Fem roliga julklappstips för det smarta hemmet

(Foto: Philips Hue)

2019 förväntas bli ett kanonår för smarta produkter, och under årets julgranar kommer det att finnas en mängd tidsbesparande prylar. Låt dig inspireras av denna guide till det smarta hemmet.

Vad är ett smart hem?

(Image credit: Tado)

Med ett smart hem menas en samling lösningar som automatiserar olika arbetsuppgifter och får en bostad att fungera som en samlad enhet. Det gör vardagen enklare och möjliggör en mer effektiv användning av tiden. Det behöver inte vara komplicerat att skapa ett smart hem, även om det initialt kan kännas som ett stort berg att bestiga när man står på bar backer och ska välja den första enheten.

Det smarta hemmet kan bestå av så många olika saker – enkla lösningar som ser till att morgonkaffet redan är klart när du vaknar, eller som ser till att strykjärnet och ugnen stängs av när du åker på semester. Sådana produkter kan köpas och konfigureras i ett svep, utan att du behöver vara eller känna dig som en maskiningenjör med ett myller av applikationer som behöver hanteras. 

När du väl kommit igång kan centrala lösningar emellertid samla alla kontrollfunktioner på ett ställe – ofta möjliga att styra med rösten – och bli kärnan i ett mycket enklare liv.

Det lackar mot jul och många av oss kämpar redan med julklappsinköpen. Därför har vi satt ihop en liten guide så att presentinköpen till våra nära och kära kan slutföras i lugn och ro – väl vetandes att vi kommer att träffa helt rätt med de hårda paketen, som kommer att ligga och fresta under julgranen medan vi tittar på Kalle Anka, mumsar på julskinkan och skålar med något gott i glasen.

Smarta produkter är i ropet som aldrig förr och är något som hela familjen kan uppskatta. Inte bara kan mamma och pappa göra livet enklare genom att automatisera tidskrävande uppgifter i hemmet, även tonåringen i huset kommer säkert att uppskatta möjligheten att imponera med röstassisterad musikhantering i alla rum – och har du mor- eller farföräldrar som börjar bli lite svaga på benen är 2019 definitivt det år du ska börja bygga en enklare vardag även för det äldre gardet.

Produkterna nedan representerar ett gäng mycket populära prylar – inte utan anledning. Det här är smarta lösningar för det smarta hemmet som verkligen kan göra skillnad när det känns som att tiden inte räcker till. Men lika viktigt som kvalitet är pris och tillgänglighet, så när du följer denna guide kan du känna dig säker på att det här är produkter som säljs till bra priser och kommer att finnas i lager redan nu och ända fram till jul. Vi hoppas att du får ene utmärkt upptakt till julen i jakten efter de perfekta julklapparna och att du låter dig inspireras av denna guide till det smarta hemmet.

Topp 5: Smarta julklappar

Detta var ett litet, men gediget urval av smarta produkter från Proshop. Nätbutiken har över 700 artiklar i kategorin smarta hem. Ta en titt här!