Bästa mobiler 2018: Test av 15 smarttelefoner

null

Vi har precis gått in i oktober och hösten har anlänt. Vi har jobbat flitigt med att hålla oss uppdaterade och kolla in alla de bästa mobilerna som finns ute på marknaden just nu.

Det har hänt otroligt mycket på mobilmarknaden under årets gång och det finns oerhört många val att välja mellan, därför kan det kännas lite svårt att veta vilken mobil som passar en själv bäst ibland. Det är förmodligen anledningen till varför du är här och vi på TechRadar finns här för att hjälpa till!

Vi på TechRadar spenderar extremt mycket tid på att testa de senaste och bästa mobilerna på marknaden och försöker ta reda på vilken som har den bästa kameran, den bästa skärmen, den mest storslagna designen och den längsta batterilivslängden. Så att du sedan snabbt och enkelt kan läsa om resultaten i våra djupgående recensioner.

Det har minst sagt varit några spännande veckor för mobiler, med bland annat lanseringen av Samsung Galaxy Note 9 som imponerar med en otrolig kraft. Vi har även fått se lanseringen av Apples nya iPhone XS och iPhone XS Max, som kan komma att ersätta iPhone X på denna lista. Vi väntar även på nya enheter från bland annat Google och Huawei, som kommer att lanseras snart. Det kan alltså komma att ske många förändringar på listan nu under hösten, så håll utkik med jämna mellanrum!

Samsung Galaxy Note 9 må vara en av de bästa mobilerna på marknaden just nu gällande specifikationer, men priset håller samma höga nivå och en del av funktionerna den erbjuder kanske inte tilltalar alla. Den tar inte hem första platsen på den här listan, men den bjöd verkligen på en intensiv kamp mellan den och Samsung Galaxy S9 Plus för första platsen på den här listan och titeln som världens bästa mobil.

Vi vet att en bra mobil inte enbart handlar om superspecifikationer och höga priser, därför har vi tagit med alla möjliga toppmodeller som finns ute på marknaden just nu, för att tillfredsställa alla olika typer av önskemål och krav från konsumenter.

Vi testar alla mobiler oerhört noggrant och ser till att inspektera varenda liten vinkel och funktion. Vi ser dessutom alltid till att diskutera kvaliteten på batteriet, skärmen, designen och kameran.

Vi försöker dessutom att hålla oss till någorlunda rimliga priser. Vi vet att inte alla har råd med de allra dyraste mobilerna och därför försöker vi erbjuda gott om alternativ för alla typer av budgetar.

Om du är på jakt efter något från den billigare delen av marknaden, kan du kolla in vår lista över de bästa billiga mobilerna 2018, för några bra alternativ.

Om du fortfarande är kvar här och fortfarande funderar på vilken mobil du ska köpa kan du läsa vidare, vi har nämligen listat 15 utmärkta alternativ du kan välja mellan.

Image 1 of 5


Image 2 of 5

Image 3 of 5

Image 4 of 5

Image 5 of 5

1. Samsung Galaxy S9 Plus

Världens just nu bästa mobil

Lanseringsdatum: mars 2018 | Vikt: 189 g | Dimensioner: 158,1 x 73,8 x 8,5 mm | OS: Android 8 | Skärmstorlek: 6,2 tum | Bildupplösning: 1 440 x 2 960 | Processor: Snapdragon 845 eller Exynos 9810 | RAM: 6 GB | Internminne: 64 eller 128 GB | Batteri: 3 500 mAh | Kamera baksida: Dubbel 12 MP | Kamera fram: 8 MP

Otroligt fantastiskt byggd
Utmärkta bilder i lågt ljus
Batteriet håller inte särskilt länge jämfört med andra mobiler på listan

Samsung Galaxy S9 Plus är en maffig mobil som är designad för stora händer. Den tar det absolut bästa av det som finns på marknaden och sätter ihop det i ett lockande paket (som vi älskade att testa, bortsett från den starka konkurrensen på följande sidor).

Skärmen: En Super AMOLED-skärm på 6,2 tum som har sägs vara en av de bästa som finns just nu, med fantastiska färger och ett klockrent dynamiskt intervall som ger dig bland den bästa tittarupplevelsen du kan få på en mobil.

Batterilivslängden: Batterilivslängden på S9 Plus är bättre än på den mindre S9, tack vare batteriet med 3 500 mAh som används i Plus-modellen. Detta är dock enligt oss mobilens svagaste egenskap, då den inte erbjuder en lika lång batterilivslängd som vi hade hoppats på.

Kamera: Kameran på Galaxy S9 Plus är bland de bästa på marknaden och den dubbla bländaren ger foton i riktigt bra kvalitet, speciellt vid lite mörkare ljusförhållanden.

Färger kan se lite urtvättade ut vid högre exponering, men kraften i sensorn (som har inbyggt minne för att göra den smartare än de flesta av konkurrenterna) erbjuder bilder med väldigt lite brus.

Mini-utlåtande: Om du är ute efter en större telefon med alla de viktigaste funktionerna, är Galaxy S9 Plus precis det du letar efter.

Läs hela vår recension av Samsung Galaxy S9 Plus