Apple Watchiin julkaistaan maanantaina Pride-kellotaulu

Uusin iOS 11.4 -päivitys varmisti, että näemme uuden Pridelle omistetun Apple Watch -kellotaulun, joka julkaistaan todennäköisesti maanantaina 4.6. Applen WWDC 2018 -julkistustilaisuudessa.

Kellotaulun värikkäät viivat ovat saaneet inspiraationsa sateenkaarilipusta ja ne liikkuvat koskettaessasi kellon näyttöä. Apple on siis löytänyt uuden ja kiinnostavan tavan juhlia ihmisten yhdenvertaisuutta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Apple tukee näkyvästi seksuaalivähemmistöjä. Esimerkiksi vuonna 2016 yhtiön työntekijät marssivat osana San Franciscon Pride-paraatia pukeutuneina erityisiin sateenkaarikelloihin ja värikkäisiin kellon rannekkeisiin, joita jaettiin myös paraatissa marssineille. Apple julkaisi seuraavana vuonna myös Pridea tukevan erikoisrannekkeen.

9to5Mac selvitti, että uuden Pride-kellotaulun saa toimimaan myös etukäteen siirtämällä kellon aikaa eteenpäin vähintään sen julkaisuajankohtaan (4.6. klo 22). Uusi kellotaulu vaatii luonnollisesti myös viimeisimmän käyttöliittymän.

Tämä kikka soveltuu kuitenkin vain edistyneemmille käyttäjille, sillä ajan muuttaminen voi aiheuttaa muita yllättäviä ongelmia kellon toimintaan. Suosittelemme siis malttamaan maanantaihin asti, jos haluat juhlistaa Pridea myös älykellollasi.