iPhone 8 RED och 8+ RED går nu att köpa i Sverige

Uppdatering: den röda iPhone 8 och 8+ finns nu hos telefonoperatören Tre.

Förut kunde du bara köpa iPhone 8 och iPhone 8 Plus i färgerna silver, guld eller rymdgrå, men Apple har nu lagt till en fjärde färg till urvalet – de annonserade att en röd färg kommer läggas till idag (måndag 9 april).

Nyheten kom först från ett läckt pm från Virgin Mobile som skickades ut till deras anställda och sedan kom till MacRumors.

Den nya färgen är en begränsad utgåva av en röd nyans, som vi tidigare har sett Apple lansera för andra produkter, såsom iPhone 7. Färgen på den röda iPhone 8 är samma färgstarka ton. 

En del av förtjänsten från försäljningen kommer gå till välgörenhetsorganisationen Globala Fonden för att bekämpa HIV/AIDS.

Beställ från och med 10 april

I det läckta pm:et stod det att röda iPhone 8 skulle tas in i Virgin Mobiles inventarie. Du kommer inte kunna förbeställa din nya röda mobil direkt, utan måste vänta till 10 april då Apple börjar leverera den till Sverige.

Apple har ännu inte sagt någonting om vad telefonen kommer att kosta, men vi förväntar oss att priset kommer ligga på ungefär samma som för de andra färgerna som redan finns. Det tillkommer inga andra ändringar än att det är en ny färg.

Det är inte första gången som det har ryktats om en röd iPhone 8 och Apples reporter Mark Gurman har twittrat tidigare om att lanseringen skulle ske den här veckan.

Det läckta pm:et nämnde dock inte något om en röd iPhone X eller en med rosa guldig färg – den senare har det ryktats om tidigare och har till och med fångats på bild

Vi kanske får vänta länge om den rosa färgen någonsin kommer, vilket är synd. Men så länge får vi glädja oss åt att kunna välja Apples lyxigaste mobiltelefon i både silver, guld, rymdgrå och nu röd.

James Rogerson

James is a freelance phones, tablets and wearables writer and sub-editor at TechRadar. He has a love for everything ‘smart’, from watches to lights, and can often be found arguing with AI assistants or drowning in the latest apps. James also contributes to 3G.co.uk, 4G.co.uk and 5G.co.uk and has written for T3, Digital Camera World, Clarity Media and others, with work on the web, in print and on TV.