Beste kameramobil 2024: Mobiler med best kamera

De beste kameratelefonene i 2024 fokuserer på kvalitet, ikke spesifikasjoner. Samsung gikk bort fra sitt 10X zoom-kamera, Apple holdt ting enkelt på de billigere iPhone-modellene, og Google er fortsatt avhengig av AI-magi for å forbedre Pixel-serien. I år handler det ikke om flere megapiksler og mer zoom, det handler om å finne nye måter å ta bedre bilder på.

Den beste kameramobilen er som å bære rundt på et av de beste kameraene med en hel bag full av objektiver. Det er derfor vi foretrekker Galaxy S24 Ultra. Samsung har gjort store forbedringer i år med bildekvaliteten i alle situasjoner. Spesifikasjonene kan se ut som et skritt tilbake fra fjorårets Galaxy S23 Ultra, men stol på oss, denne telefonen tar bilder av høyere kvalitet i alle situasjoner, selv med kraftig zoom.

Hvis du ikke har råd til den beste Samsung-mobilen, finnes det nok av billige telefoner som kan ta flotte bilder. Den billigste telefonen på listen vår akkurat nå er Pixel 7a. Den koster kun rundt 4000 kroner og selv om den har vært på markedet en stund, produserer den fortsatt utmerkede bilder som er perfekte for sosiale medier og lignende.

Selvfølgelig glemmer vi ikke Apple og alle de beste iPhone-modellene. Vi elsker iPhone 15 Pro Max for kvaliteten og rekkevidden, og hovedkameraet tar bilder som konkurrerer med det beste du får fra Samsung. Den kan ikke helt matche Samsung når det gjelder objektivallsidighet og fotomodus, men med et 5X zoomobjektiv kommer de nærmere hvert år.

Vi har også modeller fra andre produsenter, inkludert vinnere som OnePlus 12. Bare les videre for å se alle favorittene våre blant de beste kameratelefonene, og sørg for å komme tilbake nå og da, ettersom vi venter å se en haug med spennende nyheter i år.

Beste kameramobil – hurtiglisten

Velkommen til vår hurtigliste, hvor vi gir deg en rask oversikt over de beste kameratelefonene akkurat nå. Her får du en titt på designet, en kort beskrivelse av hvorfor vi liker telefonen, vår vurdering og hvor du kan kjøpe den. Rull nedover for å lese mer om detaljene for hver mobil.

Beste kameramobil – Best i test akkurat nå

Et par Samsung Galaxy S24 Ultra står på rekke og rad på et hvitt bord.

Samsung Galaxy S24 Ultra har de absolutt beste kameraene på markedet. (Image credit: Future / Philip Berne)
Markedets kraftigste kameraer.

Spesifikasjoner

Lansert: januar 2024
Vekt: 232 gram
Mål: 162,3 x 79,0 x 8,6 mm
OS: Android 14 / One UI 6; 7 år med oppgraderinger
Skärmstorlek: 6,8 tum
CPU: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 för Galaxy
RAM: 12GB
Lagring: 256GB/512GB/1TB
Batteri: 5 000 mAh
Bakre kamera: 200 MP f/1.7 vidvinkels, 12 MP f/2.2 ultravidvinkels, 50 MP f/3.4 periskop (5x), 10 MP f/2.4 telefoto (3x)
Front camera: 12MP f/2.2

Grunner til å kjøpe

+
Bedre ytelse og batteritid enn noen gang før
+
Fantastiske kameraer forbedrer bildekvaliteten sammenlignet med i fjor
+
Titanramme og slitesterkt Gorilla Armour glass

Grunner til ikke å kjøpe

-
Stor og tung – titan hjalp ikke med det
-
Mange nye og fantastiske funksjoner er skjult under forferdelige menyer
-
AI-funksjoner er ofte unødvendige og forårsaker dårlig ytelse

Samsung Galaxy S24 Ultra – fotoeksempler

Hvorfor du kan stole på TechRadar Våre ekspertvurderinger bruker timer på å teste og sammenligne produkter og tjenester, slik at du kan velge det beste for deg. Finn ut mer om hvordan vi tester.

