Apples iOS 11.4 beta ger en glimt av Airplay 2:s multiroom audio till HomePod

En av de största utelämnanden på HomePods lista av funktioner är dess möjlighet att ansluta sig trådlöst till andra HomePods. Särskilt eftersom det var en av de största anledningarna att köpa högtalaren, vilket stod både i Apples lansering och på HomePods hemsida.

Nu ser det ut som om funktionen kan vara på väg, om den offentliga beta-versionen av iOS 11.4 är någon vägvisare.

Apple har lanserat offentliga beta-versioner för båda iOS och TVOS, operativsystemen för mobiler och TV-enheter. Inkluderat i dessa beta-versioner är grunderna för multiroom audio (att lyssna på ljudet i flera rum) och stereo HomePods, genom att använda AirPlay 2.

Inte riktigt där än ...

Anledningen till att vi bara säger "grunderna" är att funktionen inte på något vis är färdigutvecklad. Multiroom audio fungerar faktiskt bara på Apple TV och inte på HomePod, även när man använder beta-versionen av operativsystemet.

Enligt Cnet finns det ingen möjlighet att "Skapa audio-par": när man prövar att välja det får man ett varningsmeddelande som säger att man måste uppdatera sin mjukvara – som man sedan inte kan göra.

Eftersom AirPlay 2 har funnits i offentliga beta-versioner förut är det möjligt att de som väntar på den funktionen kommer behöva vänta lite längre, särskilt om du vill använda den med din HomePod – som inte ens officiellt har lanserats i Sverige ännu.

Ett intressant tillägg är att det ser ut som om TVOS integrerar en del funktioner med Home-appen, vilket betyder att du potentiellt kommer kunna länka din Apple TV med Scenes genom HomeKit.

Andrew London

Andrew London is a writer at Velocity Partners. Prior to Velocity Partners, he was a staff writer at Future plc.