Anmeldelse: One.com

Dansk udbyder af hosting-abonnementer, som henvender sig til nybegyndere

One.com
(Image: © One.com)

TechRadar Konklusion

One.com er en kompetent webhostingudbyder fra Danmark, som har alt det nødvendige for dem med enkle behov. Hvis du har brug for avancerede muligheder, skal du måske kigge efter en anden tjeneste.

For

  • +

    14-dages gratis prøveperiode

  • +

    Begyndervenlig tilgang

  • +

    Kundesupport på flere sprog

  • +

    Gratis WPBakery-editor til hjemmesider

Imod

  • -

    Eksisterende domæner skal overføres

  • -

    Ingen gratis domæneregistrering

  • -

    Kun helårlig fakturering

  • -

    Begrænsede supportmuligheder

Hvorfor du kan stole på TechRadar Vores ekspert anmeldere bruger timer på at teste og sammenligne produkter og tjenester, så du kan vælge det bedste for dig. Find ud af mere om, hvordan vi tester.

One.com blev lanceret i 2002 her i Danmark af Jacob Jensen og er siden da gået hen og blevet en af de førende inden for webhosting i Europa. De skriver, at de hoster mere end 1.500.000 hjemmesider for kunder i 149 lande. De har mere end 400 ansatte, og det er et bevis på, hvor stort firmaet efterhånden er. Virksomheden ser ud til at fokusere på nybegyndere og tilbyder start-up venlige, brugervenlige hostingløsninger med masser af funktioner til gode priser. Gennem årene har de også vundet flere priser, som viser deres værd, og de er da heller ikke bange for at prale af dem.

I dag har One.com virksomheder registreret i Danmark, Sverige, Frankrig, England, Filippinerne, Indien, USA, Spanien, Italien, Tyskland, Holland og Dubai, og der er ingen tvivl om, at de gerne vil erobre det globale marked.

One.com's website er selvfølgelig ikke kun på engelsk og dansk, men de har også andre sprog som: tysk, italiensk, fransk, hollandsk, spansk, portugisisk, svensk, norsk og finsk, og der kommer sikkert flere til i fremtiden. Selve websitet er overvejende hvid baggrund, enkel i sin stil og bruger et standardiseret layout, og det giver en indtrykket af, at det er brugervenligt.

One.com har en nyhedsside, der er tilgængelig på de forskellige sprog. Artiklerne er skrevet på en enkel og informativ måde. Her finder du artikler om de forskellige nyheder og nye funktioner hos One.com.

Derudover kan du finde One.com på YouTube, Facebook og Twitter.

One.com priser

One.com's abonnementer til webhosting starter ud med at være billige, men bliver dyrere, når du fornyer dem. (Image credit: One.com)

Abonnementer og priser

Ved første øjekast ser One.coms abonnementer ud til at være gode til at være sande. Denne beskrivelse vil især ræsonnere med dem, der ikke havde opdaget prisstigningen, efter at den indledende periode udløb. I øjeblikket er fornyelsesprisen dobbelt så dyr, men det afhænger normalt af den rabat, som kører.

Mærkeligt nok vises abonnementerne på en sådan måde, hvor de dyre placeres til højre, mens de billige er til venstre. Normalt er layoutet i den modsatte rækkefølge. Det billigste begynderabonnement starter ved 19 kr. (49 kr. efter fornyelse) pr. måned, og det dyreste abonnement Guru koster 69 kr.  (189 kr. efter fornyelse) om måneden. Brugerne får som minimum 50 GB lagerplads, mulighed for at hoste 50 mailkonti, ubegrænset båndbredde, en website-builder og et SSL-certifikat. One.com dækker grundlæggende delt-, e-mail- og WordPress-hosting.

One.com giver en 14-dages gratis prøveperiode, hvor du ikke engang behøver at registrere betalingsoplysninger. Med hensyn til betalingsmetoder accepterer One.com betalinger via alle de populære betalingskort og PayPal.

