Apple AirPods Pro 2: De nye øreproppene er lansert

Apple AirPods Pro 2 svever over en hånd, mot en svart bakgrunn.
(Foto: Apple)

AirPods Pro 2 er endelig her! De ble avduket under Apples arrangement 7. september. Her får man nye høyttalere som gir kraftigere lyd, kraftig forbedret støyreduksjon, smartere transparens-modus og de er blitt lang vanskeligere å miste. Her er det vi vet om Apples nyeste ørepropper.

Fakta om AirPods Pro 2

– Kan forhåndsbestilles fra 9. september
– I butikkene 23. september
– Pris: 249 USD
– Nye spesiallagede elementer og høyttaler
– Dobbelt så god støyreduksjon med den nye H2-brikken
– Adaptiv transparens-modus justerer seg etter omgivelsene
– Forlenget batteritid
– Bedre batteri, med 6 timer i proppene og i alt 30 timer med etuiet
– Berøringskontroller med volumjustering
– Presis lokalisering som med AirTags og høyttaler på etuiet
– Feste for rem på etuiet
– Fungerer også med Apple Watch-lader nå.

2. generasjon av AirPods Pro ser ut til å være en solid oppgradering. Så og si alle faktorene er blitt bearbeidet og oppjustert sammenlignet med originalen, med unntak av designet.Men det er ikke kommet til så mange nye funksjoner, noe som kan være en skuffelse for enkelte.

Men hvis du ønsker deg noe som er akkurat som de opprinnelige AirPods Pro, men bare enda bedre,  ser det ut til at Apple har kommet med et produkt som er helt perfekt for deg.

Her tar vi for oss hva vi vet så langt.

AirPods Pro 2 – Lanseringsdato

  • Avduket 7. september
  • Forhåndsbestilling fra 9. september
  • I butikkene 23. september

AirPods Pro 2 kan forhåndsbestilles fra 9. september. Du må regne med at disse øreproppene blir utrolig populære.

De blir allment tilgjengelige 23. september, fra både Apple og andre forhandlere.

Skjermbilde fra Apples arrangement Far Out.

(Image credit: Apple)

AirPods Pro 2 – Pris

  • Lanseringspris i USA: $249
  • Avventer pris i andre land

I skrivende stund er AirPods Pro 2 bekreftet å koste 249 USD, noe som er det samme som den offisielle lanseringsprisen til den forrige modellen. Men så må det nevnes at forgjengeren har vært tilgjengelig til langt lavere priser en god stund nå.

Men dette er et ganske konkurransedyktig prisnivå til å være ørepropper av høy kvalitet. Apple har lagt seg under lavere enn de nylanserte Bose QuietComfort Earbuds II, som koster 299 USD. Men samtidig har man ørepropper som Jabra Elite 5, som kan by på mange av de samme egenskapene til 149 USD. Dermed er Apple omgitt av konkurrenter.

Vi har ikke de norske prisene riktig ennå, men dem kommer vi tilbake med.

AirPods Pro 2 – Design

  • Øreproppene ser nesten helt like ut som forgjengerne
  • Etuiet er det samme, men har hull som røper ny funksjonalitet
  • Ekstra liten øretupp tilgjengelig

Skjermbilde fra Apples arrangement Far Out.

(Image credit: Apple)

Hvis du hadde håp om ørepropper uten stammer, har Apple skuffet deg. Apple AirPods Pro 2 har nesten identisk design med forgjengeren, men med noen små forandringer knyttet til de nye funksjonene.

Høyttalerristene virker litt annerledes, og nå har vi fått et berøringspanel i stedet for fysiske knapper. Det er likevel ikke så enkelt å skille den fra de forrige proppene.

En god nyhet er at de nå leveres med øretupper i fire størrelser, nemlig stor, medium, liten og den nye ekstra liten. Det passer bedre for dem med små ører, enten de er barn, tenåringer eller små voksne.

Etuiet ser også temmelig likt ut, men nå har det fått et metallhull, slik at det kan festes til en rem eller andre ting du får til å passe.

Det er også huller til høyttalere på bunnen av etuiet. Nå kan det nemlig utstøte en lydd når du bruker Finn-appen.

