Beste gaming-headset i 2018: 15 hodetelefoner som hever spillopplevelsen

best gaming headset

Enten du er på jakt eller et godt gaming-headset til deg selv eller håper å finne en perfekt julegave til en som spiller mye, så har du kommet til rett sted. I denne kjøpeguiden presenterer vi nemlig de ti beste spillhodetelefonene du kan kjøpe akkurat nå.

Her vil du finnes bortimot alle de store produsentene av gaming-utstyr representert, deriblant Logitech, Razer, Steelseries, Creative og Asus, men også noen overraskende valg fra produsenter som ikke første og fremst er kjent for hodetelefoner (Corsair, HyperX) og andre som ikke er spesielt kjent for gaming-utstyr (Beyerdynamic).

Viktigheten av god lydkvalitet kan ikke undervurderes: Å skaffe deg et par gode hodetelefoner er en av de beste og enkleste grepene du kan gjøre for å forbedre spilløkten din (for det er ikke alltid man kan ta seg råd til vakker ray tracing-grafikk).

Ikke engang de beste spillskjermene kommer alltid med høyttalere innebygd, og de som faktisk gjør det har som regel ikke den beste lydkvaliteten uansett. Hvis du vil ha flott lyd når du beveger deg gjennom populære spill som Assassin’s Creed Odyssey, vil du dermed trenge én av to ting: solide PC-høyttalere, eller et sett med bunnsolide hodetelefoner. 

Begge deler har muligheten til å la deg leve deg inn i opplevelsen med en perfekt blanding av bakgrunnslyder, lydeffekter og dialog, men hodetelefoner har én stor fordel: privatliv. For enhver som ikke vil vekke familie og venner langt ut i de små nattetimer, har vi derfor samlet de aller beste hodetelefonene beregnet på PC-spilling i en hendig og kompakt oversikt.

Ikke minst gir et gaming headset deg noe vanlige hodetelefoner ikke gjør – de er utstyrt med en mikrofon som lar deg snakke med lagkamerater eller venner mens du spiller. 

HyperX Cloud Revolver S

HyperX Cloud Revolver S

1. HyperX Cloud Revolver S

Glimrende følelse og lyd til en stiv pris

Type: Kablet (USB) | Egenskaper: 7.1 surroundlyd, 50 mm-drivere, Dolby DSP, 3,5mm-plugg

Fantastisk lyd på alle områder
Komfort som varer hele dagen
Klønete mikrofonposisjon
Kabelen kan være i lengste laget

Da vi satt oss ned for å teste HyperX Cloud Revolver S, hadde vi et ganske delt førsteinntrykk. På den ene siden leverer hodetelefonene fantastisk 7.1-kanals surroundlyd via Dolbys digitale signalprosessorer, mens de på den andre siden er ekstremt dyre sammenlignet med hodetelefoner i samme klasse. Heldigvis gjør den fenomenale komforten og den formidable lyden opp for den stive prisen og den litt merkelig plasserte mikrofonen.

Les hele vår test av HyperX Cloud Revolver S

SteelSeries Arctis Pro

SteelSeries Arctis Pro

2. SteelSeries Arctis Pro

PC-spillingens største hemmelighet

Type: Kablet (USB) | Egenskaper: 40 mm-drivere, tilbaketrekkbar mikrofon, DTS Headphone:X v2.0, RGB-lys, inkludert DAC

Inkludert DAC 
Lyd som virkelig leverer
Surroundlyden har sine mangler

Hvis det er én ting du kan stole på at SteelSeries leverer er det glimrende lyd, og SteelSeries Arctis Pro er et perfekt eksempel på nettopp det. Ikke bare byr disse hodetelefonene på oppslukende lyd som vil utvide enhver eksplosiv spilløkt, men takket være den inkluderte DAC-en («digital to audio converter»), vil Arctis Pro også gagne deg når du lytter til musikk. Prisen er kanskje litt krass, men når du først kjenner hvor omfattende og komfortabelt hodetelefonene faktisk er, vil du skjønne hvorfor de koster det de koster.