Swipe to scroll horizontally
JaNejHeader Cell - Column 2 Header Cell - Column 3
Delt hostingColocation-hostingRow 0 - Cell 2 Row 0 - Cell 3
Hosting til små virksomhederGratis hostingRow 1 - Cell 2 Row 1 - Cell 3
Website-builderBare metal-hostingRow 2 - Cell 2 Row 2 - Cell 3
E-commerce hostingVideohostingRow 3 - Cell 2 Row 3 - Cell 3
E-mailhostingAdministreret WordPress-HostingRow 4 - Cell 2 Row 4 - Cell 3
WordPress-hostingLinux-hostingRow 5 - Cell 2 Row 5 - Cell 3
Row 6 - Cell 0 Windows-hostingRow 6 - Cell 2 Row 6 - Cell 3
Row 7 - Cell 0 Administreret hostingRow 7 - Cell 2 Row 7 - Cell 3
Row 8 - Cell 0 Dedikeret hostingRow 8 - Cell 2 Row 8 - Cell 3
Row 9 - Cell 0 Green-hostingRow 9 - Cell 2 Row 9 - Cell 3
Row 10 - Cell 0 Cloud-hostingRow 10 - Cell 2 Row 10 - Cell 3
Row 11 - Cell 0 VPS-hostingRow 11 - Cell 2 Row 11 - Cell 3
Row 12 - Cell 0 Reseller-hostingRow 12 - Cell 2 Row 12 - Cell 3

Brugervenlighed

Som man kan forvente af en tjeneste, der henvender sig til en nybegynder, skal valg og køb af en hosting-plan samt oprettelse og vedligeholdelse af et websted gøres så simpelt som muligt. Sandsynligvis er der derfor kun fem hosting-planer: 2 til delt hosting og 3 til WordPress-hosting. Brugere kan se og sammenligne alle detaljer om disse abonnementer ved at klikke på knappen "Sammenlign alle funktioner" under prislisten.

Når du har taget en beslutning om abonnementtypen, skal du registrere et domæne eller overføre et eksisterende, og det er ikke muligt (hvis du allerede ejer et domæne) at lade domænet blive hos din nuværende udbyder og opdatere DNS. Med andre ord skal du stadig betale for et nyt domæne med One.com - og det kan føles som en unødvendig og irriterende begrænsning. One.com har ikke gratis domæneregistrering - hverken for begyndere eller for alle andre.

For at oprette en konto hos One.com skal du angive flere personlige oplysninger end forventet som bl.a. din fødselsdato. Du skal også vælge, om du vil have nyhedsbreve, der informerer dig om One.coms nye produkter, funktioner og specialtilbud ved at fjerne eller beholde markeringen i feltet. Så vælger du en betalingsmetode, foretager betalingen, og til sidst venter du på en e-mail med vejledning og koder.

One.com

One.com's brugertilpassede kontrolpanel er let at finde rundt i  (Image credit: One.com)

Efter cirka 10 minutter med oprettelse kommer vi til kontrolpanelet. Selvom One.com ikke bruger industristandard cPanel eller Plesk, er deres tilpassede kontrolpanel meget brugervenligt, og selv nybegyndere bør kunne finde rundt.

Hvis du vælger et WordPress-orienteret abonnement, er installationen ét klik væk, og det er let nok at få andre populære apps (som bl.a. Softaculous, Joomla, Drupal og så videre). Derudover er der flere værktøjer, der hjælper dig med at oprette en simpel blog eller et billedgalleri. Med en strømlinet filhåndtering, SSH- og FTP-support kan du også administrere dit website manuelt, hvis du har lyst.

One.com's brugervenlige website builder giver dig mulighed for at oprette et websted med op til 5 sider, men du kan vælge blandt mere end 140 skabeloner, som er klar til brug - og det er mere end nok, hvis du kun skal have en simpel hjemmeside.

Performance

Vi brugte GTmetrix til at teste responstid og oppetid på vores One.com-side (Image credit: GTmetrix)

Hastighed og oplevelse

One.com beskriver selv deres hosting som "lynhurtig" og har altså stor tiltro til deres hastighed og ydeeven. Men efter at have udført en GTmetrix-hastighedstest på One.com's hovedwebsted var vi måske ikke helt så imponerede. De samlede load-tider var en smule over gennemsnittet, men når det kommer til mere detaljerede præstationsmålinger (som fx tid til interaktion, total blokeringstid, hastighedsindeks og andre ting) tog det lidt længere tid (og ind imellem meget længere) end anbefalet. Til GTmetrix vurderede hastigheden på hovedhjemmesiden hos One.com til et D (55 %), og det er ikke ligefrem noget, der vækker masser af tillid.

