Huawei Mate 30-serien er lansert

(Kuva: Huawei)

Huawei har i dag avduket Mate 30 Pro og Mate 30 under et lanseringsarrangement i München i Tyskland, og vi har samlet alt du vil vite om de nye telefonene.

Mate 30 Pro er ikke overraskende mest spennende med et et mer iøyenfallende design, høyere skjermoppsløning og mer avanserte kamerafunksjoner. Men vi fikk også se Mate 30, Mate 30 5G og den ekstremt dyre Mate 30 RS som er designet av Posche.

Vi har fått bekreftet fra den norske PR-sjefen i Huawei, Anders Bigseth, at Huawei skal slippe de nye telefonene i Norge  på et senere tidspunkt, men vi har ikke fått en bekreftelse på når. Utover det har selskapet ingen ytterligere informasjon å komme med akkurat nå.

Det vi imidlertid vet med sikkerhet, er at det ikke blir mulig å laste inn Google Play Store og andre Google-apper på dem, noe som kan gjøre disse telefonene mindre attraktive for potensielle norske kunder.

Huawei har for øvrig også vist frem Watch GT 2, og en ny TV de kaller Huawei Vision.

Pris og tilgjengelighet

Vi vet altså fortsatt ikke når telefonene kommer til Norge, og dermed har vi heller ingen offisielle norske priser, men fra pressekonferansen vet vi i hvert fall at Mate 30 Pro med 8 GB RAM og 256 GB lagring har fått en pris på 1099 euro eller rundt 10900 kroner.

Mate 30 skal på sin side gå for 799 euro, mens Mate 30 5G skal gå for 1199 euro. 

Til slutt må vi ta med Posche RS-utgaven, som har fått en avsindig pris på hele 2095 euro eller oppunder 21.000 kroner.

(Image credit: EvLeaks)

Huawei Mate 30 Pro: design og skjerm

Huawei Mate 30 Pro har en kurvet skjerm på 6,53 tommer, og selskapet omtaler den som en "Horizon Display".

Den har en oppløsning på 2400 x 1176 piksler, format på 18,4:9 og HDR-støtte. I skjermhakket sitter det en ny bevegelsessensor, to 3D-kameraer og et selfie-kamera.

Det er også spennende at telefonen ikke har volumknapper på siden, og volumet justeres i stedet ved å skyve knappen opp og ned på siden av telefonen.

På baksiden har Huawei endret formen til kameraklumpen, og den har fått en rundt form med fire linser i.

Huawei Mate 30 Pro blir tilgjengelig i fire vanlige farger : Classic Black, Space Silver, Cosmic Purple og Emerald Green. I tillegg kommer den også de to varianter av såkalt Vegan Leather i fargene oransje og grønn.

(Image credit: Huawei)

Huawei Mate 30: design og skjerm

Huawei Mate 30 har en større skjerm på 6,62 tommer, men oppløsningen er til gjengjeld mindre med 2340 x 1080 piksler. Skjermformatet er på 19,5:9. 

Mate 30 blir tilgjengelig i de samme fire ordinære fargene og de to veganlær-variantene som Pro-modellen.

Huawei brukte ellers tid på å understreke hvor kompakte de nye telefonene er tross de store skjermene, og de hevder at telefonene skal være mye enklere å holde med en hånd.

(Image credit: Huawei)

I tillegg fortsetter Huawei samarbeidet med Posche, og slipper en Huawei Mate 30 RS med spesielt design i rødt eller sort lær. 

(Image credit: Huawei)

Huawei Mate 30-serien: Kamera

Kameraene til Huawei  Mate 30 er på 16 MP hovedkamera med f/2.2, 40 MP f/1,8 vidvinkel, 8 MP f/2,4 telefoto i tillegg til en laserfokus-sensor.

Du får også OIS og AIS bildestabilisering, og støtte for 3x optisk og 30x digital zoom.

Huawei Mate 30 Pro har et mer avansert kamerasystem som er laget i samarbeid med Leica, og du får 40 MP ultravidvinkel, 40 MP supersensing vidvinkel, 8 MP telefoto og 3D-dybdekamera.

Også her får du OIS og AIS bildestabilisering, og 3x optisk og 30x digital zoom.

Mate 30 Pro er også rettet mot videoopptak, og du får 4K HDR+ 60 fps video, 768 fps ultra-saktefilm, sanntids bokeh i video og en egen nattmodus.

(Image credit: Huawei)

Huawei Mate 30-serien: Ytelse og funksjoner

Både Mate 30 Pro og Mate 30 får Kirin 990-prosessor som har innebygget 5G-modem.

Huawei lover rekordraske 5G-hastigher, men det gjenstår å se om dette stemmer når vi får telefonene til test.

Du får ellers støtte for to SIM-kort, og begge skal støtte 5G samtidig.

Ellers bringer 990-brikken som forventet med seg høyere CPU og GPU-ytelse.

Huawei Mate 30 Pro er utstyrt med et batteri på 4500 mAh, mens batteriet til Mate 30 er på 4200 mAh.

Begge de to telefonene har superrask 40 W lading og 27 W hurtiglading, og de støtter også omvendt trådløs lading.

James Rogerson

James is a freelance phones, tablets and wearables writer and sub-editor at TechRadar. He has a love for everything ‘smart’, from watches to lights, and can often be found arguing with AI assistants or drowning in the latest apps. James also contributes to 3G.co.uk, 4G.co.uk and 5G.co.uk and has written for T3, Digital Camera World, Clarity Media and others, with work on the web, in print and on TV.