AirPods Pro 2 – Lydgjengivelse

  • Ny og spesiallaget høyttaler og forsterker
  • Dobbelt så kraftig støyreduksjon, takket være H2-brikken
  • Ny, adaptiv transparens-modus

Åpenbart kan vi ikke fortelle deg noe om de angivelige forbedringene av lydkvaliteten fra en presentasjon, men her er det Apple kunne fortelle om oppgraderingene som er gjort.

Elementene er erstattet av nye høyttalere med lav forvrengning kombinert med forsterkere. De er begge spesiallaget for disse øreproppene. 

Knyttet til disse er den nye H2-brikken. Apple sier at den er tilrettelagt for tilkoblinger med stor båndbredde. De utdypet ikke noe mer om dette, og de sa ingenting om at AirPods Pro 2 får tapsfri lyd, som var noe vi ventet oss. Det later til at det kan komme i fremtiden …

Når det gjelder støyreduksjon, sa Apple at den nye modellen blokkerer dobbelt så mye støy som forgjengeren. Det forteller oss likevel ikke så mye, ettersom støy påvirker forskjellige frekvenser ulikt.

Men den nye transparens-modusen virker flott, og vi tror den også vil låte bra. Når du har aktivert denne modusen, vil AirPods Pro 2 analysere lyden 48 000 i sekundet. Hvis det plutselig dukker opp en kraftig lyd, som en lastebil som farer forbi, vil støyreduksjonen styrkes, slik at du får inn mindre av støyen. I teorien, i hvert fall.

AirPods Pro 2 – Batteritid

  • 6 timer i øreproppene, totalt 30 timer inkludert etuiet
  • Dette er en økning fra 4,5 timer og 24 timer fra forgjengeren
  • Kan nåp lades opp med den magnetiske laderen til Apple Watch

Her har vi fått akkurat det vi ønsket oss, nemlig seks timers batteritid i selve øreproppene (med ANC aktivert), noe som er på linje med konkurrentenes gjennomsnitt. Det er ikke veldig imponerende, men det er helt klart bra nok. Når du får 30 timer med etuiet, er dette noe av det bedre du kan finne.

Du kan fremdeles lade dem opp via Lightning-kabel (ikke USB-C), trådløs Qi-lading eller Apples trådløse MagSafe lading. Men du kan også benytte Apple Watch-laderen. Det er nyttig hvis alt du har er fra Apple.

En person som berører AirPods Pro.

(Image credit: Shutterstock)

AirPods Pro 2 – Kontroller

  • Nye berøringskontroller på stammene
  • Nå kan du sveipe for å styre lydstyrken

For første gang har Apple kommet med berøringskontroller og volumjustering til AirPods. Det gjør de i form av det nye berøringspanelet på stammene til AirPods Pro.

Det ser ut til at du også vil kunne trykk, som med de eldre versjonene (og som vi liker), men du kan dessuten sveipe opp og ned for å justere volumet. Dette er en svært etterlengtet funksjon.

Det er mulig at berøringspanelet kan utrette mer enn bare dette, men det har ennå ikke Apple sagt noe om. Vi skal lese de tekniske spesifikasjonene grundig.

AirPods Pro 2: Aktivitetsfunksjoner

  • Nei
  • Det ble det ikke noe av

Det gikk heftige rykter om at Apple skulle komme med blant annet temperatursensorer til AirPods Pro 2, som et supplement til aktivitetsfunksjonene i Apple Watch, men det ble ikke nevnt noe om dette. Alt dette havnet i Apple Watch 8.

Det er heller ingen andre nye egenskaper som gjør dem bedre egnet for trening heller – kanskje med den nye og mindre øretuppen som vil gjøre dem sikrere for enkelte brukere.

Det ser ut til at Beats Fit Pro fortsetter å være Aplles eneste treningsørepropper med Pro i navnet.

AirPods Pro 2 – Sikkerhetsfunksjoner

  • UWB presisjonslokalisering for etuiet
  • Høyttaleren i etuiet gjør det enklere å finne
  • Kan få hver av proppene til å lage lyd

Om du skulle komme til å miste dine AirPods Pro 2, finnes det heldigvis flere nye funksjoner. Etuiet har fått støtte for UWB (ultrabredbånd), en teknologi som også benyttes i Apple AirTags. med denne teknologien kan din iPhone bokstavelig talt vise deg veien til en gjenstand du har mistet, slik at du får vite retning og avstand om den befinner seg i nærheten.