Heldigvis var oppetiden på One.com's websted en helt anden historie. Den blev overvåget med UptimeRobot over en periode på to uger, og her blev der ikke registreret nedetid og kun én eller to svingninger i responstid. Så selvom One.com faktisk ikke (mærkeligt nok!) lover noget om oppetid, viser rapporten, at de faktisk er meget stabile på det punkt. 

One.com

Der er flere nyttige guides, selvom One.com ikke tilbyder en traditionel videnbase (Image credit: One.com)

Support

One.com's kundeervice er ikke specielt omfattende. Der er ingen traditionel videnbase, men der er et par guides, hvoraf fem er fremhævet på siden "Kontakt os". De er praktisk nok, men de henvender sig til nybegyndere og kommer derfor ikke ind på mere avancerede spørgsmål.

Hvis du vil have hjælp fra et teammedlem hos One.com, kan du prøve med livechat eller e-mail. Da vi prøvede, kunne vi kun komme i kontakt med en bot og skulle anmode om at tale med en rigtig person. Heldigvis var ventetiden kort, og den hjælp, vi fik, var mere end i orden. Support er tilgængelig 24/7, og de lover, at du får et svar inden for 24 timer, hvilket ikke som sådan er specielt hurtigt. Det er en skam, at One.com ikke har telefonsupport - men de muligheder, de har, er helt okay.

Konkurrencen

Når det gælder brugervenlighed for begyndere, kan både One.com og Krystal Hosting krydse flere af felterne af. Selvom One.coms abonnementer er billigere (i hvert fald i starten), har Krystal Hosting flere supportmuligheder: anmodningsformular, livechat, telefon og en omfattende videnbase.

En lighed, som Bluehost og One.com deler - og desværre ikke en god en - er den stor prisstigning efter den første tilbudsperiode. Begge hostingudbydere er meget fokuseret på brugervenlighed til nybegyndere og giver en rimelig værdi for pengene. Men hvis du er på udkig efter mere end et simpelt website, så kan Bluehost give dig flere valgmuligheder.

Hostgator er en af de hårdeste konkurrenter på markedet - og ikke kun for One.com. Deres abonnementer for delt hosting har næsten samme pris, og selvom begge har meget at byde på, er praktisk alt ubegrænset for brugerne på Hostgator, og de får en en generøs 45-dages pengene-tilbage-garanti, som giver dem nok tid til at træffe en endelig beslutning.

PowWeb og One.com er mere ens. Begge henvender sig til begyndere og giver dig  justerbare kontrolpaneler, helårlig fakturering og kan overraske på den kedelige måde med en stor prisstigning, når du skal forny licensen efter det første år. PowWeb har dog kun én hosting-plan, mens One.com giver dig mulighed for at vælge imellem fem forskellige hosting-løsninger.

Endelig dom

Med sine attraktive priser (især det første år), enkle og brugervenlige værktøjer til administration af websteder og kompetent (dog en smule begrænset) kundesupport er One.com et godt valg for nybegyndere med enkle behov. Hvis du har brug for mere avancerede indstillinger og abonnementer med mange funktioner rettet mod mere erfarne brugere, udviklere eller større virksomheder, så bør du i stedet undersøge tjenester som Bluehost, Hostgator og GoDaddy.

Mike Williams, Mirza Bahic og Nate Drake har bidraget til denne artikel. 

Freelance

Kristian arbejder som freelanceskribent for TechRadar Danmark og interesserer sig for nyheder om tech og forbrugerelektronik. Kristian dækker alt fra det seneste inden for computer- og smartphone-udvikling til kommende spil, produktanmeldelser, branchenyheder og dybest set alt, hvad du håber at finde på TechRadar.

Med bidrag fra