Bästa 4K TV 2018: 7 fantastiska Ultra-HD TV du bara måste se

Best Ultra HD 4K TV
Choose the best Ultra HD 4K TV for you

Välkommen till TechRadars guide till de bästa TV-apparaterna med 4K som du kan köpa 2018 – hitta den som passar dina behov bäst.

4K-upplösning (även kallat Ultra HD) är inte längre en exklusiv och ovanlig teknologi, som den var för några år sedan, utan har exploderat på massmarknaden.

Även om du skulle köpa en helt vanlig TV idag kommer den troligtvis att ha 4K, vilket erbjuder fyra gånger bättre upplösning än traditionella HD-skärmar.

Som tur är finns det snart mycket innehåll med den nya standarden att titta på. Netflix och Amazon erbjuder båda 4K-streaming, dvd:er med Ultra HD har blivit vanligare och även gaming har börjat hoppa på 4K-tåget med Xbox One X (recension på engelska). 

Men bra 4K handlar inte bara om antalet pixlar du har på skärmen, utan kvaliteten på pixlarna. Det finns ännu nyare teknologi som vi alla väntar spänt på, som High Dynamic Range och Wide Colour Gamut, som lovar att ta alla dessa pixlar till nästa nivå och låta dem stråla ännu starkare.

Om det känns förvirrande att köpa en ny TV, ta det lugnt. Ge det tid och du kommer hitta något som passar dina behov. Dessutom ska vi ge dig de råd du behöver för att hitta den bästa TV:n med 4K på marknaden.

Genom åren har vi testat och recenserat hundratals olika TV-modeller här på kontoret. Med vår professionella kunskap har vi skapat en lista på de bästa TV-modellerna med 4K. Vi uppdaterar listan konstant med de bästa och senaste skärmarna, så bli inte förvånad om du ser att vi flyttat runt bland produkterna sedan senast du tittade.

Se vår video ovan för en introduktion till 4K.

Samsung Q9FN 4K TV

Samsung Q9FN 4K TV

1. Samsung QLED Q9FN (2018)

Utan tvekan den bästa TV:n med 4K

75 tum: QE75Q9FN | 65 tum: QE65Q9FN | 55 tum: QE55Q9FN

Spektakulär HDR-kvalitet 
Kraftfullt och fulländat ljud
Bra smart-system 
Begränsade betraktningsvinklar 

Efter en sämre debut behövde Samsungs QLED-teknologi verkligen komma tillbaka med stil under 2018. Vi blev inte ett dugg överraskade att Samsung körde fullt ut med sin nya Q9FN QLED-serie av TV-apparater.

Den är även ljusare och mer färgstark än förra årets motsvarande modell, Samsungs toppmodeller för 2018 använder ett helt annat ljussystem för att klara av föregångarnas kontrastproblem: Full Array Local Dimming (dämpar delar av skärmen när det behövs) istället för kantupplyst LED-belysning. FALD-panelen arbetar tillsammans med Samsung QLED Quantum Dots för att skapa en bild som är ljusare och mer färgstark än något annat vi sett från Sydkoreanska fabriker. 

Gör endast dessa egenskaper Samsung Q9FN till den bästa TV:n på marknaden? Nej, men kasta in teknologi som HDR10+ och Q HDR EliteMax – som Samsung ser som sin maximala HDR-upplevelse som är exklusiv för Q9FN – och det finns ingen tvekan om att detta är Samsungs bästa TV någonsin.

LG C8 OLED 4K TV

LG C8 OLED 4K TV

2. LG C8 OLED

Den bästa instegsmodellen inom 4K OLED TV

Fantastisk bildkvalitetet 
Många funktioner  
Mycket effektiv smart plattform
Begränsat ljus i HDR 
Dyrare än förra året 

Vi har länge älskat LG:s B-serie av OLED 4K-TV och förra årets B7 OLED var det bästa inom överkomlig OLED-teknik. Men i år har LG blivit försenade med B-serien och har istället lyft fram C-Serien som sitt flaggskepp.

Medan vi är lite arga över prisökningen från förra årets B7 till årets C8, är det svårt att säga att det är obefogat: LG:s C8 bygger på framgången för förra årets modeller, vilket resulterade i en TV som kan leverera häpnadsväckande HD- och SDR-bilder och lika imponerande 4K-/HDR-bilder. Den är inte lika ljus som en LCD-TV, men det djupa svarta gör en stor skillnad i bildens dynamiska omfång. Den kan också ha livfulla och underbara färger, för att inte tala om en häpnadsväckande detaljnivå med 4K-innehåll.

Den smarta plattformen WebOS  är fortfarande den bästa tillgängliga och valet av streaming-tjänster är oöverträffad. Tillsammans med den underbara designen och en omfattande uppsättning funktioner, är detta en av de mest kompletta TV-apparater som vi någonsin har granskat.