Les hele vår test av SteelSeries Arctis Pro 

Logitech G Pro Gaming Headset

Logitech G Pro Gaming Headset

3. Logitech G Pro Gaming Headset

Substans over stil

Type: Kablet (Analog) | Egenskaper: Passiv støydemping, Pro-G-drivere, avtakbar mikrofon, Dolby Atmos-støtte

Balansert design
Komfortabel over lengre perioder  
Bassen kan være for tung

Logitech G Pro verdsetter verdi for pengene foran den typiske «gamer»-estetikken – dette er et headset som byr på fantastisk lydkvalitet over lang tid og ikke så mye annet. Det er ikke nødvendigvis en dum ting, for du får til gjengjeld enormt bra kvalitet og komfort her, og prisen er heller ikke så dum. Du betaler med andre ord ikke for noe du ikke trenger. Hvis du ser etter noe litt mer subtilt, men som likevel leverer på linje med de aller beste hodetelefonene på markedet, er Logitech G Pro antagelig for deg. 

Les hele vår test av Logitech G Pro Gaming Headset

Astro A20

Astro A20

4. Astro Gaming A20

Det beste fra begge verdener

Type: Trådløs | Egenskaper: Langtlevende batteritid, Astro Command Center, konsollkompatibilitet

Høykvalitetslyd
Solid og komfortabel følelse
Dyr for klassen sin

Hvis du ser etter gode hodetelefoner som ikke koster deg alt du har i lommeboka, burde du vurdere det Astro A20 har å komme med. Med solid stereolyd, trådløs tilkobling og 15 timers batteritid, har disse hodetelefonene alt du kan tenke deg i sin prisklasse. Joda, de har ikke surroundlyd, men den billige prisen og batterilevetiden gjør det mer enn verdt det.

Les hele vår test av Astro A20

Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition

Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition

5. Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition

En perfekt formel

Type: Kablet (USB og Analog) | Egenskaper: 50 mm-drivere, består av forsterket stål og aluminium, avtakbar og bøyelig mikrofon

Veldig komfortabel
Klar og presis lyd
Litt ubalansert lyd

Creative har rykte på seg for å lage elegante lydprodukter, og Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition er et produkt som sementerer dette ytterligere. I stedet for å bare fortsette med det samme de har lagd tidligere, har Creative fullstendig endevendt Sound BlasterX H7-formelen for å lage et headset som ser like bra ut som lyden det lager. Hvis du liker komfortable og solide hodetelefoner med heftig lyd, vil Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition være blant de beste kjøpene du kan gjøre i 2018.

Les hele vår test av Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition 

SteelSeries Arctis Pro Wireless

SteelSeries Arctis Pro Wireless

6. SteelSeries Arctis Pro Wireless

Et trådløst headset med lyd som om det var kablet

Type: Trådløs (Bluetooth) | Egenskaper: Dual-battery-ladesystem, Bluetooth-tilkobling, 40 mm-drivere

Ukomprimert lyd
Hendig dual battery-system 
Dyrt 

SteelSeries Arctis Pro Wireless er en kompromissløs løsning som gir deg ukomprimert lyd i høy kvalitet, samtidig som du får et trådløst headset på kjøpet. Når du i tillegg legger til det unike og superhendige batteriladesystemet som lar deg bruke disse hodetelefonene i en evighet, har du plutselig et knallsterkt gaming-headset. Hvis du har råd og ser etter de beste trådløse hodetelefonene på markedet, kan du ikke ta feil med SteelSeries Arctis Pro Wireless.

Les hele vår test av SteelSeries Arctis Pro Wireless 

HyperX Cloud Flight

HyperX Cloud Flight

7. HyperX Cloud Flight

Varig og trådløs gaming

Type: : Trådløs | Egenskaper: Langtlevende batterilevetid, varig, justerbar stål-slider, PC- og PS4-kompabilitet, avtakbar og støykansellerende mikrofon

30 timers batterilevetid
Flott lydkvalitet 
Hakket dyrere enn konkurrentene

HyperX Cloud Flight er trådløse hodetelefoner som byr på opptil 30 timers batterilevetid. Det betyr at du antagelig kan spille i to hele dager før du må lade! Det er derimot én ulempe, og det er at du her ikke får surroundlyd, men i stedet må nøye deg med vanlig stereo. Du kan heldigvis komme deg rundt dette ved å bruke Dolby Access-appen, og lydprofilen er balansert nok til å gjøre dette til en fillesak.

