Analytiker spår fortsatt slutten på veksten til Microsofts Surface-produkter

microsoft surface

Husker du analytikeren som i oktober i fjor spådde et tragisk endelikt for Microsoft sine Surface-produkter innen 2019? Uansett, nå er han tilbake og han har ikke endret mening. 

Det er Steve Brazier, administrerende direktør i markedsanalyse-selskapet Canalys, som under selskapets eget arrangement Canalys Channels Forum 2018 uttalte at det fortsatt ikke gir noen mening for Microsoft å fortsette å lage Surface-produktene. 

Brazier skal i følge The Register ha sagt at «jeg står fortsatt ved det faktum at det ikke gir noen mening for Microsoft å fortsette å lage produktet».

Det som er litt morsomt med akkurat denne uttalelsen er at Microsoft akkurat har fornyet tre av fire Surface-produkter, henholdsvis Surface Pro 6, Surface Laptop 2 og Surface Studio 2. De har også lansert et helt nytt produkt, nemlig Surface Headphones.

Og det som er enda bedre er at det i forkant av uttalelsen til til Brazier, har kommet frem at Microsoft nå er blant de fem største PC-produsentene i USA. Tallene stammer fra Gartner, og viser at Microsoft har en markedsandel på 4,1 prosent. Det er mer enn en dobling siden 2017. 

Så hva skal man tro? Sjefen for Surface-divisjonen hos Microsoft, Panos Panay har også for kort tid siden uttalt seg om en helt ny produktkategori, og med nye versjoner av eksisterende produkter lansert så er det veldig lite sannsynlig at Microsoft kommer til å kaste inn håndkleet for Surface på dette tidspunktet. Ikke med den fremdriften som de nå viser. 

Også toppledere i Lenovo og Dell har delt Braziers synspunkter tidligere. Dette er også de samme selskapene som har fremvist misnøye med at Microsoft nå er på vei inn i markedet som en PC-produsent også. 

I sum får dette Braziers uttalelser til å virke grunnløse, og enn så lenge er det nok trygt å investere i et Surface-produkt. Noe som nok vedvarer i årene som kommer også, for alle beviser så langt viser at Surface har kommet for å bli.

Kilde: Neowin