Galaxy S24 Ultra beholder tittelen som vår beste kameratelefon for sin allsidighet, men Samsung har også tatt skritt for å forbedre bildekvaliteten totalt sett, noe som gjør denne telefonen til et godt valg for enhver fotosituasjon. Bilder fra Galaxy S24 Ultra ser mer naturlige ut enn bilder vi har tatt med tidligere Samsung-telefoner, og til og med bilder tatt med iPhone 15 Pro kan se kalde og livløse ut til sammenligning.

Hovedsensoren på 200 MP er der fortsatt, og denne gangen har den blitt betydelig forbedret med bedre farger og mer dynamisk område enn før. Den uskarpe bakgrunnen i bilder ser mer naturlig ut enn digitalisert, og kameraet er veldig konsekvent i resultatene.

Selvfølgelig er det store spørsmålet om 5X zoom-kameraet på Galaxy S24 Ultra er en nedgradering fra 10X zoomen på Galaxy S23 Ultra. Selv om du kanskje ikke ser så mange fine detaljer i bilder fra den nyeste Ultra-modellen, er bildene fortsatt mye bedre totalt sett. Støy reduseres betraktelig og fargene forbedres, slik at de fleste bildene bare ser bedre ut, selv om zoomen ikke når fullt så langt.

Samsung-telefoner utmerker seg i sine fotograferingsmodi og -alternativer, og det er mange flotte funksjoner og fotomodi på Galaxy S24 Ultra. Matmodusen vil få maten til å se deilig ut, og portrettmodusen gjør en utmerket jobb med å gjøre bakgrunnen bak motivet uskarpt.

Alt i alt er Galaxy S24 Ultra den desidert beste og en av de mest brukervennlige kameratelefonene på markedet. Den kan håndtere alt, akkurat som forgjengeren, og den leverer mer konsistente resultater enn noen annen konkurrent.

Les hele vår test av Samsung Galaxy S24 Ultra

Beste kameramobil – beste iPhone-kamera

En hånd holder opp en iPhone 15 Pro Max over en grønn busk med startskjermen vist på skjermen.

iPhone 15 Pro Max er en premium mobiltelefon. (Image credit: Future / Lance Ulanoff)
Apples nyeste toppmodell har fantastiske kameraer.

Spesifikasjoner

Lansert: september 2023
Vekt: 221 g
Mål: 159,9 x 76,7 x 8,25 mm
OS: iOS 17
Skjermstørrelse: 6,7"
Oppløsning: 2796 x 1290 piksler
CPU: A17 Pro
RAM: 8GB (uoffisielt)
Lagring: 256GB/512GB/1TB
Batteri: 4 422 mAh (uoffisielt)
Bakre kamera: 48 MP (vidvinkel) + 12 MP (ultravidvinkel) + 12 MP (telefoto med 5x optisk zoom)
Frontkamera: 12 MP

Grunner til å kjøpe

+
Vakkert og subtilt redesign
+
Utmerket fotografering

Grunner til ikke å kjøpe

-
Dyrere startpris (men mer lagringsplass)
-
Ladingen burde gå raskere

Apple iPhone 15 Pro Max - fotoeksempler

2023 var året da Apple omfavnet zoom, med periskopteknologi foldelinser og speil for å gi oss ekte, 5X optisk zoom på iPhone 15 Pro Max. Dessverre måtte iPhone 15 Pro nøye seg med litt mindre rekkevidde, men samtidig gjør det iPhone 15 Pro Max til det enklere valget hvis du vil ha det beste iPhone-kameraet.

Den store iPhone 15 Pro Max fikk ikke bare overlegen zoom, den bruker også en 6-akset stabilisator, som kan bevege seg i alle retninger for å holde kameraet stødig mens du tar bilder eller videoer. Det utgjør en stor forskjell, spesielt når du zoomer inn hele veien.

