Amazonin Alexalla pystyy nyt tilata pizzaa myös Suomessa

(Kuva: Kotipizza)

Kotipizza ja OP:n Pivo tuovat Alexa-tekoälyn käyttäjille mahdollisuuden tilata pizzansa ääniohjauksella. Kokeilu on ensimmäinen laatuaan koko Pohjoismaissa.

Yritysten mukaan ideana on ollut madaltaa kynnystä uuden teknologian kokeiluun.

"Puheohjaus on yleistymässä ja se on tulevaisuudessa merkittävä osa ihmisten arkea. Nyt jo 20 prosentilla Yhdysvaltain aikuisväestöstä on käytössään älykaiutin ja on ennustettu, että määrä nousee 40 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Erilaisten tuotteiden tilaaminen ja maksaminen helpottuvat entisestään tällaisten palveluiden ansiosta", sanoo Kotipizza Groupin Digi & Data Manager Johanna Kuosmanen.

Kotipizza kertoo myös haluavansa olla ensimmäisten joukossa kehittämässä ääniohjaukseen perustuvaa palvelua, vaikka Alexa toimiikin toistaiseksi vain englanniksi.

Käytännössä palvelu on vasta kokeilutasolla, sillä asiakas ei voi vielä valita esimerkiksi pizzansa täytteitä. Kotipizzan mukaan asiakas voi tehdä tilauksen sanomalla Alexalle "Open Kotipizza game", jolloin Alexa arpoo käyttäjälle satunnaiset täytteet. Jos käyttäjä hyväksyy ehdotuksen, tilaus lähtee eteenpäin. Täytteitä voi ilmeisesti arpoa useampaan kertaan, jos ensimmäinen ehdotus ei miellytä asiakasta.

Kotipizzan mukaan Alexan uusi toiminto on rakennettu "pelilliseen muotoon", jotta uuden palvelun kokeileminen olisi houkuttelevampaa. Yhtiö aikoo myös arpoa palvelun käyttäjille ilmaisia pizzoja elokuun loppuun asti.

Puheohjauksen on povattu yleistyvän merkittävästi lähivuosien aikana. Tällä hetkellä kaiuttimien tärkein markkina on Yhdysvallat, jossa älykaiuttimen omistaa jo 47,3 miljoonaa ihmistä. Yli 70 % näistä kaiuttimista on Amazonin valmistamia.

Toistaiseksi ainoa suomeksi toimiva keinoäly on Applen kehittämä Siri, mutta Applen älykaiutin, HomePod, ei siitä huolimatta tue vielä suomen kieltä. Asiaa muuttunee kuitenkin siinä vaiheessa, kun kaiutin lopulta saapuu myyntiin Suomeen. Muut suositut ääniohjaukset, Amazonin Alexa, Googlen Assistant ja Samsungin Bixby, eivät ole vielä ilmoittaneet, aikovatko ne tuoda palvelunsa käyttöön myös suomeksi.

Lähteet: Kotipizza ja TechCrunch

Joonas Nurmela

Joonas Nurmela is a former Nordic Editor-in-Chief at TechRadar.