AMD’s nye Ryzen Pro 6000 CPU'er knuser Intel

AMD Ryzen Pro 6000
(Foto: AMD)

AMD har lanceret en ny serie af processorer designet til at understøtte de hurtigste og mest energieffektive mobile arbejdsstationer på markedet. 

Ryzen Pro 6000-serien, som blev bekendtgjort på CES 2022, består af 8 forskellige SKU'er. Serien består bl.a. af den 8-core Ryzen 9 Pro 69050H og 6-core Ryzen 5 Pro 6650U. 

Det er dermed første gang at AMD Zen 3 Plus-arkitektur lancerer en CPU til business-laptops, som også understøtter den nyeste DDR5-hukommelse og Wi-Fi 6E-netværksteknologier.

Imponerende batterilevetid

TechRadar Pro deltog ved en præsentation, hvor AMD fremlagde præstationsforbedringerne, som de har opnået med deres nye Ryzen Pro 6000 CPU'er. Sammenligningerne var som altid nøje udvalgte, men de gav ikke desto mindre en indikation af, hvad vi kan forvente. 

Sammenlignet med Intels 12. generation Core-i7-chips kan de nye Ryzen-processorer tilbyde op til 17% bedre ydeevne på tværs af almindelige samarbejdsopgaver og videomøder og op til 15% bedre ydeevne for kontorsoftware. 

Batterilevetiden er dog det, som AMD er mest ivrige efter at prale af. Den egenskab er blevet så meget desto vigtigere siden overgangen til en hybrid arbejdsmodel.

AMD Ryzen Pro 6000

(Image credit: AMD)

"IT-beslutningstagere og -professionelle har andre forventninger til deres bærbare computere, end de havde for to år siden. I dag vil medarbejderne have den bedste oplevelse, bedste batterilevetid og banebrydende netværksmuligheder,” siger Matt Unangst, der er leder for den kommercielle afdeling hos AMD. 

"AMD er i en unik position til at hjælpe bærbare OEM'er med at møde fagfolks forventninger, og vi er skarpt fokuserede på at levere ledelsesløsninger." 

Virksomheden siger, at Zen 3 Plus-arkitektur tilbyder en enestående, effektiv ydeevne med op til 45% længere batterilevetid under videomøder på Microsoft Teams sammenlignet med Intels Core i7-1260P. Og generelt set hævder AMD, at kunderne kan forvente mere end 24 timers batterilevetid fra den nye serie. 

Bærbare computere drevet af Ryzen Pro 6000-serien som bl.a. den nye ThinkPad Z fra Lenovo og HP Elitebook G9 forventes at blive lanceret senere i dette kvartal.

Vivi har flere års erfaring inden for en bred vifte af emner og arbejdet for højt profilerede virksomheder i bl.a. tech-branchen med fokus på nyheder, anmeldelser, guides og idéer til problemløsninger. Hun elsker at være i stand til at hjælpe folk med at finde måder og produkter, der gør livet lidt lettere i hverdagen. Vivi har arbejdet det meste af sit liv i musik- og underholdningsbranchen. Hun har stor passion for alt, hvad der har med musik og film at gøre, og streaming ligger højt på listen over hendes interesser.

Med bidrag fra