For alle typer fotografering er iPhone 15 Pro Max en enorm forbedring i forhold til tidligere iPhone-kameraer, og den holder seg godt mot enhver annen mobil du kan kjøpe. For videoopptak utmerker iPhone 15 Pro Max seg virkelig. Den har et dynamisk område og et detaljnivå og kvalitet som er uten sidestykke, spesielt når du tar opp i Apples ProRes-format med høyeste oppløsning og bildefrekvens.

Den er kanskje ikke fullt så allsidig som Samsungs proppfulle Galaxy S24 Ultra, og Apple gir oss ikke alle de morsomme opptaksmodiene som Samsung tilbyr, men iPhone 15 Pro Max har pålitelig kamera av høy kvalitet som kan ta fantastiske bilder og flotte videoopptak i enhver situasjon.

Les hele vår test av iPhone 15 Pro Max

Beste kameramobil – beste AI-kamera

Google Pixel 8 Pro i hvitt er støttet opp foran en vegg med leopardprint.

Google Pixel 8 Pro imponerer med sine bildefunksjoner. (Image credit: Future / Philip Berne)
Beste mobil hvis du vil ha en ren Android-opplevelse med unike kameratriks.

Spesifikasjoner

Lansert: oktober 2023
Vekt: 213 g
Mål: 162,6 x 76,5 x 8,8 mm
OS: Android 14
Skjermstørrelse: 6,7"
Oppløsning: 1344x2992
Prosessor: Google Tensor G3
RAM: 12 GB
Lagring: 128GB/256GB/512GB
Batteri: 5 050 mAh
Bakre kameraer: 50 MP + 48 MP + 48 MP
Frontkamera: 10,5 MP

Grunner til å kjøpe

+
Ny Tensor-brikke
+
Bedre kameraer
+
Temperatursensor

Grunner til ikke å kjøpe

-
Designendringene er minimale
-
Dyrere enn 7 Pro

Google Pixel 8 Pro – fotoeksempler

Hovedkameraet på Pixel 8 Pro er betydelig bedre enn kameraet på Pixel 7 Pro, men forbedringene kan være vanskelige å forklare. Objektivet på kameraet har en blenderåpning på f/1.65, som er bredere enn f/1.9 blenderåpningen til fjorårets objektiv, og selv om tallet er lavere, er en bredere blenderåpning bedre fordi den slipper inn mer lys.

F/1.65-objektivet på Pixel 8 Pro er en utrolig bragd, mens f/1.9-blenderåpningen på fjorårets Pixel 7 Pro var langt fra imponerende. Som du kan se, er tallene forvirrende, noe som kan være vanskelig å formidle til publikum. iPhone 15 Pro bruker et f/1.8-objektiv på hovedkameraet, som ikke slipper inn like mye lys, men det er selvfølgelig mange andre faktorer å vurdere.

Sammenlignet med iPhone 15 Pro Max så noen bilder bedre ut når de ble tatt med Pixel 8 Pro, men andre, spesielt nattbilder og bilder med lite lys, så bedre ut tatt med iPhone. Det er overraskende, men det er fortsatt noen grunner for Google til å skryte av egne prestasjoner.

Makrofotografering er bedre på Pixel 8 Pro enn på iPhone, og du kan fortsatt komme nærmere motivet med Pixel. Pixel 8 Pro taklet også matbilder mye bedre enn iPhone. Det naturlige utseendet iPhonen retter seg mot kan få matretter til å se mindre appetittvekkende ut, spesielt i dårlig belysning. Det er bedre å ha et kamera som kan gjøre noen forbedringer.

Når du har tatt bildene dine, sendes de til Google Photos for redigering, og Google Photos på Pixel 8-serien er en dedikert app. Den har funksjoner som du ikke finner på andre Pixel-telefoner, Android-telefoner, iPhones eller til og med på skrivebordet.

Les hele vår test av Google Pixel 8 Pro

Beste kameramobil – beste billige kameramobil

Google Pixel 7a i en hånd.

Google Pixel 7a (Image credit: Future / Philip Berne)
Android-mobilen som gir deg best valuta for pengene.

