Image credit: Bethesda Softworks)

Hvis du noen gang har lurt på hvordan Groundhog Day kunne vært i spillform, trenger du ikke å lure lenger. Deathloop, som kommer fra skaperne av Dishonored-serien, er et førstepersonsskytespill med en vri som bringer med seg et ekstra aspekt av strategi. 

Her spiller du som Colt, en mann som sitter fast på en øy der den samme dagen gjentar seg og den eneste måten å stoppe loopen er å drepe åtte ulike fiender før dagen er omme. Etter hvert som alt repeteres lærer du hva som fungerer og hva som ikke fungerer, og du kommer dermed stadig nærmere målet ditt.

8. Microsoft Flight Simulator

Et småfly ruver over en by på natten i «Microsoft Flight Simulator»

Værsystemet i «Microsoft Flight Simulator» simpelthen banebrytende. (Image credit: Xbox Game Studios)

Du bruker ikke lang tid på å forstå at det er lagt massevis av kjærlighet i utviklingen av «Microsoft Flight Simulator», med dens strålende grafikk og utmerkede støtte for tilbehør. Her er grundigheten gjennomført til detaljnivå, med en innlevelse og en realisme du ikke vil finne andre steder. 

Selv om du ikke skulle være begeistret for flysimulatorer, vil du trolig digge dette spillet. Selv om spillet kanskje ikke er noe for enhver. For deg som liker flysimulatorer, eller fly i det hele tatt, vil du elske følelsen av å fly ikoniske farkoster i noen av verdens vakreste og mest forræderiske områder.

Les hele vår test av Microsoft Flight Simulator på engelsk

9. Hitman 3

Et skjermbilde fra «Hitman 3» der Agent 47 står i sollyset

Solbriller er et must i «Hitman 3». (Image credit: IO Interactive)

«Hitman 3» er siste spill i serien (som ble startet på nytt i 2016), og er nok et nydelig innspill i rekken som legger seg tett opptil de unike forgjengerne. Formelen blir ikke nevneverdig rokket ved, men man blir introdusert for seks nye kart, og spillet avslutter historien som ble startet med «Hitman» fra 2016. Akkurat som i de foregående spillene vil man ende opp i vidt forskjellige verdenshjørner, alt fra Dubai, via England, til Kina (med mer.)

Hvis du ikke er kjent med spillet fra før av, så kommer dette til å bli en en skikkelig godbit. Du er Agent 47, en rolig og kalkulert leiemorder som absolutt ikke løper rundt og skyter vilt rundt seg, slik som man gjerne gjør i andre spill. Her beveger man seg heller sømløst rundt i store kart, som i den ovennevnte engelske herregården, for å finne målet og eliminere det så stille som mulig, uten å bli oppdaget. I tillegg kan man spille det samme kartet flere ganger for å finne ulike måter å gjennomføre oppdraget på, og for å utforske ulike måter historien kan utspille seg på. Derfor tilbyr dette spillet, som sine forgjengere, langt flere timer underholdning enn de fleste andre.

10. Death Stranding

Et skjermbilde fra «Death Stranding»

Det er harde bud i «Death Stranding». (Image credit: 505 Games)

Hvis navnet Norman Reedus er det du tenker på når noen nevner «Death Stranding», har du en skikkelig godbit i vente. Men dette spillet får oppmerksomhet for mye mer enn de store navnene som er forbundet med det (blant andre Mads Mikkelsen og Léa Seydoux). 

Som Sam Bridges gjennomfører du en dristig reise gjennom et apokalyptisk USA for å levere en dyrebar last. Dette fører deg gjennom områder som kontrolleres av terrorister, banditter og disse usynlige skapningene som kalles Beached Things. 

Dette prisbelønte actionspillet er også en nytelse for sansene, takket være dens gode historiefortelling, som kan minne om våre dagers pandemi, en flott spillopplevelse, morsomme oppdrag og imponerende lyd og grafikk.

11. Mass Effect Legendary Edition

Et skjermbilde fra «Mass Effect Legendary Edition» som viser holografisk utstyr

Nå har du muligheten til å spille gjennom hele Mass Effect-historien. (Image credit: Electronic Arts)

Mass Effect Legendary Edition er en eldre tittel, men det har fått en overhaling som gjør det verdt et nytt besøk. Her får du originalspillene i 4K, i tillegg til eventuelle DLC.

12. Red Dead Redemption 2

Et skjermbilde fra «Red Dead Redemption 2» der Arthur Morgan og John Marston går i snøen oppe på et fjell

En bør ha en god og varm poncho om man skal på fjelltur i «Red Dead Redemption 2». (Image credit: Rockstar Games)

Den nyeste utgivelsen til Rockstar Games ble en umiddelbar hit da spillet ble sluppet, og nå er det også tilgjengelig på PC. «Red Dead Redemption 2» er et oppslukende western-spill der du følger Ather Morgan og hans gjeng mens de prøver å overleve i det ville vesten. Men spillet er også så mye mer.