Les hele vår test av HyperX Cloud Flight

8. Corsair HS70 Wireless Gaming Headset

Kablet vidunder har blitt trådløs

Type: Trådløs | Egenskaper: Corsair CUE, Virtuell 7.1-lyd, Discord-sertifisert enveismikrofon

 Bra spillyd
 Mikrofonen støtter «ducking» 
 Ikke noe sted å lagre mikrofonen 

Corsair slapp et fenomenalt headset sent i fjor i form av Corsair HS50, og nå har de laget en enda bedre utgave som er trådløs og har virtuell surroundlyd. Disse egenskapene er glimrende i og for seg selv, men når man i tillegg legger til den fantastiske Corsair CUE-programvaren, får man en komplett pakke som virkelig gjør seg godt til spilling.

Les hele vår test av Corsair HS70 Wireless Gaming Headset 

Corsair Void Pro RGB Wireless

Corsair Void Pro RGB Wireless

9. Corsair Void Pro RGB Wireless

Corsair leverer igjen

Type: : Trådløs | Egenskaper: : 50 mm-drivere, støykansellerende mikrofon, RGB-lys, Dolby Headphone 7.1-lyd

Flott lydkvalitet
Fint design
Kun logoen er RGB

Det er ikke lenge siden Corsair utelukkende var kjent for sine PC-komponenter, men over de siste fem årene har selskapet blitt mer og mer kjent for spillutstyret de lager. Med produkter som Corsair Void RGB Wireless i katalogen, er det lett å se hvorfor. I utgangspunktet kan prisen virke noe stiv, men Void Pro RGB Wireless leverer som lovet med solide materialer, fantastisk lydkvalitet og – kanskje viktigst av alt – RGB-lys. Hvis du i tillegg har en rekke Corsair-duppeditter fra før, vil Void Pro RGB Wireless passe perfekt inn i gjengen – du kan til og med synkronisere lyseffektene på tvers av utstyret ditt ved hjelp av Corsair Utility Engine.

Les hele vår test av Corsair Void RGB Wireless 

Corsair HS50 Stereo Gaming Headset

Corsair HS50 Stereo Gaming Headset

10. Corsair HS50 Stereo Gaming Headset

Budsjettkongen

Type: Kablet (analog) | Egenskaper: 50 mm-drivere, lett tilgjengelig volumkontroll direkte på øreklokkene, fungerer på flere plattformer

God stereolyd
Glimrende verdi
Mikrofonen havner lett på feil sted

Man får som regel det man betaler for når man kjøper spillutstyr: Du plukker ikke med deg et headset til 500 kroner på Elkjøp og forventer verdens beste lyd, men disse forventningene forsøker Corsair nå å endre på. Corsair HS50 byr nemlig på glimrende lyd til en relativt billig penge, og den bunnsolide mikrofonkvaliteten er også i en klasse langt over prisen du må betale. Alt med disse hodetelefonene – til og med materialet det er laget av – oser kvalitet. Hvis du ser etter noe litt billigere og kan klare deg uten de mest eksklusive duppedittene (slik som 7.1-surround og Bluetooth-tilkobling), er Corsair HS50 midt i blinken.

Les hele vår test av Corsair HS50 Stereo Gaming Headset 

Beyerdynamic Custom Game

Beyerdynamic Custom Game

11. Beyerdynamic Custom Game

Gaming har aldri hørt så bra ut

Type: Kablet (3.5mm) | Egenskaper: Lyd-slider, myke øreklokker, design du kan endre på, avtakbar kabel

Ekstremt komfortabelt
Imponerende lydkvalitet
Litt dyrt

Selv om det er litt i dyreste laget, er Beyerdynamic CUSTOM Game likevel blant de beste gaming-hodetelefonene på markedet. Det benytter seg ikke av fjong surroundlyd eller trådløse løsninger, men det har det som er viktig: lyd og komfort. Når du først opplever spilling med lyd på dette nivået, er det vanskelig å gå tilbake til det du har brukt tidligere.