Spesifikasjoner

Lansert: oktober 2022
Vekt: 197g
Mål: 155,6 x 73,2 x 8,7 mm
OS: Android 13
Skjermstørrelse: 6,3"
Oppløsning: 1080 x 2400
CPU: Google Tensor G2
RAM: 8GB
Lagring: 128GB
Batteri: 4 355 mAh
Bakre kameraer: 50 MP (hoved) + 12 MP (ultravidvinkel)
Frontkamera: 10,8 MP

Grunner til å kjøpe

+
Relativt kompakt størrelse
+
Ren programvare

Grunner til ikke å kjøpe

-
Dårlig batteritid
-
Langsom lading

Google Pixel 7a – fotoeksempler

Vår favoritt blant billige kameratelefoner pleide å være den suverene Pixel 6a, før etterfølgeren i form av Pixel 7a tilbød en enorm oppgradering for Googles røvertelefon, spesielt i kameraet. Ikke bare rommer Pixel 7a flere piksler, den har en mye større sensor enn før, noe som betyr at bilder får flere detaljer og ser bedre ut selv når de er tatt i dårligere lys.

Når det gjelder spesielle triks og morsomme funksjoner, har Pixel 7a en lang eksponeringsmodus som Pixel 6a ikke har. Vi liker å fotografere med lange eksponeringstider, fordi du kan få noen virkelig kule effekter med dem.

Den virkelige magien skjer imidlertid i Google Photos, som får spesialverktøy på Google Pixel-telefoner med Tensor-brikker inni. Det er ingen nye redigeringsfunksjoner på Pixel 7a som vi ikke har sett før, men det mangler heller ikke noe. Her får du de beste og enkleste redigeringsverktøyene du finner på en mobil og er det som er nærmest et Adobe Creative Suite-abonnement.

Du kan til og med fikse gamle bilder du ikke har tatt med Pixel 7a, så lenge de er lastet opp til Google Foto. Disse fototriksene er et av Pixel-telefonenes største salgsargumenter.

Les hele vår test av Google Pixel 7a

Beste kameramobil – beste kameramobil for de fleste

iPhone 15 holdes oppe av en hånd utendørs i et urbant miljø.

iPhone 15 er et godt valg for de aller fleste. (Image credit: Future / Lance Ulanoff)
En rimelig, kraftig mobil med virkelig gode kameraer.

Spesifikasjoner

Vekt: 171g
Mål: 147,6 x 71,6 x 7,80 mm
OS: iOS 17
Skjermstørrelse: 6,1"
Oppløsning: 2556 x 1179
CPU: A16 Bionic
RAM: 6GB
Lagring: 128GB/256GB/512GB
Batteri: 3 349 mAh (uoffisielt)
Bakre kameraer: 48 MP (vidvinkel) + 12 MP (ultravidvinkel)
Frontkamera: 12 MP

Grunner til å kjøpe

+
Dynamic Island i stedet for en utstansing
+
Glatt design og myk følelse, farget glass på baksiden

Grunner til ikke å kjøpe

-
Ikke zoomobjektiv
-
Ingen makrofunksjoner

Apple iPhone 15 – fotoeksempler

Det er fortsatt bare to objektiver på baksiden av iPhone 15, men de er ikke det samme paret du fant på iPhone 14. 12 MP-kamera med ultravidevinkel er i utgangspunktet det samme, men hovedkameraet er nå det samme 48 MP-objektivet du finner på iPhone 14 Pro. Det er ikke den samme sensoren som den større varianten som nå finnes inne i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

Likevel er dette en betydelig oppgradering i forhold til 12 MP-hovedkameraet på iPhone 14, og alle kameraer støttes av nyeste generasjon A16 Bionic og oppgradert bildeteknologi (fotonisk motor og databehandlingsfotografering) som gir noen kule nye fotograferingsfunksjoner.

Videokvaliteten er fortsatt utmerket, og du kan ta opp til 4K 60 fps. Du vil glede deg over å kunne ta bilder i kinomodus, som lar deg legge til en kort fokuseffekt til alle videoene dine og velge hvilket motiv eller objekt du vil fokusere på mens du tar opp. Hvis du ikke er fornøyd med førstevalget ditt, kan du alltid redigere og velge et annet fokusemne.