Men hvis dette ikke skulle fungere, kan du bruke den nye høyttaleren i etuiet og få den til å utstøte en lyd, slik at du vil kunne finne det på denne måten.

Det var allerede mulig å få selve proppene til å lage lyd, men nå kan du velge hvilken av øreproppene lyden skal kommer fra. Hvis du bare letter etter den venstre, slipper du å bli distrahert av lyden fra den andre.

AirPods Pro 2 – Ryktehistorikk

Hvordan står spådommene om AirPods Pro 2 seg sammenlignet med det vi fikk vide ved avdukingen? Her er det som skjedde i forkant av lanseringen:

4. september: Den vanlige Apple-kilden Mark Gurman sier at Apple-arrangementet 7. september vil gi oss en avduking av AirPods Pro 2. Vi er fremdeles skeptiske, med tanke på hvor mange andre produkter Apple ventes å komme med. Men når Gurman mener noe så sterkt, betyr det at han har en svært god kilde.

3. September: En ny rendering som hevdes å vise ladeetuiet til AirPods Pro 2 styrker ryktene om at det nye etuiet vil få høyttalere, feste til rem og kanskje også en innebygget mikrofon. Høyttalerne vil hjelpe deg med å finne etuiet om du skulle miste det, remmen er til å feste tilbehør med og mikrofonen kan være for folk med svekket hørsel. Du vil i så fall kunne sette etuiet midt på bordet og ha dine AirPods  Pro 2 i ørene, slik at du lettere kan høre en samtale.

26. august: Apple har erklært offentlig at de vil benytte Bluetooth 5.2 i fremtidige enheter. Dette gjelder alle enheter, men ettersom en viktig egenskap ved Bluetooth 5.2 er mer effektiv overføring av lyd, som legger til rette for lengre batteritid og mer stabil tilkobling. Vi er sikre på at neste utgave av AirPods Pro vil være en av enhetene som tar i bruk dette.

10. august: Analytiker og Apple-spåmann Ming-Chi Kuo sier at Apple vil gå over til USB-C-lading til AirPods neste år, men at AirPods Pro 2 antagslig fremdeles vil gjøre bruk av Lightning, forbindelsen. Dette er tydeligvis noe som ikke vil endre seg med den nye modellen.

12. juli: En ny versjon av Bluetooth er bekreftet, akkurat i tide til til AirPods Pro 2. Den skal gi bedre lydkvalitet over større avstander, i tillegg til en ny måte å «dele» lyd på.

27. juni: Den ivrige kilden Mark Gurman bekrefter i sitt nyhetsbrev Power On at han fremdeles regner med at AirPods Pro 2 kommer innen slutten av 2022.

24. juni: En melding fra 52Audio.com hevder at AirPods Pro 2 vil romme sensorer for temperatur og puls, samt høyttalere og til og med mikrofoner i ladeetuiet. Sistnevnte skal visstnok hjelpe folk med svekket hørsel. Det er en viss mulighet for at vi får USB-C i stedet for Lightning til ladingen, men det har vi ikke så stor tro på.

14. juni: Etter lanseringen av iOS 16, har vi noen tanker om hvorfor tapsfri lyd trolig ikke kommer til AirPods Pro 2 (i hvert fall ikke med én gang).

6. juni: Etter at flere meldinger har hevdet at AirPods Pro 2 vil få et «stammeløst» design, meldes det nå om at designet blir nesten identisk med den nåværende modellen. Noen små forandringer blir det likevel, som en «hudkontaktsensor», slik at proppene kan merke om de sitter i ørene dine.

24. mai: Ming-Chi Kuo venter at masseproduksjonen av AirPods Pro 2 igangsettes i andre halvdel av 2022, slik at lanseringen kan skje like før jul. Men han sier også at Apple beholder Lightning-porten på ladeetuiet, selv om mange ønsker seg USB-C.

9. mai: Mark Gurman fra Bloomberg hevder at AirPods Pro 2 vil bli lansert til høsten, altså i perioden september–november. Det er senere enn hva man opprinnelig antok.

18. februar: Et nytt Apple-patent antyder at AirPods Pro 2 vil kunne overvåke treningsøktene dine og gi deg råd om hvordan du kan bli bedre.

Geir Tandberg Steigan

Skribent, forfatter og illustratør med en spesiell forkjærlighet for produkter og brukergrensesnitt fra Apple. 

Med bidrag fra