Les hele vår test av Beyerdynamic Custom Game

Turtle Beach Elite Pro

Turtle Beach Elite Pro

12. Turtle Beach Elite Pro

Klart og tydelig

Type: Kablet (USB og 3.5mm) | Egenskaper: Prospecs-støtte for de med briller, støtter flere plattformer, 50 mm-drivere

 Komfortabelt
 God lydkvalitet 
 Litt dyrt

Hvis du er en gamer som ikke er redd for å la resten av verden vite at du spiller, er Turtle Beach Elite Pro Tournament tingen for deg. Ikke bare er det et enormt komfortabelt headset, men 50 mm-driverne det bruker fører også til en fantastisk god lydkvalitet (selv om det kunne trengt litt mer bass). Du må riktignok tolerere «gamer»-estetikken, da det er et headset med mye plastikk og en del oransje detaljer, men hvis du kan se forbi utseendet og prisen, er det mye å like med Turtle Beach Elite Pro Tournament.

Les hele vår test av Turtle Beach Elite Pro Tournament  

13. Razer ManO'War

7.1-lyd, ikke noe styr

Type: Trådløs | Egenskaper: Programvarebasert 7.1-surround, knapper festet på hodetelefonen, flerfarget lys, 14 meters rekkevidde (med forlenger – 12 meter uten)

 Super surroundlyd
 Enkelt å sette opp
 Flerfarget lys 
 Litt klumpete 
 Ingen kablede løsninger

Dette er et headset det er lett å komme i gang med (takket være den trådløse USB-mottakeren) – Razer ManO'War er en brukervennlig løsning som er perfekt for surroundlyd. Joda, det er litt mer klumpete enn mange andre headset, men de to læraktige øreklokkene gjør det komfortabelt å bruke dem over lengre perioder. Det skader heller ikke at det bruker Chroma RGB og Razer Synapse for å lage en flott visuell opplevelse.

Les hele vår test av Razer ManO'War

Astro A50 Wireless

Astro A50 Wireless

14. Astro A50 Wireless

De beste hodetelefonene for allmenn bruk ble nettopp hakket bedre

Type: Trådløs | Egenskaper: Dolby Digital 7.1-surround; Fungerer med, Xbox One, Xbox 360, PS3, PC og mobil; Astro Audio; 5.8 GHz trådløs teknologi med MixAmp; 6.0 mm støykansellerende enveismikrofon; USB-lading med basestasjon

Full Dolby 7.1-surroundlyd
Meget komfortabelt
Klønete ladestasjon

Da den originale utgaven av Astro A50 ble lansert, kalte vi det et «omveltende og transformerende headset», og den trådløse oppfølgeren fortsetter i den samme solide tralten (samtidig som man altså får en trådløs opplevelse i tillegg). Disse hodetelefonene kan ikke bare brukes på PC, men vil også fungere med PS4, Xbox One og en rekke andre apparater – Astro A50 Wireless er like deler robust og fleksibel.

les hele vår test av Astro Gaming A50 Wireless

Asus ROG Centurion 7.1

Asus ROG Centurion 7.1

15. Asus ROG Centurion 7.1

10-drivere, 7.1-surround, ett ypperlig headset

Type: Kablet (USB) | Egenskaper: 10-driver 7.1-surround, dual-USB-forsterker, Sonic Software-kompabilitet, HDMI-passthrough, forsterker med lydprofil og kanalbasert volumkontroll, enveismikrofon

Glimrende romlyd
Høyttaler-passthrough
Kan bare brukes med sin egen amp
Tungt og klumpete

ROG Centurion 7.1 kaster tradisjonell estetikk på dynga og byr i stedet på noe ganske annerledes. Selv om det er en svært tungvint prosess man må gjennom for å klargjøre dette produktet, er resultatet blant de beste hodetelefonene for spilling på PC. Dette skyldes like deler den unike stilen og den definerte lydopplevelsen: Asus ROG Centurion 7.1s medfølgende amp-kontroll gir deg fullstendig oversikt over den bombastiske lyden. Som om ikke det var nok, kan dette fantastiske beistet også føre lyden videre til et sett med eksterne høyttalere om ønskelig.

Les hele vår test av Asus ROG Centurion 7.1

Gabe Carey har også bidratt til denne artikkelen