Fotografering i lavt lys er bra, og med 12 MP TrueDepth-objektivet har du et utmerket selfie-kamera. I tillegg kan du gjøre nesten hvilken som helst selfie til portrettmodus med et trykk.

Dette er uten tvil det beste settet med kameraer vi noen gang har sett på en basismodell av iPhone. De er ikke like gode som de på iPhone 15 Pro Max, og den mangler både sterkere telefoto- og makrofunksjoner. Hvis du vil ha det, må du betale mer, men for prisen er dette alt du trenger i en iPhone som ikke har «Pro» i navnet.

Les hele vår test av iPhone 15

Beste kameramobil – beste billige Pixel-kamera

Google Pixel 8 i hvitt ligger med baksiden vendt oppover på et brunt krøllet papir.

Google Pixel 8 gir deg suverene kameraer og fototriks til en overkommelig pris. (Image credit: Future | Alex Walker-Todd)
Det beste Pixel-kameraet for litt mindre penger.

Spesifikasjoner

Lansert: oktober 2023
Vekt: 187g
Mål: 150,5 x 70,8 x 8,9 mm
OS: Android 14
Skjermstørrelse: 6,2"
Oppløsning: 1080 x 2400
CPU: Google Tensor G3
RAM: 8GB
Lagring: 128GB/256GB
Batteri: 4 575 mAh
Bakre kameraer: 50 MP + 12 MP
Frontkamera: 10,5 MP

Grunner til å kjøpe

+
Ny Tensor-brikke
+
Oppdatert Pixel-design
+
AI-kameratriks

Grunner til ikke å kjøpe

-
Mindre designendringer
-
Minimale kameraoppgraderinger
-
Ingen temperatursensor

Google Pixel 8 – fotoeksempler

Pixel 8 har en litt kortere zoom og en litt mindre sensor enn sitt Pro-søsken, men det er fortsatt en utmerket kameratelefon. Hovedsensoren på 50 MP har en bredere blenderåpning enn forgjengeren, noe som betyr mer lys og dermed bilder av bedre kvalitet under mer utfordrende forhold. Ultravidvinkelkameraet kan nå skilte med autofokus, og låser opp makrofotograferingsmodusen som tidligere bare var tilgjengelig på Pixel 7 Pro.

Et redesignet kameragrensesnitt gjør det lettere å hoppe mellom telefonens forskjellige stillbilde- og videoopptaksmoduser, og med støtte fra den nye Tensor G3-brikken og imponerende nye AI-funksjoner blir grensene mellom fotografering og fotomanipulering uskarpe på Pixel 8, noe av det beste demonstrert av den nye Magic Editor. I likhet med Pro, har Pixel 8 også utrolige syv år med programvareoppdateringer, noe som gjør dette imponerende rimelige flaggskipet enda bedre.

Googles bildebehandling gir liv til bilder, selv før du eventuelt er avhengig av ytterligere AI-forbedringer. Fotografering i lite lys gir bedre fargenøyaktighet og eksponering, antagelig takket være den bredere blenderåpningen, mens kantdeteksjon rundt ting som hår i portrettbilder også er imponerende.

Konsistens i farger, dynamisk rekkevidde og kontrast mellom hovedsensor og ultrabrede sensorer er bedre enn forventet, selv i lite lys, noe som gjør dette til et mer pålitelig sett med kameraer enn slike som Samsungs Galaxy S23-telefoner. Dens 8x Super Res Zoom imponerte også virkelig. Den beholdt mye mer detaljer enn forventet og produserte noen fantastiske bilder som nesten fikk oss til å glemme Pro-modellens 5x telefoto. Nesten.

Les hele vår test av Google Pixel 8

Beste kameramobil – beste kameramobil for portrett

OnePlus 12 i Emerald Green vises foran en gul/brun flislagt vegg.

OnePlus 12 tar ganske unike bilder med sine utmerkede kameraer. (Image credit: Philip Berne / Future)
OnePlus sitt nyeste flaggskip er helt suveren på portrettbilder.