Sony Bravia X900F 4K TV

Sony Bravia X900F 4K TV

3. Sony Bravia XF90-serien

Den bästa 4K TV:n i mellansegmentet just nu

Utmärkt hantering av rörelser
Fin kontrast
HDR är inte den med ljusa
Fjärrkontrollen känns plastig

I korthet är detta en lysande och prisvärd 4K TV. Alla de förbättringar som Sony har introducerat utöver förra årets redan utmärkta X90E-serie - bättre processor, mer ljusstyrka, lite bättre bakgrundsbelysning , förbättrad rörelseprestanda - resulterar i bildkvalitet som slår även många dyrare TV-apparater på fingrarna.

Dess Android-TV-system och lite problem med bakgrundsbelysningen gör att den inte lever upp till riktigt alla krav på vår önskelista, men det är svårt att föreställa sig någon UHD-rival i denna prisklass som är bättre.

Philips 803 OLED

Philips 803 OLED

4. Philips 803 OLED

Den mest prisvärda 4K TV:n

Utmärkt prestanda
Ambilight från tre sidor
Ser snygg ut
Ingen Freeview Play
Bara två HDMI-portar med fulla specifikationer

Philips har uppgraderat bildbehandlingen i sina 2018 OLEDTV rejält, och fördelarna ger förbättrad kontrast och spektakulära färger. Med andra ord erbjuder varumärkets andra generationens P5 Perfect Processing Engine dubbelt så stor bildbehandlingskapacitet som originalet, som redan den var imnponderande.

Även om 903 är Philips flaggskepp, så är den, utöver sitt ljudsystem från Bowers & Wilkins, svår att skilja från 803, vilket gör den sistnämnda till ett smartare köp.

Om det finns någonting som håller Philips tillbaka från topplaceringarna på vår lista, är det småsaker man irriterar sig på, som bara två full-specade UHD-HDMI-ingångar och bristen på Dolby Vision. Om det inte stör dig, så kan det Philips Hue-kompatibla Ambilight rumsbelysningssystem och löftet om en tidig uppgradering till det nya Android Oreo TV OS, göra detta till den mest lovande OLED-TV:n på marknaden.

Best 4K TV

5. Sony BRAVIA A1

Den bästa 4K TV:n för dem med stora plånböcker

65 tum:

Vacker bildkvalitet
Innovativt och fantastiskt ljud
Den är inte så l
Android-mjukvaran känns tung

55A1 (och A1 OLED-serien överhuvudtaget) går hem hos de flesta på alla tänkbara vis.

Tv:ns ramlösa utformning upplevs som otroligt verklighetstrogen och lyckas vara både subtil och dramatisk samtidigt. Deras vibrerande skärm levererar också ett mycket mer kraftfullt och effektivt ljudsystem än vad jag trodde var möjligt.

Den riktigt höjdpunkten här är 55A1:s fina, detaljerade, kontrastrika och färgstarka bilder. Detta bevisar det vi sedan länge har misstänkt: att ju fler märken som använder OLED-teknologi desto bättre blir den.

6. Panasonic FX800 OLED TV

Panasonics senaste OLED 4K levererar precis om regissören tänkte sig

Fantastisk bildkvalitet
Imponerande HDR
Enkel med effektiv plattform
Ingen Dolby Vision
Ingen Dolby Atmos

FZ800 gör precis vad den var avsedd att göra: leverera exceptionellt noggranna bilder till ett konkurrenskraftigt pris. Panasonic är billigare än sina huvudkonkurrenter, men är fortfarande bra och har en smart plattform som är enkel men mycket effektiv. 4K UHD TV producerar också de bästa SDR- och HDR-bilderna som vi har sett ur en OLED hittills, tack vare en mycket sofistikerad bildbehandling.

Den har inte allt, (den saknar Dolby Vision och Dolby Atmos-stöd som finns på LG: s OLED:s) men den inkluderar HDR10+. Ljudkvaliteten är rimligt bra för en modern slimline-TV, men om du vill ha ännu bättre ljud ska du kolla in Panasonics FZ950 med sin inbyggda Technics-soundbar.

Samsung Q7FN QLED 4K TV

Samsung Q7FN QLED 4K TV

7. Samsung Q7FN QLED TV

The best 4K TV for very bright rooms

Startling colour accuracy 
Great for daytime viewing 
Edge-Lit VA panel  
Limited viewing angles 

Även om Samsungs Q7FN inte har den allra bästa QLED-tekniken (den har man stoppat in i Q9FN) erbjuder denna TV en bra kompromiss av pris och prestanda,  en ljus skärm, tre former av HDR och otroligt noggranna färger.

Ambient Mode lägger till en designestetik som bör tilltala de mest kräsna av ögon och dess spelläge med sin låga latens gör det till en kompetent följeslagare för Xbox One X och PS4 Pro. HDR+-läget hjälper till att liva upp HD-/SDR-innehåll och naturligtvis ger 4K-/HDR-innehåll fantastisk bild. Medan Q7FN inte är den mest lysande stjärnan i QLED-serien är det fortfarande en ljuspunkt i mellanklassen.