Nye Kindle Paperwhite får mange oppgraderinger og blir vanntett

Amazon har akkurat annonsert en helt ny utgave av sin mest populære modell, Kindle Paperwhite.  Den oppgraderte versjonen tar med seg noen av de beste funksjonene fra storebroren Kindle Oasis (2017), men med en lavere prislapp. 

Den nye Kindle Paperwhite blir blant annet vantett og kan senkes til 2 meters dyp i 60 minutter om gangen. Noe som i praksis betyr at du med trygghet kan ta med deg denne på stranda, eller i badekaret.

Skjermen er på 6 tommer med 300 piksler per tomme, og skjerm og kanter går nå i ett. Tross at modellen skal være vanntett er den også 10 prosent tynnere enn forgjengeren, samt noe lettere. 

Mange oppgraderinger

En annen ny funksjon er muligheten til å lytte til lydbøker fra Audible via Bluetooth, samt en forbedret skjerm som i følge Amazon skal være 10 prosent lysere enn forrige generasjon. 

Du får valget mellom 8 GB eller 32 GB lagring, og sistnevnte er kanskje det naturlige valget om du tenker å bruke den til å lytte til lydbøker i tillegg. Begge disse versjonene kommer med Wifi, men om du ønsker mobildata for å synkronisere og kjøpe innhold mens du er på farten må du gå for den tredje varianten som kun finnes med 32 GB lagring. 

Den nye Kindle Paperwhite vil være tilgjengelig fra 7. november, men forhåndbestilling er allerede mulig via Amazon. 

Prisen for 8 GB-utgaven blir 130 dollar (ca 1050 kr), mens 32 GB-utgaven koster 30 dollar ekstra (ca 1300 kroner totalt). 32 GB-modellen med 3G vil ligge på rundt 2.000 kroner.

Om du bestiller den til Norge, kommer moms i tillegg.