Spesifikasjoner

Lanser: februar 2024
Vekt: 220g
Mål: 164,3 x 75,8 x 9,2 mm
OS: Android 14
Skjermstørrelse: 6,82"
Oppløsning: 1440 x 3168 piksler
CPU: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3
RAM: 12GB / 16GB
Lagring: 256GB / 512GB
Batteri: 5 400 mAh
Bakre kameraer: 50 MP (hoved) + 48 MP (ultravidvinkel) + 64 MP (3x zoom)
Frontkamera: 32 MP

Grunner til å kjøpe

+
Unik stil og farge for portretter
+
Veldig kult design og fargealternativer

Grunner til ikke å kjøpe

-
Ikke så allsidig som Galaxy-telefoner
-
Inkonsekvente fargeresultater

OnePlus 12 – fotoeksempler

Kamerasystemet på OnePlus 12 er rettet mot en bestemt type fotograf, takket være samarbeidet med Hasselblad, den sagnomsuste optikken som brukes av astronauter i verdensrommet. OnePlus har investert tungt i dette samarbeidet og det gjennomsyrer hver piksel i deres nyeste mobiler.

Men la oss gjøre en ting klart med en gang: Hvis du leter etter fantastiske telebilder eller makrofotografering i ekstremt nærbilde, er det kanskje ikke OnePlus 12 som er telefonen for deg. Objektivet med lengst rekkevidde strekker seg bare til en 3x forstørrelse, som er et stykke unna 5x-objektivet som pryder Samsungs Galaxy S24 Ultra.

Der OnePlus 12 skinner, er imidlertid i portrett- og landskapsfotografering. Bildene på telefonen er fulle av vakre detaljer og har en naturlig følelse som verken iPhone eller Pixel kommer i nærheten av. Mens Apple og Google jakter på nøyaktighet og skarp realisme, kanaliserer OnePlus 12 sjelen til et virkelig flott fotografiobjektiv, og inviterer deg til å fange øyeblikk med en kunstnerisk stil.

Les hele vår test av OnePlus 12

Beste kameramobil – godt alternativ

En hånd som holder opp en Oppo Find X5 Pro utendørs med noen grønne busker i bakgrunnen.

Hovedkameraet på Oppo Find X5 Pro imponerer, men zoomen kunne vært bedre. (Image credit: Future)
En kraftig kameramobil, med ett svakt ledd.

Spesifikasjoner

Lansert: mars 2022
Vekt: 218 g
Mål: 163,7 x 73,9 x 8,8 mm
OS: Android 12
Skjermstørrelse: 6,7"
Oppløsning: 1440 x 3216
CPU: Snapdragon 8 Gen 1
RAM: 8/12GB
Lagring: 256/512 GB
Batteri: 5 000 mAh
Bakre kameraer: 50 MP + 13 MP + 50 MP
Frontkamera: 32 MP

Grunner til å kjøpe

+
Utmerket hovedkamera
+
Superrask lading

Grunner til ikke å kjøpe

-
Svak zoomkamera
-
Programvare full av feil

Oppo Find X5 Pro har et suverent kamera, litt avhengig av hvilket objektiv du bruker. Hovedkameraet på 50 MP er suverent, det samme er 50 MP-kameraet med ultravidvinkel. Begge kameraene kan ta lyse, detaljerte, fargerike bilder. Dens 2x optiske zoom er imidlertid dårligere enn de fleste rivaler. Men hvis du ikke er så interessert i zoom-bilder, vil Oppo Find X5 Pro være suveren for alle fotoentusiaster, og mobilen er også hjulpet av sin nevrale prosesseringsbrikke, MariSilicon X, og av selskapets samarbeid med kameramerket Hasselblad.

Dette samarbeidet har forbedret Pro-fotomodusen og legger til en dedikert XPan-modus som gjenskaper opplevelsen av å bruke Hasselblads ikoniske kamera. Du kan også ta opp video med utmerket stabilisering ved 1080p, eller uten ved 4K. Det er også et kapabelt 32 MP selfie-kamera foran. Totalt sett er ikke dette det mest omfattende eller allsidige kameraoppsettet du finner på en mobil, men for de fleste typer bilder og til og med for video gjør Oppo Find X5 Pro en eksepsjonell jobb. Men hvis Oppo ønsker å konkurrere med Samsung eller Apple om topplasseringene, vil de trenge en bedre zoomløsning i fremtiden.