Enten du fordyper deg i historien og følger hvert eneste sideoppdrag, eller bare blir bedre kjent med hesten din, er RDR2 et spill du lett kan bruke over 50 timer på og fortsatt ha masse igjen å gjøre. Gameplayet er glimrende og grafikken er fantastisk. Du kan til og med kjøre spillet i 8K hvis du har maskinvare til det. Gi det helt klart et forsøk hvis du ikke har gjort det ennå.

13. Doom: Eternal

Et skjermbilde fra «Doom: Eternal» der spilleren blir angrepet av en Cacodemon

«Doom: Eternal» er en helvetes reise. (Image credit: Bethesda Softworks)

«Doom: Eternal» tar alt fra den remastrede utgaven av «Doom» fra 2016 og skrur volumet opp til 11. Spillet er intenst, visuelt og lydmessig overveldende, akkurat slik du venter deg at en feberhet drøm inspirert av Doom vil oppleves.

Spillet er et sømløst, førstepersons skytespill der du stiger ned i helvete for å bekjempe at utsøkt og endeløst sortiment av demoner for å vinne den fortapte jordoverflaten tilbake. Helsemessige påfyll får du av og til ved å bokstavelig talt rive monstre i stykker, og det kreves en viss kreativitet i valg av våpen, avhengig av hvilken demon du står overfor. Dette spillet handler mest om å skape ødeleggelse og kaste seg inn i kampen så høylytt og brutalt du bare kan.

Ikke bare er «Doom: Eternal» en helvetes reise (bokstavelig talt). Det er også et vakkert spill som til fulle utnytter den nyeste maskinvaren. Her får du også en to-mot-en-flerspillermodus der en spiller tar kontroll over «slakteren» og kjemper mot to spillerstyrte demoner.

14. Half-Life: Alyx

Et skjermbilde fra «Half-Life: Alyx» der spilleren må holde hendene i været

Opp med de virtuelle henda! (Image credit: Valve)

Ingen spill har vært så etterlengtet som «Half Life 3». Ettersom gamerne må vente enda litt lenger på dette, kan Valve glede oss med det som kan være den mest overbevisende grunnen til å gå til anskaffelse av VR-utstyr: «Half-Life: Alyx».

Handlingen i «Half-Life: Alyx» utspiller seg fem år før Half Life 2. Det som begynner som et oppdrag for å redde hovedpersonens far utvikler seg til et forsøk på å stjele et supervåpen fra den utenomjordiske overmakten. Med de interaktive utfordringene, de snedig uttenkte kampscenene og den fantastiske historien er dette prequel-spillet en kjærkommen tilbakekomst til en Half-Life-verden som unisont er blitt lovprist for sin kvalitet.

Hvis du er på jakt etter et påskudd til å begynne med VR-spill, kan du ha funnet det nå. «Half-Life: Alyx» har et detaljnivå dom viser hva man kan få til med VR når man tar det på alvor.

15. Forza Horizon 4

Et skjermbilde fra «Forza Horizon 4» der en Porche 911 kjører i en rasende fart

En må ha klampen i bånn om man skal vinne noe i «Forza Horizon 4». (Image credit: Microsoft)

Microsofts populære racing-serie blir bare bedre med hver utgivelse, og på mange måter overgår spinoff-serien Horizon hovedserien som de beste racing-spillene på PC. De er uten tvil morsommere, og kombinasjonen av mer action og den samme imponerende grafikken vi er vant til fra tidligere spill, gjør «Forza Horizon 4» til en fantastisk opplevelse.

Etter å ha utforsket USA, Frankrike, Italia og Australia i tidligere spill, har turen nå kommet til England. Dermed får du mulighet til å rase gjennom sjarmerende landsbyer, kystbyer og Edinburgh by, i tillegg til milevis med landeveier og grusveier som knytter alt sammen.

Du kan kjøpe «Forza Horizon 4» gjennom Microsoft Store, og husk også at du får tilgang til hele spille hvis du abonnerer på Xbox Game Pass for PC. Eventuelt kan du også kjøpe Xbox-versjonen av spillet der du får med en nedlastingskode for PC på kjøpet.

Beste PC-spill – spørsmål og svar

Hvilket PC-spill er aller best?

Det er nesten umulig å svare på hvilket PC-spill som kommer til å passe deg aller best. I vår liste finner du stort sett utelukkende kritikerroste PS5-spill, så helt feil er det umulig å trå – og det er ikke uten grunn at «Elden Ring» er et av de mest populære PC-spillene i verden akkurat nå. FromSoftwares seneste har et enormt spillunivers du kan utforske, vi snakker bokstavelig talt hundrevis av timer med moro. Ellers kan du trygt stole på at spill som «The Witcher», «Ghostrunner» og «Dying Light 2» leverer varene.


Geir Tandberg Steigan

Skribent, forfatter og illustratør med en spesiell forkjærlighet for produkter og brukergrensesnitt fra Apple. 

Med bidrag fra