Les hele vår test av Oppo Find X5 Pro

Bästa kameramobil: köpråd & vanliga frågor

Beste kameramobil: Kjøpsråd og vanlige spørsmål

Hva burde jeg tenke på når jeg skal kjøpe en kameramobil?

Når du velger en kameramobil, burde du tenke på hva slags bilder du ønsker å ta. Hvis du vil fotografere ville dyr eller andre objekter det ikke er enkelt å komme nærme, er det viktig med et godt teleobjektiv, mens en ultravidvinkel er din beste venn når du skal ta bilder av landskap. 

Kanskje du ønsker å komme deg enda nærmere motivet med makrofunksjoner, eller kanskje du foretrekker å ta selfier? Da er det andre hensyn å ta, som blant annet megapikseltall og ytelse i svak belysning.

Les gjerne våre dyptpløyende tester av modellene du overveier, slik at du kan danne deg et tydelig bilde av hvordan de faktisk fungerer før du fatter en endelig beslutning.

Hvilken mobiltelefon har det beste kameraet?

Hvilken mobiltelefon som er den beste kameramobilen er i stadig endring, men øverst i denne guiden finner du vårt nåværende førstevalg. Det betyr ikke dermed at denne telefonen er det beste valget for alle. Tenk på hva du ønsker deg av en kameramobil før du bestemmer deg.

Er Android eller iOS best?

Det er et spørsmål om personlig smak. Med Android får du et mye bredere utvalg av mobiler og merker, så det kan være lettere å finne en mobil med de funksjonene (og til en pris) som du er fornøyd med. Med iOS får du en mer konsistent opplevelse på tvers av alle mobiler, og iPhone fungerer godt med andre Apple-produkter og -tjenester.

Beste kameramobil: Slik tester vi mobiler

Uansett om det handler om de absolutt beste telefonene, de beste Android-telefonene eller de beste kameratelefonene, tester TechRadar-teamet grundig hver telefon du finner i topplistene våre. Vi ser på ting som ytelse, batterilevetid, byggekvalitet, funksjoner, design med mer.

For eksempel tester vi batteritiden grundig ved å bruke mobilen lite, moderat og intensivt på dagtid for å se hvor mye batteri vi har igjen i tanken om kvelden. Vi kjører også videotester, hvor vi spiller av en video eller film på loop for å se hvor lenge mobilen kan holde seg i gang før batteriet går tomt.

Når batteriet skal etterfylles tester vi de ulike alternativene for lading og sjekker hvor lang tid det tar å fullade batteriet og hvor mye batteritid du får av en rask påfylling på for eksempel ti minutter om morgenen før du drar på jobb.

Kameraene er også noe vi tester grundig på alle mobiler. Vi tar dem med ut på lange kameraturer for å fotografere i forskjellige lys og miljøer. Vi fotograferer ulike typer motiver som bymiljøer, landskap, mat, kjæledyr og mer. Vi tester også alle de forskjellige fotomodiene, zoom og hvor brukervennlig kameraappen er med mer.

Vi ser også på ting som ytelse og skjermkvalitet. Vi sjekker blant annet hvor godt de kan håndtere ulike oppgaver og apper, multitasking med flere apper oppe samtidig, streaming og spill. Vi sjekker om de går raskt og jevnt og hvor kule de holder seg under intensiv bruk.

Vi sammenligner så alt dette med telefonens pris for å se hvor rimelig den er og gir den til slutt en rangert toppliste. Topplisten oppdateres også med jevne mellomrom for å inkludere alle de nyeste mobilene som er best i tester fra ulike merker.

Geir Tandberg Steigan

Skribent, forfatter og illustratør med en spesiell forkjærlighet for produkter og brukergrensesnitt fra Apple. 

Med bidrag fra